arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Inspiratie » Verbouwen of verhuizen? Vergeet de binnendeuren niet
Binnendeur

Verbouwen of verhuizen? Vergeet de binnendeuren niet

Het is iets dat veel mensen lijken te vergeten als ze hun huis aan het verbouwen zijn of een nieuwe woning betrekken. De deuren die zich in je huis bevinden, de binnendeuren, zijn net zo zeer onderdeel van je interieur als de vloer, keuken of badkamer dat is. Waar we de laatstgenoemden massaal vervangen, komen de meeste mensen qua deuren niet veel verder dan een linkje verf. Zonde, want de juiste binnendeur kan je hele interieur veranderen.

Typisch Nederlands?

Is het misschien typisch Nederlands, dat de deuren die zich in een huis bevinden vaak niet vervangen worden? Er is nooit een onderzoek over gepubliceerd, dus wellicht zijn er nog veel meer landen waar mensen de binnendeuren als het ware lijken te vergeten als zij hun huis aan het opknappen zijn. Feit is in ieder geval dat het plaatsen van nieuwe deuren bij veel mensen niet op hun prioriteitenlijstje staan; ze worden geaccepteerd als ‘ok, die zijn er’, maar een stuk minder vaak vervangen dan bijvoorbeeld een vloer. Toch lijkt steeds meer het besef door te dringen dat je ook dit deel van je interieur makkelijk kunt vervangen, en zelfs compleet naar jouw smaak kunt ontwerpen.

De juiste deur voor ieder interieur

Binnendeur huis

Is jouw woonkamer vrij donker? Dan kan het een goed idee zijn om de deur die de woonkamer van de entree of keuken scheidt van veel glas te voorzien. Zeker als je in deze ruimtes wel veel lichtinval hebt, pak je dat mooi mee in je woonkamer. Natuurlijk hoeft het geen vensterglas te zijn, zodat je de hele tijd in je hal of keuken kijkt, er zijn ook mooie varianten met bijvoorbeeld melkglas mogelijk.

Of heb je misschien een heel stoer interieur, met veel industriële invloeden? Dan wil je vast en zeker de standaard deur die zich in je woonkamer bevindt vervangen door een exemplaar dat veel beter bij jouw stijl past. Gelukkig is er ook in deze trendy stijl heel veel mogelijk, zoals dat eigenlijk in iedere stijl het geval is.

Betrek je een nieuwbouwwoning, dan is deze vaak uitgerust met standaard, neutrale deuren. Zijn deze helemaal jouw smaak of wil je ze het liefst zo onopvallend mogelijk houden, dan is het uiteraard prima om deze erin te laten zitten. Toch kiezen steeds meer mensen ervoor om minimaal 1 deur, vaak die van de woonkamer, te vervangen door een exemplaar dat wel perfect aansluit bij hun interieur. Een prima keuze, zo is je interieur helemaal af.


Reageer

Lees ook:

Voorkom rugpijn met een ergonomische bureaustoel >
Duurzaam verwarmen met een Warmteterugwin unit >
Maak jouw kleine hal optisch groter en ruimtelijker >
De grootste dingen die je kunt doen om je woning een make-over te geven >
Het inrichten van je tuin in de stijl van je woning >
Vintage verlichting: breng sfeer en karakter in je interieur >
Hoe creëer je een sfeervolle entree in huis? >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Zwart in je interieur: stijlvol of somber? >
De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >
3 tips om je eetkamer om te toveren >
Van leeg naar gezellig: Zo richt jij je nieuwbouwhuis sfeervol in >
Vloerkleed trends voor 2023: Welke stijlen en patronen zijn nu in? >
Interieur veranderen? Lees nu de meubeltrends >
4 tips om een extra gezellige woning te krijgen >

Terug naar overzicht >>