arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Inspiratie » Tips voor het inrichten van de babykamer
Tips voor het inrichten van de babykamer

Tips voor het inrichten van de babykamer

Het inrichten van de babykamer is een groot deel van de voorpret. Je kijkt ernaar uit dat je kindje straks deel uitmaakt van je gezin en wil het natuurlijk een fijn plekje geven. Wanneer je online of in de winkel gaat kijken, wordt je overspoeld met babykamers en accessoires en een keuze maken is dan nog best moeilijk! Wij hebben daarom een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet.

1: Analyseren

Maak je even los van het commerciële aanbod en de nieuwste trends. Neem de maten op van de kamer, bekijk waar het raam en de deur zitten. Stel je in deze ruimte een ledikantje, commode en kast voor. Welke kleuren vind je mooi? Moeten de vloerbedekking en de muren ook ‘gedaan’ worden? Waarschijnlijk heb je nu al een beetje een beeld van wat je wil.

2: Meubels

Als je voldoende ruimte hebt in de kamer, kun je een volledige babykamer aanschaffen. Die bestaat uit een bedje, commode en kledingkast. Is de kamer te klein, dan kun je de kast voorlopig achterwege houden en de babykleertjes opruimen in de commode. Kies dan wel een model met voldoende opbergruimte. Daarnaast is het ook erg prettig om een comfortabele stoel neer te zetten voor het voeden. Voor de meubels kies je het best voor natuurlijke materialen die niet met schadelijke stoffen behandeld zijn.

Inrichten van de babykamer

© Petite Amélie

Laat je bij Petite Amélie inspireren op het gebied van babykamers, peuterkamers en kinderkamers. Hier vind je alles wat je nodig hebt voor het inrichten van de babykamer.

3: Vloer

Een vloer die gemakkelijk te reinigen is, zoals vinyl of laminaat, is het meest hygiënisch en onderhoudsvriendelijk. Voor de warmte en gezelligheid kun je een kleed op de vloer leggen.

4: Kleuren

Voor je kindje is het belangrijk dat er in de kamer niet teveel prikkels zijn. Kies daarom voor lichte, rustige kleuren en niet teveel prints. Wanneer je bijvoorbeeld gordijnen met prints hebt, kun je de muren het beste effen houden. Zo kan je dan wel weer een kleedje op de grond leggen met een vrolijke print. Tip voor de gordijnen: kies voor het verduisterende type, zodat je kindje niet te vroeg wakker wordt.

Babykamer inrichten

5: Indeling

Ga bij de indeling van de kamer uit van de plaats van het bedje. Deze zet je het liefst niet in de volle zon, naast de verwarming of in de tocht. Ook is het fijn, wanneer je kindje groter wordt, als hij of zij vanaf het bed de deur kan zien. Als je met deze factoren rekening houdt, is er waarschijnlijk maar één mogelijkheid voor de plaats van het bedje. Daarna kun je de rest van de meubels neerzetten.

Veel succes en plezier!


Reageer

Lees ook:

6 tips om je huis met huisdieren hygiënisch te houden >
4 dingen die je niet mag vergeten bij het kopen van een tafel >
De ronde eettafel: om deze 5 redenen is ‘ie zo populair! >
Alles wat je moet weten over een topdekmatras >
De vensterbank stylen: 8x deze woonaccessoires kun je hier goed kwijt! >
Inspiratie: woonaccessoires en decoratie voor de slaapkamer >
Leven met minder plastic in huis: zo pak je het slim aan >
Maak de slaapkamer lenteproof met deze tips >
Dít zijn de voordelen van een slaapkamer op zolder >
Minder afval in de keuken: 6 handige tips! >
Een picknicktafel in de eetkamer: wat zijn de voordelen? >
Alles wat je moet weten over steektrappen >
Boxsprings: comfortabel en luxueus >
Zo ga je voor een zachte en elegante look in de badkamer >
Dit zijn de 6 voordelen van een pergola in de tuin >

Terug naar overzicht >>