arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Inspiratie » Stoom jouw verlichting klaar voor de winter met deze tips!
Stoom jouw verlichting klaar voor de winter met deze tips!

Stoom jouw verlichting klaar voor de winter met deze tips!

Als er iets belangrijk is bij het winterproof maken van jouw huis, is dat verlichting. Met de juiste lampen kun je jouw huis namelijk ombouwen naar een oase van sfeer. Zo zit je er ook ‘s avonds knus bij.

Maar welke lampen zijn er zoal, en wat is de beste keuze als je aan de slag gaat met het updaten van jouw huidige halogeen lampen? Om je hierbij te helpen, hebben we een aantal punten voor je genoteerd om rekening mee te houden. Dan beschik je dadelijk over de perfecte verlichting voor de komende wintermaanden!

Met de juiste LED lamp creëer je een sfeervolle beleving

Om bij het begin te beginnen: De kans is groot dat je momenteel nog gebruik maakt van halogeen verlichting. Deze lampen geven genoeg verlichting, maar zorgen er tegelijkertijd voor dat je veel meer kwijt bent aan de maandelijkse energierekening.

Daarom raden wij je aan om gebruik te maken van LED verlichting. Dit type verlichting is tegenwoordig overal te vinden, in elke vorm en maat. Hierdoor kun je jouw huidige halogeen lampen gemakkelijk vervangen, zonder dat alles verwijderd dient te worden.

Tevens is het goed om te weten dat er ontzettend veel voordelen zijn aan LED verlichting. Denk hierbij aan een veel lager verbruik, een langere levenstijd en verschillende technieken die LED mogelijk maken.

Met behulp van slimme verlichting kun je veel meer uit jouw verlichting halen

Met behulp van slimme verlichting kun je veel meer uit jouw verlichting halen

Naast een klassieke LED lamp, kom je tegenwoordig ook verlichting tegen die verschillende extra eigenschappen dragen. Denk hierbij aan dimmen in meerdere kleuren of automatische werking met behulp van sensoren. De kers op de taart van deze tak is zogeheten slimme verlichting.

Slimme lampen zijn het toppunt als het aankomt op gebruikersgemak. Zo kun je de lampen gemakkelijk bedienen op afstand met behulp van een app. En afhankelijk van de lampen, kun je gebruik maken van verschillende extra functies.

Neem bijvoorbeeld een van de Philips Hue lampen uit de Color & White Ambiance lijn. Deze lampen kun je niet alleen op afstand schakelen of dimmen, maar kun je ook voorzien van zogheten scènes. Dit zijn collecties van specifieke kleuren die gebaseerd zijn op een thema. Hier speelt het kleurenpalet ook een belangrijke rol, want met een palet van meer dan 16 miljoen kleuren is er meer dan genoeg om uit te kiezen.

Kies voor de juiste accessoires om het geheel compleet te maken

Als je eenmaal weet welke lampen of spots je wilt gaan gebruiken, is het tijd om aandacht te besteden aan de accesoires die erbij komen kijken. Een LED lamp op zichzelf doet namelijk veel, maar met de juiste hulp haal je er het maximale uit!

Allereerst is het belangrijk om te weten of jouw lamp in staat is om te dimmen. En is het antwoord ja, dan kunnen wij zeker een passende  LED dimmer aanraden. Hiermee kun je de instensiteit van het licht tot in de kleinste details regelen, waardoor je altijd beschikt over de perfecte lichtbeleving. Dit kun je gemakkelijk combineren met speciale spots, zoals Dim-To-Warm spots. Deze spots worden ook warmer van kleur naarmate je ze dimt, waardoor ze als de perfecte sfeerspot kunnen dienen.

Daarnaast kun je er ook voor kiezen om gebruik te maken van een slimme dimmer. Deze dimmers werken hetzelfde als een normale LED dimmer, maar zijn ook te bedienen door middel van een app. Hierdoor kun je jouw huidige LED lampen semi-slim maken, waardoor je toegang hebt tot dimmen op afstand en automatisering met tijdsloten.


Reageer

Lees ook:

Renovatieprojecten die je huis meer waarde geven >
De kleuren van kunststof kozijnen: Hoe kies je de perfecte tint voor je huis? >
Voorkom rugpijn met een ergonomische bureaustoel >
Zelf in je woning klussen? Het belang van de juiste werkuitrusting >
Duurzaam verwarmen met een Warmteterugwin unit >
Hoe houd je een woning koel? >
Waarom kiezen voor een geïsoleerde garagedeur? >
Seizoensgebonden verlichting in je huis en tuin >
Hoe je een gezond werkritme ontwikkelt >
Maak jouw kleine hal optisch groter en ruimtelijker >
Dit zijn de voordelen van camerabeveiliging thuis >
Dit wil je weten voor je een huis koopt >
Een introductie tot woningontruimingen >
Energie besparen doe je zo! >
Voorstrijken van stucwerk: belang, technieken en productadvies >

Terug naar overzicht >>