arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Interview met BN'ers » Piet Boon

Interview

Piet Boon

Interview met Piet Boon

Wie wonen hier: Piet Boon (53) ontwerper (Studio) en Karin (50) creative director en hoofd Styling, van ontwerpstudio Piet Boon. Kinderen Koen (16) en Puck (14)
Waar: moderne interpretatie van een hoeve in Oostzaan (2001) en een tweede huis op Bonaire
Woonstijl: tijdloosheid en kwaliteit en spice up met mooie accessoires en kunst
Favoriete woonwinkels: Dan noem ik mijn favoriete kunst. Twee schilderijen van Volkert Olij. Deze schilderijen horen bij de eerste kunstwerken die we ooit samen hebben gekocht en passen perfect bij ons en ons huis.”

Vaak lezen we in woonbladen dat mensen een Piet Boon-interieur mooi vinden. Wat is een Piet Boon-interieur eigenlijk? 

“Een op maat gemaakt interieur voor onze klant. Wij maken een personalized ontwerp dat is afgestemd op de wensen, lifestyle en smaak van onze klanten. Uiteindelijk moet het voor hen als een warme jas voelen. Een rustgevende oase in een veelal hectisch bestaan. Onze interieurs zijn functioneel en tijdloos. We vinden het belangrijk dat elk ontwerp, of het een huis is of een meubel, lang meegaat. Onze voorliefde voor mooie materialen en aandacht voor bijzondere details geven aan elk project op een ingetogen manier een gevoel van luxe. Ons motto luidt: simple sophistication and quiet confidence.”

Jullie wonen in Nederland en hebben een huis op Bonaire. Is het beiden thuis of ben je op Bonaire echt op vakantie? “

We wonen in Oostzaan. Karin en ik zijn beiden geboren in de Zaanstreek en voelen ons hier heel erg thuis. Onze familie en vrienden wonen hier en we houden van de mentaliteit. Ook ons nieuwe hoofdkwartier is net buiten Oostzaan gevestigd en dichtbij Amsterdam. Op Bonaire komen we al heel lang. Dat is ons tweede thuis geworden. Dus ja, ook op Bonaire voelen we ons erg thuis.”

Verschillen de huizen qua inrichting? “

Ja de huizen verschillen enorm door de totaal andere manier waarop we in de verschillende klimaten leven. Op Bonaire leven we voornamelijk buiten. Het hele jaar door waait daar een aangename wind en daarom is het huis ook op de wind gebouwd, zoals de traditionele huizen. Daardoor wordt het op een natuurlijke manier gekoeld. In Nederland kan dat natuurlijk niet, maar ook hier speelt het buitenleven een belangrijke rol. Ook ons huis heeft, net als veel andere huizen, een heerlijke veranda met buitenverwarming waar we tot ver in het jaar buiten kunnen zitten en een heerlijk vuur kunnen stoken in de buitenhaard.”

Zijn jullie ergens aangehecht in huis? Wat gaat nooit de deur uit?

Piet: “Het geldkistje gemaakt door Studio Job gaat nooit de deur uit.” Karin: “Piet gaat nooit de deur uit! En ik ben erg gehecht aan mijn blauwe schilderij, omdat ik er erg vrolijk van wordt.”

Waar zou je shoppen voor je interieur als je zelf niet in deze branche actief was?

“Precies waar we nu ook shoppen. In ons huis staat echt niet alleen Piet Boon. We houden van designklassiekers zoals Eames en Mies von der Rohe. En kunst neemt bij ons in elk interieur of project een belangrijke plaats in. Kunst laat bij uitstek zien wie je bent. Het geeft een huis een uniek en persoonlijk karakter. En de ontwerpen van Liagre, ook zijn meubels, spreken ons erg aan. We bewonderen zijn tijdloze stijl en internationale allure en het ligt heel dicht bij waar wij voor staan.”

Jullie hebben onlangs een nieuwe studio geopend in Oostzaan. Wat kan de interieurliefhebber daar verwachten?

“We waren in ons oude pand uit onze jas geknapt. Nu hebben een royaal onderkomen zijn we naar onze eigen kwaliteitseisen gehuisvest. Daarnaast is er een lang gekoesterde droom in vervulling gegaan met deze showroom. Hier kunnen we bezoekers ontvangen en kennis laten maken met de wereld van Piet Boon® en alle ontwerpen van onze eigen meubelcollectie tonen in de juiste setting, gestyled en in combinatie met kunst. Daarnaast kan men de showrooms van onze partners bezoeken die een perfecte aanvulling bieden op wat wij doen. Zoals KitchenZone, specialisten op het gebied van topkeukens en dealer van Piet Boon®Kitchens by Warendorf. Maar ook Bod’or, ambachtelijke makers van luxe deuren, van Haneghem, tuinontwerp, Lavital luxe, duurzame bedden en Martijn de Wit Vloeren. Een bezoek aan onze showroom is dus ook een one-stop designstop.”


Reageer

Lees ook:

Jurgen Smit >
Kimberley Klaver >
Bartina en Ronald Koeman >
Pernille La Lau >
Vivian Reijs >
Peggy Vrijens >
Kim Kötter & Jaap Reesema >
Koert-Jan de Bruijn >
Annette Gerritsen >
Jet Sol >
Jennifer Ewbank >
Marit van Bohemen >
Helen en Frank de Boer >
Fatima Moreira de Melo >
Dyanne Beekman >

Terug naar overzicht >>