arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Interview met BN'ers » Jochem van Gelder

Interview

Jochem van Gelder

Interview met Jochem van Gelder

Wie wonen hier: Jochem van Gelder woont met zijn vrouw Gabriëlla en hun drie zoons: David (17), Levi (16) en Jesse (13)
Waar: in zijn ouderlijk huis in Beneden-Leeuwen
Woonstijl: Zelf zou ik ons huis veel drukker en kleurrijker inrichten. Maar omdat ik nogal druk en chaotisch ben, is een rustig interieur heel fijn.
Favoriete woonwinkels: Het Kabinet in Bunnik maar een Ikeaatje vind ik ook geen straf.

Wat een ruimte!

“Ja, het had achteraf misschien wel iets kleiner gekund. Gabriella en ik zijn niet zo van Kijk ons eens groot doen. Groot is bij ons in ieder geval niet de standaard. Mijn ouderlijk huis stamde uit de jaren zeventig. Een lage donkere bungalow. Toen deze te koop kwam was er geen van de kinderen geïnteresseerd.  Mijn vader zou het fijn vinden als het in Gelderse handen zou blijven en daarom heb ik buiten mijn vrouw om, een architect ingeschakeld. Zijn tekening heb ik Gabriella laten zien, en ook mijn vader die inmiddels in het verzorgingshuis woonde, en beide gaven hun goedkeuring.”

Wat hebben jullie verbouwd?

“Alles. Het meest drastische is dat we het middenstuk van de bungalow hebben gesloopt en daar eigenlijk een nieuw huis, met twee verdiepingen, in hebben geschoven. Waar mijn kantoor zit, sliepen mijn broers en ik vroeger. Een deel van het terras is bij de woning betrokken. Alleen de buitenmuren zijn blijven staan.”

Ben jij gevoelig voor een mooie inrichting?

“Ja. Zelf zou ik het overigens veel drukker en kleurrijker inrichten. Maar omdat ik nogal druk en chaotisch ben, is een rustig interieur als dit heel fijn. Overigens is Gabriella voor 90  procent verantwoordelijk voor deze inrichting. Ik heb een blind vertrouwen in haar. Zij leest de woonbladen, struint internet af en ik ga uiteindelijk mee voor de aankoop. En dat vind ik geen enkel probleem.”

Jullie laatste aankoop?

“Het houten blok op wieltjes. We hadden een bijzettafel nodig en deze hadden we op de website van Het Kabinet in Bunnik gezien. Achteraf gezien hadden we hem ook op internet kunnen kopen, maar het gaat ook om de gezelligheid van het winkelen, het zien, het voelen kortom de beleving.”

Heb je een favoriete ruimte in huis?

“Het is deze plek, de grond waarop het huis is gebouwd en de tuin, die mij zeer dierbaar is. Ik heb hier van mijn 11e tot mijn 23e gewoond. Het was thuis zo gezellig met z’n achten en alle aanloop, ik was het huis niet uit te krijgen. Ik heb zelf drie jongens, pubers inmiddels, en ik kijk niet reikhalzend uit naar het moment dat ze deur uit gaan. Ik ben een echte gezinsman. Dit huis leent zich voor familie én vrienden over de vloer. Trouwens, als de jongens uit huis gaan dan is dit veel te groot voor ons tweeën.”

Wat wordt het dan?

“Gabriëlla wil naar de stad, bij voorkeur Nijmegen, ik naar het platteland. We moeten nog een middenweg zien te vinden. Zo”n oud, van buiten nog origineel boerderijtje, met een opkamer, een oude schouw, hier een hoekje, daar een klein raampje…dat lijkt mij ook wel wat.”

Het kantoor is echt jouw ruimte?

“Ja. Ik was vroeger rossig en mijn broers noemde mij Jochem de Rooie of riepen de scheldnaam Jodero. Mijn bedrijf heet nu Jodero BV en mijn kamer is rood ingericht. Ik noem het The Red Room. Mijn drumstel staat er en als ik zit te werken en ik hoor een leuk nummer dan kruip ik erachter en drum een lekker partijtje mee.”

En ben je wel eens in de keuken te vinden?

“Heel vaak. Als Gabriëlla kookt dan schuif ik gezellig aan met de laptop en colaatje, haha! Ik kook ook vaak hoor. Favoriet zijn recepten van vroeger. Mijn moeder leeft niet meer, maar haar recepten zitten op mijn harde schijf zoals de familierecepten als mokkataart en pasta met romige tomatenroomsaus en kaas.”

Je bent bekend van tv, staat in het theater, schrijft boeken, liedjes. Nog iets wat we vergeten?

“Ik ben pr-ambassadeur van Energy 4All. Een stichting die zich inzet voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte. Vanuit de farmaceutische industrie is relatief weinig belangstelling voor financiële ondersteuning van onderzoek naar deze ziekte. Terwijl slechts 50 procent van de kinderen de leeftijd van 10 jaar haalt. Energy 4All zamelt geld in met als einddoel: het medicijn. Dat moet er echt snel komen !En, iets van een heel andere orde, ik ga vanaf november met Sinterklaas langs de theaters voor Het Grote Sinterview. Kids mogen tijdens die onthullende voorstelling alles aan de Sint vragen en de Sint heeft beloofd antwoord te geven op alle prangende kindervragen.”


Reageer

Lees ook:

Jurgen Smit >
Kimberley Klaver >
Bartina en Ronald Koeman >
Pernille La Lau >
Vivian Reijs >
Peggy Vrijens >
Kim Kötter & Jaap Reesema >
Koert-Jan de Bruijn >
Annette Gerritsen >
Jet Sol >
Jennifer Ewbank >
Marit van Bohemen >
Helen en Frank de Boer >
Fatima Moreira de Melo >
Dyanne Beekman >

Terug naar overzicht >>