arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Inspiratie » Wat is de beste lamp voor boven een eettafel?
Wat is de beste lamp voor boven een eettafel?

Wat is de beste lamp voor boven een eettafel?

Hangt er bij jou thuis al jarenlang dezelfde lamp boven de eettafel? Dan wil je misschien weleens iets anders. In dat geval ga je op zoek naar een nieuwe lamp. Helaas is dit makkelijker gezegd dan gedaan. Het aanbod lampen is vandaag de dag namelijk ontzettend groot. Hierdoor weet je mogelijk niet wat de beste lamp voor boven jouw eettafel is. Daarom bieden wij jou de helpende hand. In deze tekst helpen wij jou om de beste lamp voor boven de eettafel te vinden.

Hanglamp

In het merendeel van de woningen in ons land hangt tegenwoordig een hanglamp boven de eettafel. Zoals de naam al aangeeft, is dit een lamp die aan het plafond hangt. De lamp kan aan een koord of touw hangen, maar ook aan een stalen ketting. Voordeel van een hanglamp is dat deze een stuk dichter bij het tafelblad hangt dan een plafondlamp. Hierdoor is er sprake van gericht licht. Hier pluk je tijdens het ontbijt, de lunch of het diner de vruchten van. Je ziet immers een stuk beter wat er op jouw bord ligt als je de lamp inschakelt.

Wil je graag een hanglamp boven jouw eettafel? Dan ontdek je snel genoeg dat er talloze mogelijkheden zijn. Je kunt voor een enkele hanglamp kiezen, maar er zijn ook hanglampen die uit meerdere lampen bestaan. Om te bepalen wat voor jou de beste keuze is, kijk je naar de afmetingen van jouw eettafel. Boven een kleine eettafel kies je voor één grote of twee kleine hanglampen. Staat er een grote eettafel in jouw woning? Dan kun je kiezen voor een hanglamp met meerdere lampen. Zodoende weet je zeker dat jouw tafel goed verlicht wordt. 

Hanglamp

Plafonniere

Staat jouw eettafel in een kleine ruimte? Dan kan deze al snel vol ogen met een hanglamp. Daarom ben je mogelijk geen voorstander van zo’n lamp. Gelukkig zijn er nog genoeg andere mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld ook een plafonniere ophangen. Doordat dit een platte lamp is, neemt hij nauwelijks ruimte in. Het is misschien niet de mooiste lamp voor boven de eettafel, maar hij is wel functioneel. Plafonnieres reken we namelijk tot de basisverlichting. Dit wil zeggen dat zo’n lamp in staat is om een ruimte volledig te verlichten. Hierdoor weet je zeker dat er altijd voldoende licht is in de ruimte waar jouw eettafel staat.

Spotjes

Is een ruimte te klein voor hanglampen, maar vind je een plafonniere niet mooi? Dan zijn spotjes misschien iets voor jou. Bij spotjes denken de meeste mensen al snel aan lampen die ingebouwd zijn in het plafond. Dit is inderdaad een optie, maar je kunt ook voor losse spotjes kiezen. Zo’n plafondlamp ziet er niet alleen strak uit, maar zorgt er ook nog eens voor dat er voldoende licht op jouw eettafel schijnt.


Reageer

Lees ook:

Thuiswerken in stijl? Zo creëer je jouw eigen droomkantoor! >
De grootste dingen die je kunt doen om je woning een make-over te geven >
Het belang van een goede meterkast in een huis >
Traplift kopen vs. huren: wat is de beste optie? >
5 dingen die niemand je vertelt over het kiezen van de perfecte vloer >
Het inrichten van je tuin in de stijl van je woning >
Velours gordijnen; Hotel chique en heerlijk warm >
Ga je zelf verhuizen? Deze drie dingen wil je weten! >
Inzethorren op maat: de perfecte oplossing voor elk raam >
Alles wat je moet weten over een dakkapel met zonnepanelen >
Woning met een plat dak? Lees deze tips! >
Laat je woning optisch hoger lijken met deze tips >
Maandelijks geld besparen? Maak gebruik van deze 5 tips! >
Frisse Lucht, Fris Huis: Hoe Airco’s je Woonstijl Complementeren >
Zo laat je je huis achter na verhuizing! >

Terug naar overzicht >>