arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Inspiratie » Maak jouw kleine hal optisch groter en ruimtelijker
Maak jouw kleine hal optisch groter en ruimtelijker

Maak jouw kleine hal optisch groter en ruimtelijker

Een kleine hal of gang kan soms wat benauwd aanvoelen. Gelukkig zijn er allerlei manieren om deze entree van je woning optisch groter en ruimtelijker te maken. Met een paar slimme aanpassingen creëer je een uitnodigende entree die groter oogt dan het werkelijk is. Ben je benieuwd welke trucjes je hiervoor kunt toepassen? Lees dan snel verder!

Licht en luchtig kleurenpalet

Een van de eenvoudigste manieren om een kleine hal groter te laten lijken, is door te kiezen voor een licht kleurenpalet. Licht kleuren weerkaatsen meer daglicht, waardoor de ruimte meteen luchtiger aanvoelt. Denk aan zachte tinten als wit, beige en pastelkleuren. Pas deze niet alleen toe op de muren, maar ook op het plafond en op de vloer.

Juiste binnendeur

Wist je dat ook de keuze voor de binnendeur een groot verschil kan maken? Een plafondhoge deur maakt de hal optisch hoger en zorgt voor een moderne uitstraling. Daarnaast is een tussendeur met glas een uitstekende optie. Deze laat extra daglicht binnen en zorgt voor een visuele verbinding met de aangrenzende kamer, wat ook bijdraagt aan een gevoel van openheid. Je vindt dit soort kamerhoge deuren met glas in diverse stijlen op Topdeuren.nl.

Juiste binnendeur

Slim gebruik van spiegels

Spiegels zijn een klassiek trucje om een ruimte groter te laten lijken. Hang daarom gerust een grote spiegel aan de wand om licht te weerkaatsen en extra diepte te creëren in de hal. Als er voldoende ruimte voor is, is een lange passpiegel een goede aankoop voor het optimale effect.

Functionele en slanke meubels

In een kleine hal is het belangrijk om functionele en slanke meubels te gebruiken. Ga voor een smalle schoenenkast, compacte kapstok en zwevende planken die zo min ruimte in beslag nemen. Ook multifunctionele meubels, zoals een bankje met opbergruimte, kunnen helpen om de hal georganiseerd te houden zonder dat het te vol aanvoelt.

Egale verlichting

Een goed verlichte hal oogt uitnodigend en ruimtelijk. Kies voor egale verlichting die zo min mogelijk schaduw creëert. Vermijd hierbij te robuuste armaturen, omdat deze de ruimte visueel zwaarder maken. Hoe compacter en luchtiger, hoe beter.

Minimaliseren van rommel

Probeer tot slot de rommel in de kleine hal of gang te minimaliseren. Een opgeruimd geheel oogt direct al een stuk groter. Zorg ervoor dat er voldoende gesloten opbergruimte is en dat overbodige spullen een andere plek in huis krijgen. Vergeet niet om slim gebruik te maken van de hoogte van de hal. Misschien kun je nog een wandplank toevoegen of extra opbergmanden kwijt bovenop een kastje.


Reageer

Lees ook:

Voorkom rugpijn met een ergonomische bureaustoel >
Duurzaam verwarmen met een Warmteterugwin unit >
De grootste dingen die je kunt doen om je woning een make-over te geven >
Het inrichten van je tuin in de stijl van je woning >
Hoe creëer je een sfeervolle entree in huis? >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Zwart in je interieur: stijlvol of somber? >
De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >
3 tips om je eetkamer om te toveren >
Van leeg naar gezellig: Zo richt jij je nieuwbouwhuis sfeervol in >
Vloerkleed trends voor 2023: Welke stijlen en patronen zijn nu in? >
Interieur veranderen? Lees nu de meubeltrends >
4 tips om een extra gezellige woning te krijgen >
Zo creëer je een gezellige sfeer met accentverlichting >
Tips voor een handige indeling in huis >

Terug naar overzicht >>