arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Inspiratie » Veel inbraak in jouw buurt? Dit kun je doen!
Veel inbraak in jouw buurt? Dit kun je doen!

Veel inbraak in jouw buurt? Dit kun je doen!

Helaas kunnen buurten doelwit zijn van veelvuldige inbraken. Je hoort er waarschijnlijk wel eens over op het nieuws. Uiteraard hoop je dat dit in jouw buurt niet gaat gebeuren, maar de kans is altijd aanwezig. Wat kun je doen bij veelvuldige inbraak in de wijk? Dit zijn onze tips.

Bescherm je waardevolle spullen

Ten eerste kun je maar beter het zekere voor het onzekere nemen: bescherm je waardevolle spullen. Nu kan het immers nog, en straks ben je misschien te laat. De beste beschermmanier? Stop je spullen in gecertificeerde privékluizen. Deze kluizen zijn geschikt voor de meeste particulieren thuis. Sieraden, geld of elektronica: je kunt er verschillende spullen in kwijt. Denk goed na over de gewenste grootte van de kluis. Het is tevens een optie om aan specifiekere kluizen te denken, zoals documentenkluizen voor je papierwerk. Jij weet het best wat je wilt beschermen in je woning!

Licht de politie in

Laat het altijd aan de politie weten als er sprake is van inbraak in de buurt. Nu is de kans natuurlijk groot dat dit gebeurt, want eigenlijk gaat iedereen naar de politie bij inbraak. Maar je zou extra kunnen aankaarten dat er sprake is van een patroon. En misschien kan de politie nog tips geven over wat er in de buurt kan worden gedaan om inbraak tegen te gaan.

Appgroep met de buren

Heb je al een appgroep met de buren? Dit kan tevens verstandig zijn. Zo kunnen verdachte zaken worden vermeld. Het kan zelfs zo zijn dat de ene buur ziet dat er bij de andere buur wordt ingebroken. Bij directe waarschuwing is het wellicht nog niet te laat! Hang bordjes in de buurt op met ‘Attentie buurtpreventie’: ook dit kan inbrekers al wat afschrikken.

Camera ophangen

Camera ophangen

Wat kan er nog meer worden gedaan om inbrekers af te schrikken naast het gebruiken van documentenkluizen? Hang een camera op bij je woning. Denk aan een slimme deurbel, of aan een reguliere camera. Vraag je buren om hetzelfde te doen. Je kunt dit trouwens zowel bij de voor- als bij de achterdeur doen, want inbrekers kunnen immers op verschillende plekken binnenkomen.

Automatische verlichting bij de deuren

Hang niet alleen een camera op, maar ook automatische verlichting. Dit is verlichting die aanspringt als er beweging wordt gedetecteerd. Voor jou als bewoner is het praktisch: je hebt meer zicht bij thuiskomst. Maar inbrekers vallen er meer mee op, waarmee je ze afschrikt of zelfs weg kunt laten gaan. Het is een kleine moeite om zo’n lamp te installeren! En doe dit ook weer aan beide kanten van de woning.

Alarm in huis

We sluiten af met een wat grotere stap: laat een alarm installeren in je woning. Zeker als je je echt onveilig voelt in je buurt, is dit de investering waard. Zo maken inbrekers namelijk echt nauwelijks meer kans. Zodra er een luid alarm afgaat, verdwijnen ze waarschijnlijk direct. Tijdens vakanties of andere momenten waarop je langer van huis bent, komt een alarm ook van pas: nog een reden om hiervoor te kiezen.


Reageer

Lees ook:

Thuiswerken in stijl? Zo creëer je jouw eigen droomkantoor! >
De grootste dingen die je kunt doen om je woning een make-over te geven >
Het belang van een goede meterkast in een huis >
Traplift kopen vs. huren: wat is de beste optie? >
5 dingen die niemand je vertelt over het kiezen van de perfecte vloer >
Het inrichten van je tuin in de stijl van je woning >
Velours gordijnen; Hotel chique en heerlijk warm >
Ga je zelf verhuizen? Deze drie dingen wil je weten! >
Inzethorren op maat: de perfecte oplossing voor elk raam >
Alles wat je moet weten over een dakkapel met zonnepanelen >
Woning met een plat dak? Lees deze tips! >
Laat je woning optisch hoger lijken met deze tips >
Maandelijks geld besparen? Maak gebruik van deze 5 tips! >
Frisse Lucht, Fris Huis: Hoe Airco’s je Woonstijl Complementeren >
Zo laat je je huis achter na verhuizing! >

Terug naar overzicht >>