arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Inspiratie » Thuiskantoor inrichten: 5 handige tips en tricks
Thuiskantoor inrichten 5 handige tips en tricks

Thuiskantoor inrichten: 5 handige tips en tricks

Als je vanuit huis werkt, is het uiteraard belangrijk om een goed thuiskantoor in te richten. Je wilt je hier goed kunnen concentreren, en je werkzaamheden in alle rust kunnen uitvoeren. Waar kun je allemaal rekening mee houden bij de inrichting van een kantoor aan huis?

Goede verlichting

Het wordt vaak vergeten bij de inrichting van een thuiskantoor: goede verlichting. Dit heeft echter een belangrijke impact op je concentratie! Hoe meer licht er in de ruimte is, hoe wakkerder je je voelt – en hoe beter je dus je werkt kunt uitvoeren. Zorg daarom dat er voldoende verlichting is, waar je met name in de donkere maanden van het jaar baat bij hebt. Met LED panelen zorg je voor slimme verlichting, op energiezuinige wijze. Het gaat om heldere verlichting, die als prettig wordt ervaren in de werkruimte. Hang bijvoorbeeld LED panelen 60×60 op, voor voldoende licht tijdens het werk.

Groot bureau

Je hebt een groot bureau nodig in je thuiskantoor, om comfortabel te kunnen werken. Zorg onder andere dat je voldoende armruimte hebt. En voorkom dat je heel dicht op het scherm zit. Je kunt beter wat afstand houden. Verder wil je een hoekje hebben voor zowel je computer als voor bijvoorbeeld je pen en papier. Het moet allemaal passen.

Goede bureaustoel

Goede bureaustoel

Misschien nog wel belangrijker dan je bureau, is je bureaustoel. Ga dan ook op zoek naar een kwalitatieve bureaustoel! Je kunt maar beter niet op een simpele huis-tuin-en-keukenstoel werken, aangezien de kans dan groot is dat je snel klachten krijgt. Een bureaustoel is ergonomisch verantwoord, wat het dan ook zo belangrijk maakt om hierop te zitten. Laat de stoel idealiter zelfs afstellen op jouw lichaam! Zo weet je zeker dat je goed zit.

Juiste technologische spullen

Uiteraard wil je werken op een snelle laptop of computer. Denk er verder aan om een goed beeldscherm neer te zetten. Een houder eronder is tevens wenselijk, als het beeldscherm niet verstelbaar is. Zo kun je zorgen dat je goed rechtop kunt zitten tijdens het werken. Gebogen werken is namelijk niet bevorderlijk voor je rug en nek.

Genoeg opbergruimte

Heb je verschillende benodigdheden in gebruik? Van pennen tot notitieblokken, van mappen tot bedrijfsspullen, maak dat je alles netjes kunt opbergen. Een grote kast is bijvoorbeeld een uitkomst! Als je werkplek een rommelige ruimte is, kun je je er niet goed concentreren. Daarom is een opgeruimd thuiskantoor zo belangrijk! Neem er het liefst aan het begin of juist aan het eind van elke werkdag even de tijd voor om het netjes op te ruimen. Kleine moeite, groots resultaat!


Reageer

Lees ook:

Zwart in je interieur: stijlvol of somber? >
De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >
3 tips om je eetkamer om te toveren >
Van leeg naar gezellig: Zo richt jij je nieuwbouwhuis sfeervol in >
Vloerkleed trends voor 2023: Welke stijlen en patronen zijn nu in? >
Interieur veranderen? Lees nu de meubeltrends >
4 tips om een extra gezellige woning te krijgen >
Zo creëer je een gezellige sfeer met accentverlichting >
Tips voor een handige indeling in huis >
3 simpele tips om jouw woonkamer een kleine make-over te geven >
DIY met led strips: creatieve ideeën voor het gebruik van led strips in je interieur >
Zo zorg je voor een landelijk interieur >
Interieur inspiratie: dít zijn de banken trends van 2023 >
Alles wat je moet weten over het stylen van je huis >
Dit zijn mooie alternatieven voor verse bloemen >

Terug naar overzicht >>