arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Inspiratie » Waarom het handig is om je woning te verzekeren
Waarom het handig is om je woning te verzekeren

Waarom het handig is om je woning te verzekeren

Verzekeringen bestaan in vele soorten en maten. Tegenwoordig kun je voor bijna alles een verzekering laten afsluiten. Verzekeringen zijn niet duur, maar het is een vangnet voor jou. Je weet maar nooit wanneer een ongeluk kan plaatsvinden. Met een verzekering dekt de verzekeraar voor jou een bepaalde risico die je niet zelf wilt of kan dragen. Niet alle verzekeringen zijn verplicht maar het is wel handig om deze af te sluiten. Iemand die zich verzekert tegen een bepaald risico neemt dus een dekking tegen die risico. Ook voor een woonhuis kun je een verzekering laten afsluiten, dit heet een woonhuisverzekering. Je huis is namelijk een van de belangrijkste bezittingen in je leven.

Wat is een woonhuisverzekering

Wat is een woonhuisverzekering

Een van de belangrijkste dingen die je wilt verzekeren is je huis en je inboedel. Je hebt hard gewerkt om eindelijk in je droomhuis te kunnen wonen en het is dus belangrijk om deze te verzekeren. Bij brand of diefstal aan je huis kunnen de schadekosten hoog oplopen. Je denkt er liever niet aan maar je kunt te maken krijgen met schade aan je woning of tuin. Er kan een lekkage komen aan je dak of door een storm kunnen je ramen kapotgaan. Met een goede woonhuisverzekering ben je hiervoor a verzekerd. Een woonhuisverzekering wordt ook wel een opstalverzekering genoemd. Met een woonhuisverzekering ben je vrijwel tegen elke oorzaak van schade verzekerd, ook als je de schade per ongeluk zelf hebt veroorzaakt. Ben je je huis aan het verbouwen dan kun je ook rekenen op deze verzekering.

Voordelen van een woonhuisverzekering

De kosten van een woonhuisverzekering kunnen onder andere bestaan uit de poliskosten, een periodieke premie en eventuele eigen meeverzekerde risico’s. Per verzekeraar kunnen de kosten verschillen, je kunt dus eerst verschillende verzekeraar met elkaar vergelijken. Verzekeringen vergelijken kun je doen op Verzekering-winkel.com. Je krijgt een overzicht van verschillende verzekeraars en de verzekeringen die zij aanbieden. Daarnaast kun je in een oogopslag zien bij wie je het voordeligst uitkomt. Een woonhuisverzekering vergelijken geeft je een beter inzicht in hoe de kosten en dekking per woonhuisverzekering kunnen verschillen. Een woonhuisverzekering zorgt ervoor dat alles dat vastzit aan je huis verzekerd is tegen schade. Denk maar aan je dak, je ramen en de vloer. Door gebruik te maken van deze verzekering dek je onvoorziene schade die aan je huis wordt toegebracht door bijvoorbeeld een brand of een storm. Deze verzekering dekt niet de spullen in je huis. Hiervoor heb je een apart inboedelverzekering nodig. Met een woonhuisverzekering hoef je je niet druk te maken om onvoorziene schade en de bedragen die hierbij gepaard gaan.


Reageer

Lees ook:

Koper in de badkamer: voorbeelden en inspiratie >
Bespaar tijd in het huishouden met een robotstofzuiger >
5 manieren om inbrekers buiten de deur te houden >
De voordelen van tegel laminaat >
Zo creëer je een industrieel interieur >
Oude lamp kopen: houd rekening met deze zaken >
Maak van jouw tuin een extra woonkamer >
Bouwplannen maken: 5 tips om rekening mee te houden >
5 tips om de hal op te knappen >
Tips voor een licht thuiskantoor: verlichting en daglicht >
Zo krijg je het luxe hotelgevoel in je eigen slaapkamer >
De tuintrends van 2020 >
Wanddecoratie ideeën voor in de slaapkamer >
Tips voor een duurzaam én stijlvol interieur >
De leukste tuinset voor in jouw achtertuin: 6x inspiratie >

Terug naar overzicht >>