arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Inspiratie » Wat zijn de voor- en nadelen van een zandcementvloer?
Wat-zijn-de-voor-en-nadelen-van-een-zandcementvloer

Wat zijn de voor- en nadelen van een zandcementvloer?

Denk je na over het laten leggen van een zandcementvloer? Dan hebben we een paar voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet. Ook leer je meer over de kosten van een zandcementvloer.

Een zwevende vloer, of toch storten?

Je kunt een cementdekvloer meteen op een bestaande ondergrond laten storten, of de vloer zwevend laten plaatsen. Met zwevend plaatsen bedoelen we dat er tussen de ondergrond en de dekvloer een speciaal vochtwerend folie wordt gelegd. De cementdekvloer hecht zich dan niet aan de ondergrond. Vandaar dus de naam ‘zwevende vloer’.

Bij het leggen van de vloer wordt de aardvochtige specie gestort en door de vakman met een rei verdeeld over de vloer. Daarna wordt de vloer vlak gemaakt met een spaan. Hier is behoorlijk wat kennis en arbeid voor nodig.

Wat zijn de voordelen van een zandcementvloer?

Een zandcementvloer heeft veel voordelen. Zo kan het bijvoorbeeld, in tegenstelling tot een gietvloer, goed onder afschot gelegd worden. Daarmee is een zandcementvloer de perfecte keus voor bijvoorbeeld de badkamer. Daar is het immers noodzakelijk dat het water kan aflopen.

Je kunt een zandcementvloer goed gebruiken voor een andere eindvloer, zoals tegels, pvc of kunststof. We noemden de badkamer al even als voorbeeld voor een goede ruimte voor een zandcementvloer. Deze vloer komt ook goed tot zijn recht in andere vochtige ruimtes.

Wat zijn de nadelen van een zandcementvloer?

Helaas zijn er ook nadelen aan zandcementvloeren. Het proces om er eentje te leggen neemt bijvoorbeeld een stuk meer tijd in beslag. Het is ook veel intensiever dan het laten leggen van andere vloeren. Bovendien is het minder elastisch en is de kans op scheuren groter dan bij andere vloeren.

Ook goed om op te letten: een zandcementvloer geleidt de warmte van de vloerverwarming minder goed dan bijvoorbeeld een anhydrietvloer of een cementgebonden vloer.

Wat kost een zandcementvloer?

De kosten van een cementdekvloer kunnen verschillen. De prijs is vooral afhankelijk van de laagdikte, met andere woorden hoe dik de vloer is. Ook speelt het aantal vierkante meters een rol. Doorgaans is de vloer zo’n 6 of 7 centimeter dik. De prijs per vierkante meter van het smeren van een cementdekvloer ligt tussen de 25 en de 55 euro per vierkante meter.

De prijzen zijn niet in cement gegoten: bij extra isolatie, vloerverwarming of krimpnetten kunnen de prijzen stijgen, of juist dalen. Je kunt het best een offerte aanvragen. Dan weet je waar je ongeveer op kunt rekenen.


Reageer

Lees ook:

Zwart in je interieur: stijlvol of somber? >
De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >
3 tips om je eetkamer om te toveren >
Van leeg naar gezellig: Zo richt jij je nieuwbouwhuis sfeervol in >
Vloerkleed trends voor 2023: Welke stijlen en patronen zijn nu in? >
Interieur veranderen? Lees nu de meubeltrends >
4 tips om een extra gezellige woning te krijgen >
Zo creëer je een gezellige sfeer met accentverlichting >
Tips voor een handige indeling in huis >
3 simpele tips om jouw woonkamer een kleine make-over te geven >
DIY met led strips: creatieve ideeën voor het gebruik van led strips in je interieur >
Zo zorg je voor een landelijk interieur >
Interieur inspiratie: dít zijn de banken trends van 2023 >
Alles wat je moet weten over het stylen van je huis >
Dit zijn mooie alternatieven voor verse bloemen >

Terug naar overzicht >>