arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Interview met BN'ers » Aukje van Ginneken

Interview

Aukje van Ginneken

Interview metAukje van Ginneken

Wie wonen hier:Aukje van Ginneken (29) actrice, bekend van o.a. Goede Tijden Slechte Tijden, ambassadrice van Villa Pardoes. Sander (37). Zoon Fedde (5), dochter Josje (3).
Waar:in een twaalf jaar oud huis, twee-onder-een kap, in Breda.
Woonstijl:moderne basis, vrolijk gekleurde accenten
Favoriete woonwinkels:Trendhopper, we hebben onlangs een steigerhouten loungeset gekocht via een winkel op www.marktplaats.nl, Hema is altijd leuk en Bastiaansen Wonen in Bavel.

Jij mag graag verhuizen?

“Absoluut. Na een paar jaar begint het te kriebelen. Ik heb op heel veel plekken in Nederland gewoond, overal maximaal vier jaar en in ieder nieuw huis kwam een nieuwe inrichting. Ik hecht dan ook niet zo snel aan spullen. Als mijn fotoalbums maar meegaan, dan is het goed.”

En je stijl, die verandert mee?

“Die groeit mee. Langzaamaan wordt een mens volwassenen en hetzelfde geldt voor het interieur denk ik. Ik zit nu, met twee kleine kinderen, in een andere levensfase dan tien jaar geleden. Er moet ruimte zijn voor die twee kleintjes om lekker te kunnen spelen, maar ook voor ons.”

Kleine kinderen maken rommel…

“Klopt en al dat gekleurde, plastic speelgoed, ik vind het vreselijk. Ik probeer er wat relaxter over te doen, want het is zowel leuker voor hen als voor mij om daar wat makkelijker mee om te gaan. En hoe klein ze ook zijn, ze moeten het aan het eind van de dag wel weer opruimen.“

Hoe zou je jouw woonstijl omschrijven?

“Het huis is modern en de basis is redelijk strak. Maar ik houd van kleur en daar zorgen de accessoires voor. Lampionnetjes, gekleurde kussentjes, gekke accessoires maken dit huis eigen. Door de basis rustig te houden, kan ik met kleur alle kanten op.”

Schuif je wel eens met jullie interieur?

“Ja, regelmatig. Onze woonkamer is vrij breed, zo’n vijfenhalve meter, dus we hebben de ruimte om de boel zo af en toe eens om te gooien. Dan zet ik bijvoorbeeld de bank op een andere plek. Het leuke is dat als je de meubels anders neerzet, of een verfje geeft, het lijkt of je in een ander huis woont. Ik vind het sowieso leuk om bezig te zijn met het interieur of iets op te knappen. Ik heb vorig jaar de buitenkant van ons huis geschilderd. Een enorme klus, maar ik vond het erg leuk om te doen.”

Door welke bekende ontwerper zou jij je huis laten stylen?

“Geen idee. Ik ken de Nederlandse ontwerpers wel, maar ik vind onze eigen stijl gewoon erg leuk. Het is hier gezellig, warm, sfeervol. Dus zouden we het geld ervoor hebben, dan moet ik me eerst maar eens gaan verdiepen in al die Nederlandse interieurontwerpers. Ik denk toch dat we het dan gewoon zelf doen.”

Wat mag van jou direct weg?

“Toen de kerstboom weg was, hadden we zo’n lege, donkere hoek in de woonkamer en daar staat nu, ik hoop tijdelijk, een afschuwelijke lamp met van die bolletjeskapjes. Die lampen waren jaren geleden enorm populair en je ziet ze nog best regelmatig in woonkamers staan. Maar hij is echt te lelijk voor woorden. Dus eigenlijk moet ik op zoek naar een nieuwe lamp.”

Waar woon je liever, in de stad of in een dorp?

“Ik woon nu in Breda, een hele gezellige stad met de mooiste binnenstad van Nederland. Maar ik heb ook in dorpen gewoond en weet uit ervaring dat dat ook zijn charme heeft. Het maakt mij niet zo veel uit waar ik woon, ik voel me al snel ergens thuis.”

In Breda kun je geweldig woonwinkelen. Doe je dat vaak?

“Bij vlagen. Ik kan zo een paar dagen achter elkaar de stad in gaan en met leuke accessoires thuiskomen, maar er gaan ook weken voorbij dat ik niet winkel. M’n laatste aankopen waren kussentjes, gekocht bij Trendhopper. Dat is een winkel waar ik af en toe naar binnenloop, want ze hebben regelmatig nieuwe dingen.”

Lees jij woonbladen?

“Nee. Ik ben blij als ik aan het lezen van een boek toe kom. Met twee kinderen is even op de bank zitten met een tijdschrift iets zeldzaams!”

(Fotografie: Jantien de Bood)


Reageer

Lees ook:

Jurgen Smit >
Kimberley Klaver >
Bartina en Ronald Koeman >
Pernille La Lau >
Vivian Reijs >
Peggy Vrijens >
Kim Kötter & Jaap Reesema >
Koert-Jan de Bruijn >
Annette Gerritsen >
Jet Sol >
Jennifer Ewbank >
Marit van Bohemen >
Helen en Frank de Boer >
Fatima Moreira de Melo >
Dyanne Beekman >

Terug naar overzicht >>