arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Inspiratie » Wat is de beste lamp voor boven een eettafel?
Wat is de beste lamp voor boven een eettafel?

Wat is de beste lamp voor boven een eettafel?

Hangt er bij jou thuis al jarenlang dezelfde lamp boven de eettafel? Dan wil je misschien weleens iets anders. In dat geval ga je op zoek naar een nieuwe lamp. Helaas is dit makkelijker gezegd dan gedaan. Het aanbod lampen is vandaag de dag namelijk ontzettend groot. Hierdoor weet je mogelijk niet wat de beste lamp voor boven jouw eettafel is. Daarom bieden wij jou de helpende hand. In deze tekst helpen wij jou om de beste lamp voor boven de eettafel te vinden.

Hanglamp

In het merendeel van de woningen in ons land hangt tegenwoordig een hanglamp boven de eettafel. Zoals de naam al aangeeft, is dit een lamp die aan het plafond hangt. De lamp kan aan een koord of touw hangen, maar ook aan een stalen ketting. Voordeel van een hanglamp is dat deze een stuk dichter bij het tafelblad hangt dan een plafondlamp. Hierdoor is er sprake van gericht licht. Hier pluk je tijdens het ontbijt, de lunch of het diner de vruchten van. Je ziet immers een stuk beter wat er op jouw bord ligt als je de lamp inschakelt.

Wil je graag een hanglamp boven jouw eettafel? Dan ontdek je snel genoeg dat er talloze mogelijkheden zijn. Je kunt voor een enkele hanglamp kiezen, maar er zijn ook hanglampen die uit meerdere lampen bestaan. Om te bepalen wat voor jou de beste keuze is, kijk je naar de afmetingen van jouw eettafel. Boven een kleine eettafel kies je voor één grote of twee kleine hanglampen. Staat er een grote eettafel in jouw woning? Dan kun je kiezen voor een hanglamp met meerdere lampen. Zodoende weet je zeker dat jouw tafel goed verlicht wordt. 

Hanglamp

Plafonniere

Staat jouw eettafel in een kleine ruimte? Dan kan deze al snel vol ogen met een hanglamp. Daarom ben je mogelijk geen voorstander van zo’n lamp. Gelukkig zijn er nog genoeg andere mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld ook een plafonniere ophangen. Doordat dit een platte lamp is, neemt hij nauwelijks ruimte in. Het is misschien niet de mooiste lamp voor boven de eettafel, maar hij is wel functioneel. Plafonnieres reken we namelijk tot de basisverlichting. Dit wil zeggen dat zo’n lamp in staat is om een ruimte volledig te verlichten. Hierdoor weet je zeker dat er altijd voldoende licht is in de ruimte waar jouw eettafel staat.

Spotjes

Is een ruimte te klein voor hanglampen, maar vind je een plafonniere niet mooi? Dan zijn spotjes misschien iets voor jou. Bij spotjes denken de meeste mensen al snel aan lampen die ingebouwd zijn in het plafond. Dit is inderdaad een optie, maar je kunt ook voor losse spotjes kiezen. Zo’n plafondlamp ziet er niet alleen strak uit, maar zorgt er ook nog eens voor dat er voldoende licht op jouw eettafel schijnt.


Reageer

Lees ook:

Déze slimme & eenvoudige gewoontes zorgen dat je tijd bespaart in het huishouden >
De mooiste eettafels van nu! >
Help ik wil mijn huis snel verkopen: hoe pak ik dit aan? >
Studentenkamer inrichten? 5x Praktische en handige tips! >
Op zoek naar een nieuwe tafel? Bekijk epoxy tafels! >
Wat kan ik doen om mijn energierekening deze winter laag te houden? >
Welk type dakbedekking is het beste voor een plat dak? >
Waarom is onderhoud aan het dak belangrijk >
Geeft jouw witgoedapparaat een storingscode aan? Dit kun je zelf doen >
Professionele slotenmaker inschakelen >
Dit zijn vijf onmisbare benodigdheden voor een doe-het-zelver >
Nieuwe meubels en woonaccessoires >
Waarom moet je je schoorsteen regelmatig laten vegen? >
Deze vloeren leg je gemakkelijk zelf >
De leukste fotowand ideeën >

Terug naar overzicht >>