Home > Nieuws > Duurzame decoratie voor buiten
 

Duurzame decoratie voor buiten

Tuinen zijn ‘in’. Kleine bistrosetjes hebben plaats gemaakt voor heuse loungesets en het liefst spenderen we zoveel mogelijk tijd in onze tweede huiskamer.

Om in de toekomst nog net zo te kunnen genieten van het buitenleven, is duurzaamheid enorm belangrijk. Daarom introduceert Dickson Constant, wereldwijd marktleider in stoffen voor tuinmeubelen en zonweringen, de eerste collectie gemaakt met vezels van gerecycled afval.

Oud en nieuw

De Sunbrella Renaissance-collectie is voor vijftig procent gemaakt van uit afval gerecyclede vezels. Het overige deel bestaat uit de zelf ontwikkelde Sunbrella-vezels. ‘De hergebruikte vezels komen recht uit de productiehallen waar we het afval verdelen in kleurgroepen en er dan nieuwe vezels van maken. En zo krijg je bijvoorbeeld prachtige kussens en zonweringdoeken,’ legt directeur Lars Huizenga uit.

Hij vindt net als zijn klanten duurzaamheid enorm belangrijk. ‘Door afval te recyclen en via onze collectie een tweede leven te geven, proberen we ons steentje bij te dragen aan een beter milieu.’

Met blote voeten naar buiten

Nieuw zijn de tapijten voor buiten. Deze tapijten op basis van ronde vinyldraden zijn comfortabel, duurzaam, makkelijk te onderhouden en antislip. Ze weerstaan alle buitenomstandigheden. Zo wordt je tuin pas echt een verlengde van je huis!

Voor meer informatie: www.dickson-constant.com

  

toile-orchestra-vermillon
 
 
 
tapis-en-vinyle-tissé
 
 
 
Reageer