arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Inspiratie » Paneelgordijnen: alle mogelijkheden en voordelen op een rij
Voordelen paneelgordijnen

Paneelgordijnen: alle mogelijkheden en voordelen op een rij

Ben je op zoek naar nieuwe raamdecoratie? Dan heb je vast al gekeken naar verschillende jaloezieën, shutters en gordijnen. Maar er is nog een soort waar je je zeker eens in moet verdiepen: paneelgordijnen. In dit onderstaande artikel lees je wat paneelgordijnen precies zijn, welke voordelen het heeft en wat de mogelijkheden zijn.

Wat zijn paneelgordijnen?

Paneelgordijnen bestaan uit een railsysteem met verschuifbare panelen. Hierdoor kun je zelf de lichtinval regelen en eenvoudig meer privacy creëren. De uitstraling is modern, luxe en luchtig. Het is niet alleen geschikt voor in een woonkamer, maar ook voor in een thuiskantoor of de slaapkamer.

Verschillende kleuren, stoffen en transparanties

Net als andere soorten zonwerende raamdecoratie zijn de paneelgordijnen verkrijgbaar in allerlei varianten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een transparant, semi-transparant of verduisterd paneel. Of maak een combinatie tussen deze transparanties voor een bijzonder lichteffect! Daarnaast heb je de keuze uit verschillende kleuren en stoffen (zoals rolgordijnstof of Japanse washi). Het voordeel hiervan is dat je het product helemaal kunt afstemmen op jouw interieur.

Paneelgordijnen voor grote ramen en tuindeuren

Paneelgordijnen zijn vooral erg geschikt voor grote raampartijen en tuindeuren. De gordijnen kunnen maar liefst 600 cm breed en 300 cm hoog zijn. Door het railsysteem is het nog steeds eenvoudig te verschuiven. Voor nog meer gemak en variatie kun je kiezen voor panelen die afzonderlijk van elkaar te verschuiven zijn.

Paneelgordijn als scheidingswand

Paneelgordijnen zijn natuurlijk perfecte, zonwerende raamdecoratie. Maar wist je dat je het ook goed kunt gebruiken als scheidingswand in huis? Door middel van de panelen kun je een ruimte opsplitsen. Zo’n verschuifbare roomdivider is bijvoorbeeld heel handig om werk en privé gescheiden te houden. Of gebruik het om ’s avonds een knusse sfeer te creëren in de zithoek, zonder uitzicht op de rest van de woonkamer.

Paneelgordijnen mogelijkheden

Paneelclips voor een design uitstraling

Paneelgordijnen van rolgordijnstof kun je een moderne update geven met paneelclips. Dit geeft het geheel een echte design uitstraling! Ook blijft de stof veel langer mooi, omdat je de clips kunt vasthouden tijdens het verschuiven van de panelen.

Paneelgordijnen op maat

Bij raamdecoratie is de juiste maat erg belangrijk. We raden daarom aan om hier een specialist voor in te schakelen. Bezoek een showroom en vraag om advies (tip: neem de afmetingen en foto’s van je ramen mee). Laat de ramen daarna exact opmeten en laat ook de montage over aan een professional. Op deze manier weet je zeker dat het resultaat goed is.


Reageer

Lees ook:

Bouwplannen maken: 5 tips om rekening mee te houden >
5 tips om de hal op te knappen >
Tips voor een licht thuiskantoor: verlichting en daglicht >
Zo krijg je het luxe hotelgevoel in je eigen slaapkamer >
De tuintrends van 2020 >
Wanddecoratie ideeën voor in de slaapkamer >
Tips voor een duurzaam én stijlvol interieur >
De leukste tuinset voor in jouw achtertuin: 6x inspiratie >
Tips voor een nette en overzichtelijke werkplek >
Zo creëer je een stijlvol terras: van lounge stoel tot parasol >
De garage inrichten: zo pak je het aan >
Tips voor het inrichten van de babykamer >
Buiten zijn en toch binnen zitten met een tuinkamer >
Waarom het handig is om je woning te verzekeren >
Weinig budget? Zo richt je je tuin in! >

Terug naar overzicht >>