arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Inspiratie » Zo creëer je de perfecte sfeer in een kleine woning
Zo creëer je de perfecte sfeer in een kleine woning

Zo creëer je de perfecte sfeer in een kleine woning

Woon jij in een klein appartement of in een kleine woning? Ook dan kun je jouw plekje een gezellige sfeer meegeven! Met een aantal aanpassingen en toevoegingen maak je van jouw huis pas echt een thuis. In dit artikel delen we leuke ideeën om de perfecte sfeer te creëren. De sleutelwoorden van deze sfeer zijn: knus, warm en gezellig. Welke tips ga jij gebruiken in jouw woning?

Warm en sfeervol kleurenpalet

Pas een warm kleurenpalet toe op de basis van je woning (muren/vloer) of op jouw meubels. Door een aantal warme tinten terug te laten komen, krijgt het interieur direct een gezellige uitstraling. We begrijpen dat je in een huurwoning liever geen opvallende kleuren gebruikt op de muren. Daarom kun je de basis ook heel neutraal houden en kiezen voor houten meubels en een opvallende bank in een warme kleur. Kijk maar eens naar de bovenstaande afbeelding!

Besteed aandacht aan sfeerverlichting

Besteed aandacht aan sfeerverlichting

Verlichting speelt een hele belangrijke rol in het interieur. Je gebruikt de lampen niet alleen voor beter zicht in de avond en tijdens de donkere periode, maar ook om een knusse sfeer mee te creëren. Besteed daarom voldoende aandacht aan de sfeerverlichting. Kies voor zacht licht met een warme kleurtemperatuur. Het is helemaal perfect als je de lampen kunt dimmen.

Een vloerkleed mag niet ontbreken

Hoe klein jouw woonkamer ook is, er is altijd plek voor een vloerkleed. Een kleed maakt de zithoek erg knus en gezellig. Hou je wel van wat afwisseling in huis? Kies in de winter dan voor een hoogpolig kleed en vervang deze in de lente/zomer voor een laagpolig vloerkleed.

Kies voor zachte materialen

Laat verschillende soorten materialen terugkomen in je interieur. Vooral zachte materialen! Hiermee geef je zelfs het aller modernste interieur een gezellige uitstraling. Je creëert de perfecte sfeer met een aantal zachte sierkussens, een aaibaar dekentje, fluwelen eetkamerstoelen en een zachte poef.

Aankleden met bloemen en planten

Aankleden met bloemen en planten

Planten zijn verkrijgbaar in allerlei formaten. Fleur jouw kleine woning op met een aantal kleine kamerplanten of maak een hoekje vrij voor een grote variant. Ook droogbloemen zijn hele een goede keuze. Gedroogde bloemen hebben een romantische uitstraling en bovendien geen onderhoud nodig.

Persoonlijke decoratie aan de muur

Muurdecoratie neemt vrijwel geen ruimte in beslag. Toch brengt het meer sfeer en gezelligheid in de woning. Hang daarom mooie wanddecoratie op in iedere ruimte. Vooral persoonlijke decoratie zoals foto’s en kunst maken van jouw huis een sfeervol thuis.


Reageer

Lees ook:

Lees onderstaande tips om een modern interieur te creëren >
Maak je huis af met de mooiste woonaccessoires >
Heeft je kamer nog een goede eetkamerset nodig? >
Weet jij soms ook niet meer waar je al je kleding moet laten? >
Met deze 3 tips verander je jouw slaapkamer in een luxe hotelkamer >
Deze extraatjes maken van jouw woning een echte thuishaven >
Hoe kun je zorgen dat je dit jaar minder geld uitgeeft? >
Decoreren met een persoonlijke twist: 3 tips >
Vier simpele trucjes voor een luxe badkamer >
Waarom woonaccessoires in huis onmisbaar zijn >
Eetkamer inrichten Vergeet deze meubelen niet! >
Zo richt jij een sfeervolle eetkamer in >
Hoe verander ik mijn woonkamer in een indoor jungle? >
5 voordelen van een halfslag trap >
Hoe zorg je dat je veilig bent op de trap? >

Terug naar overzicht >>