arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Inspiratie » Snel je huis verkopen? 10 tips!

Snel je huis verkopen? 10 tips!

Je wilt je huis snel verkopen. Je hebt tenslotte al plannen voor een nieuwe woning. Misschien is het zelfs noodzakelijk om eerst je oude huis te verkopen voordat je je nieuwe hypotheek kunt afsluiten. Of je wilt van die hoge maandlasten af omdat je nu dubbel moet betalen. Hoe het ook zij, je wil het verkopen. En het liefst een beetje snel. Hoe je dat doet? Check deze 10 tips!

1. Opvallen met immoborden

Immoborden, ook wel makelaarsborden genoemd, zijn borden waarmee je aangeeft dat je huis te koop staat. Makelaars plakken meestal een driehoekig bord op het raam of ze zetten een bord in de tuin. Maar als je geen makelaar hebt of als jouw makelaar geen borden heeft, kun je zelf immoborden bedrukken. Kies voor een of meer opvallende immoborden om je huis meer op te laten vallen.

2. Kies de juiste vraagprijs

Hoewel de woningmarkt overal aantrekt en hier en daar zelfs overspannen is, werkt het niet om teveel te vragen. Je moet weten welke vraagprijs redelijk is voor jouw woning in de huidige staat. Vraag dus meerdere makelaars om de waarde van de woning te schatten. Dat komen ze vaak gratis doen, want als je een van hen als verkoopmakelaar kiest verdient die er genoeg aan.

3. Knap het buiten schilderwerk op

Mensen kunnen enorm afknappen op een slecht onderhouden woning. Het loont zeker de moeite om de buitenkant (voordeur, kozijnen) goed te schilderen. Daardoor ziet het huis er meteen een stuk mooier en frisser uit. Kies een neutrale kleur om het schilderwerk in uit te voeren. De waarde van je woning zal erdoor stijgen, zeker als het schilderwerk al verouderd was en er misschien zelfs houtrot aanwezig was.

4. Knap de tuinen op

Zowel de voor- als achtertuin dienen netjes te zijn. Ze hoeven geen schoonheidsprijs te krijgen, maar het maakt wel enorm uit voor de verkoop van je woning. Verwijder het meeste onkruid en haal oude spullen en rotzooi weg. Zorg dat de kijkers goed kunnen zien hoe groot de tuin precies is. Een oerwoud als achtertuin kan kopers afschrikken!

5. Muren neutraal schilderen

Je gaat waarschijnlijk niet al het houtwerk opnieuw schilderen in het huis. Maar als je muren hebt in bepaalde kleuren die smaakgevoelig zijn (kleuren als oudroze, blauw of groen), kun je die beter wegwerken. Een muur witten is niet zo moeilijk en maakt de inrichting neutraler. Door schimmelplekken en lelijke plekken netjes weg te werken ziet de woning er ook mooier uit.

6. Overbodige spullen weghalen

Als je huis vrij vol staat, kunnen kijkers niet goed bepalen hoe groot het is. Als een ruimte vol staat, lijkt hij veel kleiner dan wanneer hij leeg is. Haal dus zoveel mogelijk overbodige spullen weg. Als het nodig is kun je tijdelijke opslag regelen. Door zoveel mogelijk losse spullen en grote meubels weg te halen lijkt je woning veel ruimtelijker.

7. Zorg voor mooie foto’s

De foto’s die van je huis worden gemaakt, kunnen op verschillende manieren worden genomen. Kies voor een professionele fotoshoot van iemand die er verstand van heeft. Je moet je woning zo voordelig mogelijk presenteren, maar niet liegen. Ga dus niet teveel aan de slag met photoshop! Want kopers hebben liever een foto waarop die ene lelijke plek te zien is, dan om er ter plaatse achter te komen dat de foto’s niet kloppen.

8. Gebruik geen groothoeklens

Het is tegenwoordig gelukkig wat minder gebruikelijk om een groothoeklens te gebruiken. Een groothoeklens zorgt dat de kamers op de foto veel groter lijken dan in werkelijkheid. Het probleem hiermee is dat de werkelijke ruimtes dan echt enorm tegenvallen. Het is beter om eerlijke foto’s op de juiste grootte te maken. Zo valt de woning niet tegen bij het bezichtigen.

9. Check de tekst van de makelaar

De makelaar zal je huis voorzien van een mooie tekst voor sites als Funda. Lees deze tekst goed door. Het verkooppraatje moet mooi, maar eerlijk zijn. Is de tuin een verwaarloosde bende, dan is ‘fraaie achtertuin’ niet de beste omschrijving. De beschrijving hoeft niet negatief te zijn, maar moet wel kloppen. Dus dan is ‘ruime achtertuin’ een betere keus. Benadruk vooral sterke punten van de woning, bijvoorbeeld je duurzame verwarming of je isolatie.

10. Doe mee aan open-huizen-dag

De open-huizen-dag is bijzonder populair geworden de laatste jaren. Veel geïnteresseerden nemen dan vrij om verschillende huizen te bekijken en vergelijken. Dit is dus je kans om veel potentiële kopers aan te trekken! Ruim je huis netjes op en zorg dat het schoon is. Zet de deur open, maak een bakje koffie en voilà: wie weet komt de toekomstige koper net naar binnen wandelen!

Je huis snel verkopen is heel fijn. Je zit dan niet meer met de maandlasten en je bent vrij om een andere woning te kopen. Door deze 10 tips moet het jou lukken om je huis sneller te verkopen. En lukt het toch niet? Dan kun je altijd nog denken aan het aannemen van een verkoopstylist die je woning helemaal aantrekkelijk maakt voor potentiële kopers. Al is dat meestal een wat duurdere optie.


Reageer

Lees ook:

Bespaar tijd in het huishouden met een robotstofzuiger >
5 manieren om inbrekers buiten de deur te houden >
De voordelen van tegel laminaat >
Zo creëer je een industrieel interieur >
Oude lamp kopen: houd rekening met deze zaken >
Maak van jouw tuin een extra woonkamer >
Bouwplannen maken: 5 tips om rekening mee te houden >
5 tips om de hal op te knappen >
Tips voor een licht thuiskantoor: verlichting en daglicht >
Zo krijg je het luxe hotelgevoel in je eigen slaapkamer >
De tuintrends van 2020 >
Wanddecoratie ideeën voor in de slaapkamer >
Tips voor een duurzaam én stijlvol interieur >
De leukste tuinset voor in jouw achtertuin: 6x inspiratie >
Tips voor een nette en overzichtelijke werkplek >

Terug naar overzicht >>