arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Inspiratie » Tips voor een fraai toilet

Tips voor een fraai toilet

Het toilet – vaak het kleinste kamertje van de hele woning. Je komt er meerdere keren op een dag, maar brengt er verder niet veel tijd door. Om deze reden besteden we meestal weinig aandacht aan de aankleding van het toilet. Zolang alles goed functioneert is het helemaal prima, toch? Wij vinden juist dat deze kleine ruimte wel wat extra zorg kan gebruiken. Bijvoorbeeld door te kiezen voor een strakke tegelvloer, een mooi toiletmeubel en sfeervolle accessoires. In dit artikel geven we een aantal handige tips voor een fraai toilet!

Tip 1: Koop een modern toilet

Toiletten zijn verkrijgbaar in allerlei vormen en materialen. Tegenwoordig hebben de wc’s zelfs een hele stijlvolle uitstraling. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een strak hangtoilet of een speciale douche wc met een bidet en föhn functie. Het is vooral belangrijk dat het exemplaar jou zelf aanspreekt. Met een simpel en modern ontwerp zit je (letterlijk en figuurlijk) altijd goed! Je kunt online eenvoudig een toilet bestellen en thuis laten bezorgen.

Tip 2: Kies voor een mooie vloer

Een oud toilet kun je makkelijk een nieuw leven inblazen met een mooie vloer. Haal de versleten of lelijke tegeltjes eruit en vervang het voor een strakke tegelvloer. Denk aan eenvoudige grijze tegels of tegelstroken met betonlook. Je kunt dit eventueel door laten lopen in de muur voor een ruimtelijk effect.

Tip 3: Schaf een stijlvol toiletmeubel aan

Een toiletmeubel is een smalle kast met een wastafel. In een hele kleine ruimte kun je ook kiezen voor een zwevende wastafel zonder extra opbergruimte. Op deze manier creëer je iets meer bewegingsruimte.

Tip 4: Hang decoratie aan de muur

Het toilet mag best wat gezelligheid uitstralen. Decoreer daarom de kale muren met een fotocollage, verschillende prints of een verjaardagskalender. Een stijlvolle spiegel boven de wasbak is ook altijd een goed idee.

Tip 5: Maak gebruik van planten

Jouw favoriete kamerplanten horen niet alleen thuis in de woonkamer. Ook in de badkamer of op het toilet kun je ze goed gebruiken. Het zorgt voor een aangename huiselijk sfeer en een natuurlijke touch. Kies voor een plant die weinig verzorging nodig heeft en kan overleven met weinig daglicht. Een Aglaonema is een goede optie.

Tip 6: Berg het wc-papier mooi op

Zet de wc-rollen niet zomaar op de grond of bovenop een plankje, maar berg het op een mooie manier op. Koop bijvoorbeeld een leuke opbergmand, een moderne wc-rolhouder of zet het uit het zicht in een kastje. Opgeruimd staat netjes!


Reageer

Lees ook:

Voorkom rugpijn met een ergonomische bureaustoel >
Duurzaam verwarmen met een Warmteterugwin unit >
Maak jouw kleine hal optisch groter en ruimtelijker >
De unieke kenmerken van een Engelse badkamer >
Het belang van investeren in een kwalitatieve boxspring >
Van rustiek tot modern: houten keukens passend bij elke woonstijl >
De grootste dingen die je kunt doen om je woning een make-over te geven >
Veelgemaakte misvattingen over keukeninrichting en -gebruik >
Het inrichten van je tuin in de stijl van je woning >
Ontdek de wereld van marmeren keukens >
Neem deze trends mee in het ontwerp van je nieuwe badkamer >
De beste keukenindelingen voor elk type woning >
Vintage verlichting: breng sfeer en karakter in je interieur >
Hoe creëer je een sfeervolle entree in huis? >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >

Terug naar overzicht >>