arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Inspiratie » Tips voor het maken van een plantenwand
Tips voor het maken van een plantenwand

Tips voor het maken van een plantenwand

Een plantenwand binnen kan elke kamer veranderen tot een echt paradijs. Het groene geeft namelijk een erg natuurlijke en fijne sfeer. Je hoeft er niet per se groene vingers voor te hebben, gezien je ook kunt kiezen voor een kunststof plantenwand. Dus mocht je toevallig nog een lege muur in huis hebben, dan kan dit een hele leuke toevoeging zijn. Weet je alleen niet zo goed hoe je dit aan kunt pakken? Lees dan nu snel verder om de meest handige tips te lezen bij het maken van een plantenwand binnenshuis. Tevens zul je ook iets kunnen lezen over het onderhouden van de plantenwand.

Kies de planten

Het is goed om te weten dat niet alle planten geschikt zijn voor het maken van een plantenwand. Sommige planten doen het namelijk beter in een ruimte waar veel direct zonlicht komt, terwijl anderen juist bloeien in de schaduw. Verder zijn ook hangende planten niet ideaal voor een plantenwand, gezien deze op de grond kunnen gaan hangen en dat is vaak niet het effect waar men voor gaat. Houd dus goed in je achterhoofd in welk klimaat de plant terecht komt en hoeveel ruimte je hebt. Echter zijn er ook verschillende plantenwanden die gemaakt zijn van kunstplanten. Dit is ideaal als je niet al te veel tijd hebt om voor planten te zorgen, maar nog steeds wel het groene in huis wil halen.

Kleurenpallet

Kleurenpallet

Daarnaast is het goed om te denken welk kleurenpalet je in huis wil halen. Je hebt namelijk verschillende kleuren planten, die weer komen in verschillende soorten groen. Maar vaak hebben kunststof plantenwanden ook bepaalde bloemen in het design verwerkt, wat een leuk en fleurig effect kan geven.Je kunt spelen met kleuren die passen bij je interieur.

Kies de juiste wand voor de ideale bevestiging

Ook moet je bepalen op wat voor soort wand je de planten gaat bevestigend. Vaak wordt er gekozen voor een frame van hout, met een gaaswerk waarop de planten zijn bevestigd met klemmen of haakjes. Daarnaast zijn er tegenwoordig metalen constructies op de markt, die extra stevigheid bieden. Stevigheid is erg belangrijk. Je wilt namelijk dat je planten goed op hun plek blijven.

Onderhoud

Kunstplanten hebben weinig tot geen onderhoud nodig, wel kun je ze af en toe schoonmaken gezien ze nogal stoffig kunnen worden. Vermijd hierbij het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, gezien ze hierdoor kunnen beschadigen. Echte planten hebben natuurlijk wel iets meer werk nodig, denk aan het geven van water en het kiezen van de juiste potgrond. Veel succes met je plantenwand!


Reageer

Lees ook:

Interieur veranderen? Lees nu de meubeltrends >
4 tips om een extra gezellige woning te krijgen >
De schoorsteen vegen: zelf doen of uitbesteden? >
Handig stappenplan voor het kopen van een wijnkoelkast >
Een knusse woning: vijf tips voor het inrichten van je woning >
Hoe zit het precies met de hypotheek als je gaat scheiden? >
Natuurlijke schoonheid: Houten loungeset voor buiten >
Welk type zonnepaneel is geschikt voor jou? >
Zwarte aluminium deuren >
Zo kan je jouw kunststof kozijn onderhouden >
3 tips om je dak goed, mooi en strak af te werken >
Maak van je woonhobby je beroep! >
5 tips hoe je jouw vloer weer als nieuw laat schijnen! >
Decluttering: wat is het en hoe pak je dat aan? >
Organiseer je garage optimaal met deze tips >

Terug naar overzicht >>