arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Nieuws » Een hangmat in huis: ontdek de voordelen

Een hangmat in huis: ontdek de voordelen

Vandaag hebben we het over een van onze favoriete accessoires: de hangmat! In maar weinig woningen zien we ‘m terug – en dat vormt een des te grote reden om er een in huis te halen. Ontdek het plezier en comfort van een hangmat in huis: lees snel verder!

Heerlijk tot rust komen

Wie gaat voor een hangmat ophangen in huis, kiest voor een ideale manier om tot rust te kunnen komen. Natuurlijk: op de bank of fauteuil kun je ook heerlijk zitten, maar een hangmat biedt je daarbij nét dat beetje extra. Veel meer comfort ga je niet krijgen in huis!

Het is namelijk hartstikke goed voor het lichaam om eens op deze manier te liggen. We zitten vaak te lang en wisselen daarbij niet genoeg van positie – iets waar een hangmat verandering in brengt. En tegelijkertijd lig je er ook nog eens heerlijk in! Wij zien alleen maar voordelen.

Een hangmat in huis: ontdek de voordelen

Een plekje voor jezelf

Niet alleen kun je heerlijk liggen in de hangmat, het is ook nog eens een plekje dat helemaal voor jezelf is. Waar je bijvoorbeeld de bank moet delen met de rest van het gezin, is het in de hangmat lastig om hier met meerdere personen tegelijkertijd in te liggen. Perfect dus als je even niemand om je heen wilt hebben! Nu alleen nog even uitzoeken wie er op welk moment in mag kruipen…

Pak er vervolgens een boek bij en je bent uren zoet! Al doe je een dutje – ook daar is die hangmat natuurlijk goed voor. Zo maak je er een plek van die rust biedt, zonder dat je daarbij meteen in bed moet gaan liggen. Een ideale middenweg, als je het aan ons vraagt!

Heerlijk zeg: een hangmat of hangstoel in de kamer

Een sfeervolle toevoeging aan een ruimte

Hierboven is al gebleken dat de hangmat goed doet voor ons lichaam. Maar dat is nog niet alles! Het is ook een plaatje voor het oog. Kijk maar eens op de beelden in deze blog: zo’n hangmat of hangstoel in huis ziet er prachtig uit. Waar kun je de hangmat ophangen? Dat is natuurlijk helemaal aan jou! Een waardevolle toevoeging is het in ieder geval, zo’n hangmat binnen in bijvoorbeeld de slaapkamer of woonkamer.

Let er daarbij op voor welke soort hangmat je gaat. Kies je bijvoorbeeld voor een subtiel design, of juist liever een variant met bijvoorbeeld veel franjes? En ga je een hangmat kopen met een zachte kleur of juist liever in een felle tint? Allemaal zaken om bij stil te staan. Maar vervolgens is het wel weer even genoeg met dat nadenken – tijd om in je hangmat te duiken en te genieten! Daar kom je de komende tijd vast en zeker niet meer uit.


Reageer

Lees ook:

Huis verkopen zonder makelaar? Lees deze tips >
Kies een goede buitenverf of buitenlak met deze checklist >
Het belang van goede huisisolatie >
Ga je wonen in het buitenland? Zo regel je een internationale verhuizing! >
Verschillen tussen professionele en bouwmarkt verhuisdozen >
Waarom de juiste bureaustoel zo belangrijk is >
Elektrisch gereedschap om klusjes nog eenvoudiger te maken >
Waar moet je op letten bij het uitzoeken van een nieuwe garderobekast? >
Verduisterende rolgordijnen; de voorbode voor betere nachtrust >
Mooie tegels in de keuken: kijk mee! >
Snel opruimen in huis: essentiële tips >
Met deze tips zorg je voor een heerlijk frisse geur in huis >
De mooiste bijzettafels: kijk mee! >
Ga voor opvallend behang aan de muur: voorbeelden en inspiratie >
5 tips voor het kiezen van de juiste inboedelverzekering >

Terug naar overzicht >>