arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Nieuws van de beurzen » Maison en Object Parijs

Maison en Object Parijs

De beurs Maison et Objet in Parijs (20 t/m 24 januari 2012) was een ware tijd- én wereldreis! Objecten, ontwerpen, kleuren, patronen en sferen namen ons mee naar verre landen en culturen. Oude gebruiken, rituelen en ambachten worden in nieuwe collecties en ontwerpen opnieuw onder de loep genomen. Daarbij graven we ook in de eigen Europese cultuur! We zien een nieuwe aandacht voor sommige technieken (tie dye), objecten (de spiegel) en sferen (strandleven).

Ver weg en lang geleden

Van Japen en China tot Rusland en Afrika: de kleuren, patronen en ambachten van diverse culturen vormen de inspiratiebron voor nieuwe collecties. Niet alleen het heden maar ook – en vooral – het verleden speelt daarbij een rol. We zien het Japan uit de 18e en 19e eeuw, Frankrijk in de jaren vijftig, schilderingen uit de Gouden Eeuw en Afrikaanse folklore. Laat u meevoeren op een reis door de geschiedenis!

Tie dye techniek

Een opvallend “dingetje” tijdens de tijdreis in Parijs was de nieuwe aandacht voor Tie dye-achtige patronen, bekend uit de jaren zestig. De techniek wordt echter al eeuwenlang toegepast. Tie dye is een verftechniek voor textiel: door middel van knopen en verven wordt het patroon aangebracht. Hoewel een kruk lastig te knopen is, zagen we eenzelfde soort patronen en kleuren ook terug op andere objecten.

De spiegel voorhouden

De butlerspiegel is een ronde spiegel met bolling, die van origine werd gebruikt door de butler. Met behulp van deze spiegel kon hij namelijk ruimtes in de gaten houden zonder daar zelf aanwezig te zijn! We zien nu een revival van deze spiegel, in een nieuw jasje. Wel met bolling, maar zonder gouden lijst. De aandacht voor spiegels in nieuwe collecties is sowieso opvallend.

Strandsfeer

Waan u op het strand. In uw zachte lounge stoel met uitzicht over een windstille blauwe zee, het zand tussen u tenen, de zon op uw gezicht. Deze sfeer geldt in het interieur waarin heldere tinten (fris wit, kiezel, zand en zeegroen) en ruwe, natuurlijke materialen (riet, hout, bamboe, vlechtwerk en rotan) centraal staan. Grenzen tussen binnen en buiten vervagen!

Met veel (wit) rotan, indigo en zeeblauw, ruwe houten meubelen en een focus op comfort, is de nieuwe collectie van Flamant geschikt voor de beach house look. www.flamant.com

(www.perscentrumwonen.nl)


Reageer

Lees ook:

Woonbeurs Amsterdam 2012 >
Design District 2012 >
Salone del Mobile Milaan >
Meubelbeurs IMM Cologne >

Terug naar overzicht >>