arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Blog » Verhuisbedrijf: wat zijn de kosten?
Verhuisbedrijf kosten

Verhuisbedrijf: wat zijn de kosten?

Een verhuisbedrijf kan je enorm helpen op de verhuisdag. De verhuizers doen het zware sjouwwerk. Ze kunnen zelfs al je spullen voor je inpakken en je meubels afbreken! Natuurlijk werken ze niet gratis. Een verhuisbedrijf inschakelen kost nu eenmaal geld. Maar over welk bedrag heb je het dan eigenlijk? En waar komen die kosten vandaan?

Meest voorkomende kosten bij een verhuisbedrijf

De kosten van een verhuisbedrijf kunnen best uiteenlopen. Toch zijn er standaard kosten waar je rekening mee moet houden. Dit zijn bijvoorbeeld kosten die vrijwel elk verhuisbedrijf in rekening brengt:

  • Per verhuizer per uur: ong. 25-35 euro
  • De verhuiswagen per uur: ong. 25 euro (afhankelijk van de grootte)
  • Verhuislift per dag: ong. 200 euro
  • Brandstofkosten: afhankelijk van het verhuisbedrijf tussen de 0,75 en 1 euro per km. Vaak wordt bij grote afstanden een andere berekening gemaakt.

Tips om kosten te besparen

Een verhuizing kan goedkoop zijn. Als je in je eentje verhuisd op korte afstand, kun je al voor 250-500 euro klaar zijn. Maar als je als gezin gaat verhuizen over een grotere afstand, kunnen de kosten voor je verhuizing snel oplopen tot 1250-1500 euro! Dan is het natuurlijk fijn als je kosten kunt besparen bij je verhuisbedrijf. Hieronder vind je handige tips om kosten te besparen.

Huur dozen en materiaal van het verhuisbedrijf

Wat kost een verhuisbedrijf

Verhuismateriaal kost je heel wat geld. Gelukkig kun je hierop eenvoudig geld besparen. Je kunt je materialen huren bij het verhuisbedrijf. Professionele bedrijven zoals Student Verhuis Service bieden vrijwel alle verhuismaterialen te huur aan: dozen, verhuisdekens, folie etc. Dit bespaart je de veel hogere aanschafkosten en bovendien kunnen de verhuizers de gehuurde spullen na gebruik meteen weer meenemen.

Verhuis op een doordeweekse dag

Het is vervelend als je vrij moet vragen voor je verhuizing. Maar het bespaart je wel veel geld! Een verhuisbedrijf kosten worden al snel 25% hoger als je wilt verhuizen in een weekend. Het verhuisbedrijf moet de verhuizers dan namelijk extra weekendtoeslag geven. Dat wordt uiteraard verwerkt in de prijs die je moet betalen. Doordeweeks heb je niet te maken met dergelijke toeslagen (uitgezonderd feestdagen).

Vraag om hulp

Je wilt je verhuizing het liefst zo snel mogelijk afronden. Niet alleen omdat dat gewoon prettig is, maar ook omdat het geld bespaart. Het is dus nuttig om hulp te vragen van vrienden of familieleden. Bij het opstellen van de offerte kun je aan het verhuisbedrijf doorgeven wie jou gaan helpen en hoe goed zij in staat zijn om fysiek werk te doen. Door goede hulp in te schakelen kun je de verhuisprijs flink omlaag brengen! Tip: denk ook aan hulp in andere vormen dan sjouwwerk. Vraag bijvoorbeeld iemand om op je huisdieren te passen, zodat je daar geen rekening mee hoeft te houden tijdens de verhuizing.

De kosten voor een verhuisbedrijf zijn afhankelijk van je situatie. Hoe meer spullen je hebt of hoe groter de afstand is, hoe duurder de verhuizing zal zijn. Verhuisbedrijf kosten zijn ook afhankelijk van de keuzes die het bedrijf maakt. De prijzen kunnen sterk uiteenlopen voor dezelfde verhuizing. Het is dus altijd raadzaam om van tevoren offertes op te vragen bij minimaal drie verschillende partijen, zodat je ze met elkaar kunt vergelijken.


Reageer

Lees ook:

De grootste dingen die je kunt doen om je woning een make-over te geven >
Het inrichten van je tuin in de stijl van je woning >
Hoe creëer je een sfeervolle entree in huis? >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Zwart in je interieur: stijlvol of somber? >
De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >
3 tips om je eetkamer om te toveren >
Van leeg naar gezellig: Zo richt jij je nieuwbouwhuis sfeervol in >
Vloerkleed trends voor 2023: Welke stijlen en patronen zijn nu in? >
Interieur veranderen? Lees nu de meubeltrends >
4 tips om een extra gezellige woning te krijgen >
Zo creëer je een gezellige sfeer met accentverlichting >
Tips voor een handige indeling in huis >
3 simpele tips om jouw woonkamer een kleine make-over te geven >
DIY met led strips: creatieve ideeën voor het gebruik van led strips in je interieur >

Terug naar overzicht >>