arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Nieuws » Fans van landelijke keukens opgelet!

Fans van landelijke keukens opgelet!

De landelijke keuken is geïnspireerd op het platteland in de 19 e eeuw. Die tijd kenmerkt zich door zijn eenvoudige, sobere bestaan. Na een lange werkdag was de keuken een plek om gezellig bij elkaar te komen. De landelijke keuken van nu lijkt op de keuken uit die tijd maar dan met veel hedendaagse aanpassingen. Mandemakers geeft advies hoe jij deze sfeer ook in jouw keuken kunt creëren.

Natuurlijke materialen

Materialen als hout, graniet en composiet zijn belangrijk om een landelijke sfeer in de keuken te krijgen. Deze natuurlijke materialen kun je verwerken in de vloer of het werkblad en geven die specifieke robuuste uitstraling aan de landelijke keuken. Trek deze materialen ook door in de kasten, rekken of ophangingen om eenheid te krijgen.

Landelijke sfeer met apparaten van nu

Moderne apparaten zoals een ingebouwde wok, grillplaten en roosters in je fornuis, passen goed bij een plattelandskeuken. Bij Mandemakers kun je de landelijke keuken helemaal naar jouw smaak aanpassen. De moderne apparaten zijn namelijk in alle kleuren verkrijgbaar, van donkerrood tot zeegroen en wit. Groot en robuust is de trend die goed bij de landelijke keuken past. Als je de moderne apparatuur combineert met oneffen tegels leeft de landelijke sfeer helemaal op.

Kleine aanpassingen met groot resultaat

Niet altijd is er budget om je hele keuken te verbouwen. Met enkele kleine veranderingen kun je je keuken al een landelijk tintje geven. Maak met open vakken en buffetkasten zichtbaar wat de keuken in zijn mars heeft. De inhoud hoeft niet verstopt te worden zoals bij een designkeuken met een moderne uitstraling. Hang groot kookgerei aan een rails tegen de achterwand van de keuken en zet een kruidenrek op een zichtbare plek op het werkblad.

Het bruisende hart

De functie van de keuken blijft hetzelfde als twee eeuwen geleden. Het is nog steeds het bruisende hart waarin geleefd wordt. Je komt er gezellig samen met familie en vrienden om samen te koken, te eten of om de dag te bespreken onder het genot van een kopje koffie. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden bij jou in huis? Mandemakers richt al meer dan 35 jaar de mooiste landelijke keukens in en komt graag een keer bij jou langs voor een vrijblijvend en vooral inspirerend advies.

Reageer

Lees ook:

Trend! Violet op bed >
Bij de tijd met Gispen >
Betaalbaar zwembad in uw eigen tuin >
Jouw unieke foto op hout >
Origineel kinderkamer behang >
Mix & Match >
Klassiek service met een moderne twist >
De populaire gietvloeren van DRT >
Fleur je huis op met nieuw behang van Pip Studio >
Een kampvuur in je woonkamer >
Opgeruimd staat netjes >
Krachtige Keukenspoelbak >
Gezellig thuis eten >

Terug naar overzicht >>