arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Nieuws van de beurzen » Design District 2012

Design District 2012

Naar binnen glurend door de kapotte ruiten maakt het wel spannend te weten dat hier voorheen munitie gemaakt en getest werd door Defensie. Tevens een mooie locatie voor fotografie. Mijn bezoek aan de designbeurs in Zaandam kon maar kort zijn. Rond drieën moest ik weer in Nunspeet zijn voor een bruiloft van vrienden. Even naar een standaard ambtenaars praatje luisteren en dan een gezellig feestje. Even dacht ik eraan hun hierheen te vragen. Dat zou een mooie trouwreportage worden!

Na het registreren bij de entree waande wij ons tussen het architecten en het interieurontwerpers publiek. Het was aardig druk en als ik bij de stands wat info wilde dan kwam ik bijna niet aan de beurt. Een goed teken voor de branche maar minder leuk voor mijn archivering van nieuwe informatie. Dan maar goed observeren.

Een leidraad die ik hier, als wel in Milaan, beproef is dat soms materialen en ontwerpen zich anders voordoen dan ze in werkelijkheid zijn. Dat geeft leuke effecten. Stroken tegels, van Uonuon, met een cartoonachtig motief van houtstructuren in Andy Warhol kleuren. Voor buiten of binnen, voor wand of vloer, inspirerend kleuren door elkaar of rustig in één toon. (foto)

Fusiontables komt met een fantastische tafel die een nieuwe dimensie geeft aan je eethoek. Een eettafel die je ombouwt tot pooltafel. Unieke momenten worden zo met gezin of vrienden aan tafel gedeeld.

Tapijt

Lamaconcept heeft de tapijtbranche al eerder verrast met hun vilten CELL LED karpet. In de vliegtuigen van Airbus hebben zij dit vilten tapijt met doorzichtige vlakjes met daaronder Led toegepast. Omdat het tapijt opgebouwd is uit stroken is het dus ook geheel anders toe te passen. Dit gebeurt al veel in de projectmarkt. Bijvoorbeeld door de losse stroken als gordijn op te hangen creëer je afscheidingswanden die tevens de akoestiek veraangenamen.

Het brede scala aan kleuren, creatieve ontwerpen van jonge designers maar ook zeker de gerenommeerde leveranciers hebben mij weer vol op geïnspireerd. Mijn stagiaire waagde zich nog aan een stoer ritje met de Mini Cooper, die als service van de beurs haar naar de showroom van Piet Boon bracht. Snel racete ik naar huis, gelukkig geen files die vrijdag middag. Om vijf minuten voor 3 uur kwam ik Nunspeet binnenrijden. Thuis even geurtje op, strik in het haar en go… Luisterend naar het verhaal van de ambtenaar zat ik daar duidelijk niet meer in het creatieve district. Gelukkig hebben we wat af gelachen om wat heerlijke knullige fouten en kon het feest daarna niet meer stuk!

Trouw aan mijn passie

Verliefd op mijn vak

Deel ik graag mijn kennis

Op het creatieve vlak

Stylist Mariska van der Velde

www.usancestyling.nl


Reageer

Lees ook:

Woonbeurs Amsterdam 2012 >
Salone del Mobile Milaan >
Maison en Object Parijs >
Meubelbeurs IMM Cologne >

Terug naar overzicht >>