arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Inspiratie » Zo richt jij een sfeervolle eetkamer in
Zo richt jij een sfeervolle eetkamer in

Zo richt jij een sfeervolle eetkamer in

Kun jij van geluk spreken en heb jij een aparte kamer voor een eettafel? Zo’n heerlijk ruime kamer waar je een grootse dinertafel kwijt kunt waar meerdere mensen kunnen plaatsnemen? Een kamer die je puur en alleen kunt gebruiken om heerlijk te kunnen eten met je gezin of met gasten? Dan is dit inspiratie artikel voor jou, want er zijn een aantal manieren waarop je deze kunt inrichten. We geven je graag wat ideeën, zodat jij helemaal los kunt gaan in jouw eigen eetkamer.

Een grote tafel

Een fantastische eetkamer start met een grote tafel. Je kunt tegenwoordig ontzettend veel soorten eettafels aanschaffen, maar wij zijn erg fan van een industriële tafel. Dit komt omdat ze vaak lekker veelzijdig zijn en bij veel typen interieur passen. Kies een lekker ruime en robuuste tafel uit, waar minimaal zes tot acht mensen plaats kunnen nemen.

Robuuste fauteuils

Vervolgens heb je eetstoelen nodig, maar niet zomaar een doodgewone set eetstoelen. Dit is een ruimte waar je urenlang gaat tafelen, dus je mag best uitpakken en zorgen voor zeer comfortabele eetstoelen. Misschien heb je gave fauteuils gezien met wieltjes, waardoor ze zeer geschikt zijn voor aan de eettafel. Sla deze stap echt niet over en kies een type stoel waar je lang kunt loungen.

Een sfeervolle openhaard

Als je het klassiek en statig wilt aanpakken, dan zorg je ervoor dat je een openhaard in de eetkamer hebt. Dit is het toppunt van luxe, maar staat beeldig in deze ruimte. Het zorgt direct voor een hoop sfeer, wat natuurlijk onmisbaar is bij een avondje dineren. Daarnaast ontstaan er altijd goede gesprekken onder het genot van een knisperend vuurtje.

Decoratieve verlichting

Decoratieve verlichting

Decoratieve verlichting is een must als het aankomt op een eetkamer. Bij een grote tafel hoort een grote lamp. Denk bijvoorbeeld aan een kroonluchter, een hanglamp met meerdere lichtbronnen of aan een set lampen rondom en boven de tafel. Je kunt echt helemaal uitpakken met verlichting, dus ga ervoor!

Een groots wijnrek

Vond je de allure van de openhaard nog niet voldoende in je eetkamer? Kijk dan eens of je een groot wijnrek kwijt kunt in de ruimte of een paar mooie klimaatkasten voor wijn of bier. Heerlijke dranken horen toch vaak bij een avondje tafelen, dus als je een favoriet drankje hebt mag je deze ook best een plekje geven in de kamer. Zo heb je altijd een goed excuus om een fles open te trekken samen met vrienden.


Reageer

Lees ook:

Lees onderstaande tips om een modern interieur te creëren >
Maak je huis af met de mooiste woonaccessoires >
Heeft je kamer nog een goede eetkamerset nodig? >
Weet jij soms ook niet meer waar je al je kleding moet laten? >
Met deze 3 tips verander je jouw slaapkamer in een luxe hotelkamer >
Deze extraatjes maken van jouw woning een echte thuishaven >
Hoe kun je zorgen dat je dit jaar minder geld uitgeeft? >
Decoreren met een persoonlijke twist: 3 tips >
Vier simpele trucjes voor een luxe badkamer >
Waarom woonaccessoires in huis onmisbaar zijn >
Eetkamer inrichten Vergeet deze meubelen niet! >
Zo creëer je de perfecte sfeer in een kleine woning >
Hoe verander ik mijn woonkamer in een indoor jungle? >
5 voordelen van een halfslag trap >
Hoe zorg je dat je veilig bent op de trap? >

Terug naar overzicht >>