arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Inspiratie » Tips voor een fraai toilet

Tips voor een fraai toilet

Het toilet – vaak het kleinste kamertje van de hele woning. Je komt er meerdere keren op een dag, maar brengt er verder niet veel tijd door. Om deze reden besteden we meestal weinig aandacht aan de aankleding van het toilet. Zolang alles goed functioneert is het helemaal prima, toch? Wij vinden juist dat deze kleine ruimte wel wat extra zorg kan gebruiken. Bijvoorbeeld door te kiezen voor een strakke tegelvloer, een mooi toiletmeubel en sfeervolle accessoires. In dit artikel geven we een aantal handige tips voor een fraai toilet!

Tip 1: Koop een modern toilet

Toiletten zijn verkrijgbaar in allerlei vormen en materialen. Tegenwoordig hebben de wc’s zelfs een hele stijlvolle uitstraling. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een strak hangtoilet of een speciale douche wc met een bidet en föhn functie. Het is vooral belangrijk dat het exemplaar jou zelf aanspreekt. Met een simpel en modern ontwerp zit je (letterlijk en figuurlijk) altijd goed! Je kunt online eenvoudig een toilet bestellen en thuis laten bezorgen.

Tip 2: Kies voor een mooie vloer

Een oud toilet kun je makkelijk een nieuw leven inblazen met een mooie vloer. Haal de versleten of lelijke tegeltjes eruit en vervang het voor een strakke tegelvloer. Denk aan eenvoudige grijze tegels of tegelstroken met betonlook. Je kunt dit eventueel door laten lopen in de muur voor een ruimtelijk effect.

Tip 3: Schaf een stijlvol toiletmeubel aan

Een toiletmeubel is een smalle kast met een wastafel. In een hele kleine ruimte kun je ook kiezen voor een zwevende wastafel zonder extra opbergruimte. Op deze manier creëer je iets meer bewegingsruimte.

Tip 4: Hang decoratie aan de muur

Het toilet mag best wat gezelligheid uitstralen. Decoreer daarom de kale muren met een fotocollage, verschillende prints of een verjaardagskalender. Een stijlvolle spiegel boven de wasbak is ook altijd een goed idee.

Tip 5: Maak gebruik van planten

Jouw favoriete kamerplanten horen niet alleen thuis in de woonkamer. Ook in de badkamer of op het toilet kun je ze goed gebruiken. Het zorgt voor een aangename huiselijk sfeer en een natuurlijke touch. Kies voor een plant die weinig verzorging nodig heeft en kan overleven met weinig daglicht. Een Aglaonema is een goede optie.

Tip 6: Berg het wc-papier mooi op

Zet de wc-rollen niet zomaar op de grond of bovenop een plankje, maar berg het op een mooie manier op. Koop bijvoorbeeld een leuke opbergmand, een moderne wc-rolhouder of zet het uit het zicht in een kastje. Opgeruimd staat netjes!


Reageer

Lees ook:

De drankvoorraad opbergen in huis: mooie voorbeelden >
De mooiste staande lampen voor in huis: kijk mee >
Velvet in huis: voorbeelden en inspiratie >
Je balkon gezellig aankleden: 5 tips >
Traplift, plateaulift of huislift; welke lift past bij jou? >
Grote ramen in huis: plaatjes kijken >
Goud in de badkamer: voorbeelden en inspiratie >
Minimaliseren in huis: zo pak je dit aan >
Zo kies jij de juiste vorm van raamdecoratie >
Deze essentials mogen niet ontbreken in de zithoek >
Tips voor het vinden van de ideale kast >
Buitenkozijnen schilderen? Deze spullen heb je nodig >
Dit zijn de voordelen van spullen durven weggooien in je interieur >
7 veranderingen in de slaapkamer bij slaapproblemen >
Een nieuw matras aanschaffen: hier moet je op letten >

Terug naar overzicht >>