arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Inspiratie » Thuiskantoor inrichten: 5 handige tips en tricks
Thuiskantoor inrichten 5 handige tips en tricks

Thuiskantoor inrichten: 5 handige tips en tricks

Als je vanuit huis werkt, is het uiteraard belangrijk om een goed thuiskantoor in te richten. Je wilt je hier goed kunnen concentreren, en je werkzaamheden in alle rust kunnen uitvoeren. Waar kun je allemaal rekening mee houden bij de inrichting van een kantoor aan huis?

Goede verlichting

Het wordt vaak vergeten bij de inrichting van een thuiskantoor: goede verlichting. Dit heeft echter een belangrijke impact op je concentratie! Hoe meer licht er in de ruimte is, hoe wakkerder je je voelt – en hoe beter je dus je werkt kunt uitvoeren. Zorg daarom dat er voldoende verlichting is, waar je met name in de donkere maanden van het jaar baat bij hebt. Met LED panelen zorg je voor slimme verlichting, op energiezuinige wijze. Het gaat om heldere verlichting, die als prettig wordt ervaren in de werkruimte. Hang bijvoorbeeld LED panelen 60×60 op, voor voldoende licht tijdens het werk.

Groot bureau

Je hebt een groot bureau nodig in je thuiskantoor, om comfortabel te kunnen werken. Zorg onder andere dat je voldoende armruimte hebt. En voorkom dat je heel dicht op het scherm zit. Je kunt beter wat afstand houden. Verder wil je een hoekje hebben voor zowel je computer als voor bijvoorbeeld je pen en papier. Het moet allemaal passen.

Goede bureaustoel

Goede bureaustoel

Misschien nog wel belangrijker dan je bureau, is je bureaustoel. Ga dan ook op zoek naar een kwalitatieve bureaustoel! Je kunt maar beter niet op een simpele huis-tuin-en-keukenstoel werken, aangezien de kans dan groot is dat je snel klachten krijgt. Een bureaustoel is ergonomisch verantwoord, wat het dan ook zo belangrijk maakt om hierop te zitten. Laat de stoel idealiter zelfs afstellen op jouw lichaam! Zo weet je zeker dat je goed zit.

Juiste technologische spullen

Uiteraard wil je werken op een snelle laptop of computer. Denk er verder aan om een goed beeldscherm neer te zetten. Een houder eronder is tevens wenselijk, als het beeldscherm niet verstelbaar is. Zo kun je zorgen dat je goed rechtop kunt zitten tijdens het werken. Gebogen werken is namelijk niet bevorderlijk voor je rug en nek.

Genoeg opbergruimte

Heb je verschillende benodigdheden in gebruik? Van pennen tot notitieblokken, van mappen tot bedrijfsspullen, maak dat je alles netjes kunt opbergen. Een grote kast is bijvoorbeeld een uitkomst! Als je werkplek een rommelige ruimte is, kun je je er niet goed concentreren. Daarom is een opgeruimd thuiskantoor zo belangrijk! Neem er het liefst aan het begin of juist aan het eind van elke werkdag even de tijd voor om het netjes op te ruimen. Kleine moeite, groots resultaat!


Reageer

Lees ook:

Weet jij soms ook niet meer waar je al je kleding moet laten? >
Met deze 3 tips verander je jouw slaapkamer in een luxe hotelkamer >
Deze extraatjes maken van jouw woning een echte thuishaven >
Hoe kun je zorgen dat je dit jaar minder geld uitgeeft? >
Decoreren met een persoonlijke twist: 3 tips >
Vier simpele trucjes voor een luxe badkamer >
Waarom woonaccessoires in huis onmisbaar zijn >
Eetkamer inrichten Vergeet deze meubelen niet! >
Zo creëer je de perfecte sfeer in een kleine woning >
Zo richt jij een sfeervolle eetkamer in >
Hoe verander ik mijn woonkamer in een indoor jungle? >
5 voordelen van een halfslag trap >
Hoe zorg je dat je veilig bent op de trap? >
De ideale werkplek; zo maak je die >
Dit wil je weten als je een nieuwe vloer gaat uitzoeken >

Terug naar overzicht >>