arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Inspiratie » Tafel mooi dekken voor een sushi avond

Tafel mooi dekken voor een sushi avond

Veel mensen worden blij van sushi. Zeker als het gepaard gaat met vrienden en gezelligheid! Wil jij binnenkort een sushi avond bij je thuis organiseren? Besteed dan eens extra aandacht aan de presentatie. Het eten smaakt zo nóg lekkerder. In dit artikel lees je tips en ideeën voor een mooi gedekte sushi tafel.

Presenteren op een sushi plaat

Het is erg gezellig om samen met vrienden sushi gerechten te maken in de keuken. Maar om tijd en moeite te besparen, kun je natuurlijk ook lekkere sushi afhalen in Eindhoven of jouw omgeving. Laat het eten niet in de plastic bakjes zitten, maar presenteer het juist op een chique manier. Op de bovenstaande afbeelding zie je een heel tof voorbeeld. In plaats van een groot bord is er gebruik gemaakt van een rechthoekige plaat van leisteen. Decoreer het met een beetje saus, stukjes gesneden groente en sesamzaadjes. Zet de sushi plaat daarna midden op de eettafel zodat iedereen kan pakken wat diegene lekker vindt.

Sushi serviesset van keramiek

In plaats van een plat bord van leisteen kun je ook een keramieken serviesset gebruiken. Er zijn speciale sushi serviessets verkrijgbaar waar een aantal kleine bakjes bij worden geleverd. Deze zijn perfect voor de sojasaus, wasabi of bijgerechten. Dit jaar is servies met een handgemaakte uitstraling erg populair. De rechthoekige borden hoeven niet perfect recht te zijn en het glazuur mag juist een authentieke look hebben. Kijk maar eens naar keramiek dat is afgewerkt met zogenaamd reactief glazuur. Dit zorgt voor een gespikkeld effect of een mooi kleurverloop.

Houten tapasplank in plaats van bord

Heb je geen mooi servies in huis, maar wil je toch uitpakken op de sushi avond? Presenteer de sushi dan op een houten tapasplank of snijplank. Zet een grote ronde variant in het midden of gebruik kleine houten snijplanken voor ieder persoon. Dat ziet er toch verrassend stijlvol uit?

Schalen en borden met patronen

Schalen en borden met speelse patronen en vrolijke kleuren doen het eigenlijk altijd goed. Niet alleen tijdens een tapasavond, maar ook als je sushi serveert. Ook een leuk idee: zet allerlei ingrediënten op tafel en laat iedereen z’n eigen pokébowl samenstellen.

Eetstokjes legger of houder

Als je sushi bestelt, krijg je er vrijwel altijd eetstokjes bij. Toch kun je de sushi avond naar een hoger level tillen door zelf luxe eetstokjes aan te schaffen. Het liefst met een legger of houder erbij, zodat de stokjes de tafel niet raken. Dat oogt direct nog chiquer!


Reageer

Lees ook:

Déze slimme & eenvoudige gewoontes zorgen dat je tijd bespaart in het huishouden >
De mooiste eettafels van nu! >
Help ik wil mijn huis snel verkopen: hoe pak ik dit aan? >
Studentenkamer inrichten? 5x Praktische en handige tips! >
Op zoek naar een nieuwe tafel? Bekijk epoxy tafels! >
Wat kan ik doen om mijn energierekening deze winter laag te houden? >
Welk type dakbedekking is het beste voor een plat dak? >
Waarom is onderhoud aan het dak belangrijk >
Geeft jouw witgoedapparaat een storingscode aan? Dit kun je zelf doen >
Professionele slotenmaker inschakelen >
Dit zijn vijf onmisbare benodigdheden voor een doe-het-zelver >
Nieuwe meubels en woonaccessoires >
Waarom moet je je schoorsteen regelmatig laten vegen? >
Deze vloeren leg je gemakkelijk zelf >
De leukste fotowand ideeën >

Terug naar overzicht >>