arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Inspiratie » Paneelgordijnen: alle mogelijkheden en voordelen op een rij
Voordelen paneelgordijnen

Paneelgordijnen: alle mogelijkheden en voordelen op een rij

Ben je op zoek naar nieuwe raamdecoratie? Dan heb je vast al gekeken naar verschillende jaloezieën, shutters en gordijnen. Maar er is nog een soort waar je je zeker eens in moet verdiepen: paneelgordijnen. In dit onderstaande artikel lees je wat paneelgordijnen precies zijn, welke voordelen het heeft en wat de mogelijkheden zijn.

Wat zijn paneelgordijnen?

Paneelgordijnen bestaan uit een railsysteem met verschuifbare panelen. Hierdoor kun je zelf de lichtinval regelen en eenvoudig meer privacy creëren. De uitstraling is modern, luxe en luchtig. Het is niet alleen geschikt voor in een woonkamer, maar ook voor in een thuiskantoor of de slaapkamer.

Verschillende kleuren, stoffen en transparanties

Net als andere soorten zonwerende raamdecoratie zijn de paneelgordijnen verkrijgbaar in allerlei varianten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een transparant, semi-transparant of verduisterd paneel. Of maak een combinatie tussen deze transparanties voor een bijzonder lichteffect! Daarnaast heb je de keuze uit verschillende kleuren en stoffen (zoals rolgordijnstof of Japanse washi). Het voordeel hiervan is dat je het product helemaal kunt afstemmen op jouw interieur.

Paneelgordijnen voor grote ramen en tuindeuren

Paneelgordijnen zijn vooral erg geschikt voor grote raampartijen en tuindeuren. De gordijnen kunnen maar liefst 600 cm breed en 300 cm hoog zijn. Door het railsysteem is het nog steeds eenvoudig te verschuiven. Voor nog meer gemak en variatie kun je kiezen voor panelen die afzonderlijk van elkaar te verschuiven zijn.

Paneelgordijn als scheidingswand

Paneelgordijnen zijn natuurlijk perfecte, zonwerende raamdecoratie. Maar wist je dat je het ook goed kunt gebruiken als scheidingswand in huis? Door middel van de panelen kun je een ruimte opsplitsen. Zo’n verschuifbare roomdivider is bijvoorbeeld heel handig om werk en privé gescheiden te houden. Of gebruik het om ’s avonds een knusse sfeer te creëren in de zithoek, zonder uitzicht op de rest van de woonkamer.

Paneelgordijnen mogelijkheden

Paneelclips voor een design uitstraling

Paneelgordijnen van rolgordijnstof kun je een moderne update geven met paneelclips. Dit geeft het geheel een echte design uitstraling! Ook blijft de stof veel langer mooi, omdat je de clips kunt vasthouden tijdens het verschuiven van de panelen.

Paneelgordijnen op maat

Bij raamdecoratie is de juiste maat erg belangrijk. We raden daarom aan om hier een specialist voor in te schakelen. Bezoek een showroom en vraag om advies (tip: neem de afmetingen en foto’s van je ramen mee). Laat de ramen daarna exact opmeten en laat ook de montage over aan een professional. Op deze manier weet je zeker dat het resultaat goed is.


Reageer

Lees ook:

Hoe zorg je voor meer natuurlijk licht in huis? >
Comfortabel wonen zonder te verhuizen >
Dit zijn de 5 populairste soorten tafels >
Met een beperkt budget toch een bijzondere winkelinrichting realiseren >
Alle voordelen van een tv beugel >
Alle voordelen van vouwgordijnen en plissés >
Alle voordelen van vloerisolatie >
Koper in de badkamer: voorbeelden en inspiratie >
Bespaar tijd in het huishouden met een robotstofzuiger >
5 manieren om inbrekers buiten de deur te houden >
De voordelen van tegel laminaat >
Zo creëer je een industrieel interieur >
Oude lamp kopen: houd rekening met deze zaken >
Maak van jouw tuin een extra woonkamer >
Bouwplannen maken: 5 tips om rekening mee te houden >

Terug naar overzicht >>