arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Nieuws van de beurzen » Salone del Mobile Milaan

Salone del Mobile Milaan

Wat hebben de meubelfabrikanten voor ons in petto? Uit de honderden noviteiten selecteerde Alex voorbeelden die twee trends vertegenwoordigen. Alex Speelman is al 25 jaar trendwatcher en altijd op zoek naar de nieuwste woontrends. Wekelijks is hij in het RTL televisieprogramma ‘Van Kavel tot Kasteel’ te zien. Alex Speelman is al 25 jaar trendwatcher en altijd op zoek naar de nieuwste woontrends. Wekelijks is hij in het RTL televisieprogramma ‘Van Kavel tot Kasteel’ te zien.

Kleurexplosie

Veel ontwerpers en fabrikanten bekennen kleur in hun meubels. Bijvoorbeeld op de stand van Artek waar felle kleuren in het oog springen. Of bij het servies ontworpen door Scholten & Baijings dat een kleurrijk geheel vormt. Ook stoel Tulipani van Roderick Vos en salontafel Party van Henk Vos allebei voor Linteloo zijn in verschillende kleuren leverbaar.

Eenvoud en functionaliteit

De Deskbox van Raw-Edges voor Arco is een praktisch klein tafeltje/kastje, hangend aan de muur en perfect voor situaties waar weinig ruimte is voor meubels. De Barrel lamp van Erik de Nijs en Tim Smit genaamd ‘Nieuwe Heren’ is geïnspireerd op een zoeklicht uit de Tweede Wereldoorlog. Eenvoud komt ook terug in de vorm van een stoel.

In de badkamers signaleerde Alex een liggende douche als trend. Gezien bij Dornbracht.


Reageer

Lees ook:

Woonbeurs Amsterdam 2012 >
Design District 2012 >
Maison en Object Parijs >
Meubelbeurs IMM Cologne >

Terug naar overzicht >>