arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Inspiratie » Koud in huis? Dit kun je eraan doen
Koud in huis Dit kun je eraan doen

Koud in huis? Dit kun je eraan doen

In je huis zit je natuurlijk het liefst lekker warm en knus, en heb je het niet onnodig koud als het even kan. Maar ja, soms kan het zo zijn dat het toch wel erg koud is in huis. Daar kun je niet altijd even snel wat aan doen en het is ook niet ideaal om de hele dag in een trui en met een dekentje rond te lopen. Als de kou aanhoudt, wat doe je daar dan aan? Hoe voorkom je dat je de hele winter zit te bibberen in huis? De volgende stappen zijn wellicht wat voor jou.

Een goed geïsoleerde woning

De kans is groot dat als je loopt te bibberen in huis, de woning niet goed geïsoleerd is. Met een beetje pech zelfs helemaal niet. Woningisolatie is echter wel een manier om de temperatuur in huis goed te kunnen reguleren en zonder dit is de kans dat het altijd of erg warm is, of erg koud, erg groot. En dat is vervelend. Laat je huis dus isoleren. Je kunt bijvoorbeeld spouwmuurisolatie aan laten brengen, maar ook pur vloerisolatie of bijvoorbeeld dubbel glas. Al deze vormen van isolatie kunnen jouw woning goed helpen om de temperatuur weer goed te kunnen reguleren. Dit is dus zeker een belangrijk punt als het gaat om een lage temperatuur in huis.

Een goed geïsoleerde woning

Verwarmingen ontluchten

Merk je dat je verwarmingen het niet doen, ook al zou dit wel moeten? Misschien moeten ze ontlucht worden. Een indicator hiervan kan zijn dat een bepaalde kant van de verwarming wel warm is (dit kan een klein stuk zijn van een centimeter breed). Je kunt ze ontluchten met een sleuteltje. Laat alle lucht uit de verwarming lopen totdat er water uit komt. Als het goed is, wordt hij hierna weer volledig warm en zo houden ze ook je woning weer heerlijk warm. Lekker simpel, met een fijn resultaat.

Sluit deuren en ramen

Hoe fijn het ook kan zijn om frisse lucht in huis te hebben, als het buiten koud is en er staan ramen en/of deuren open, dan komt die koude lucht natuurlijk ook naar binnen. Laat alles gewoon lekker dicht, en als je echt wil luchten kun je een raam op een kier zetten. Of zet alles alleen in de ochtend open en sluit het na een uur of twee weer. Zo heeft het huis de rest van de dag om gewoon lekker op te warmen en haal je de koude lucht van buiten ook niet ongewenst weer naar binnen.


Reageer

Lees ook:

Wat is de beste lamp voor boven een eettafel? >
Tafel mooi dekken voor een sushi avond >
Thuiswerkplek inrichten met ergonomische tips >
Must read: 8x dít kun je allemaal schoonmaken met babydoekjes! >
Laminaat of PVC – wat is de beste keuze? >
Je huis minimalistisch herinrichten met deze tips! >
Hotel chique slaapkamer creëren in 5 stappen >
Waarom het nu de tijd is om lekker te gaan klussen aan huis >
Tips voor het kopen van een vloerkleed voor in je interieur >
Hoe kun je je voorraadkast overzichtelijk indelen? 6 tips en tricks! >
Zo kies en stijl je de perfecte wandtafel >
Afval scheiden? Met deze 5 handige tips pak je het goed aan! >
Gewoon beginnen: met deze 5 tips lukt je kledingkast opruimen ook bij jou! >
4 dingen die je niet mag vergeten bij het kopen van een tafel >
Hoe bouw je je eigen thuisbioscoop? >

Terug naar overzicht >>