arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Inspiratie » Kies voor een prefab kelder
Kies voor een prefab kelder

Kies voor een prefab kelder

Extra ruimte in je huis klinkt nooit verkeerd, toch? Met een prefab kelder kan dit gemakkelijk gerealiseerd worden. Wanneer je gaat nieuwbouwen kan je kiezen om een kelder onder je nieuw te bouwen huis te plaatsen. Geen plannen voor nieuwbouw? Een prefab kelder is ook geschikt om in een tuin te plaatsen. In dit artikel vertellen we je alles over prefab kelders.

Wat is een prefab kelder?

Een prefab kelder is niets anders dan een kelder die al helemaal af is wanneer hij op de uiteindelijke locatie komt. De kelder is in de fabriek in zijn geheel al gestort. Dat verklaart ook het woord ‘prefab’. Dit betekent ‘prefabricated’: wanneer de kelder de fabriek uit gaat is deze helemaal af. Met een prefab kelder is deze helemaal af als deze op locatie komt. Geen gedoe met metselen of beton dat nog moet uitharden. De bouwtijd wordt aanzienlijk verkort en dat heeft als voordeel dat het ook flink kan schelen in kosten.

Voordelen van een prefab kelder

Naast dat je de kelder helemaal compleet en af ontvangt, zitten er nog eindeloos veel

voordelen aan een prefab kelder. Een kelder biedt ontzettend veel ruimte en mogelijkheden. Je creëert extra ruimte wat zorgt voor meer wooncomfort en ook kan zorgen voor toegevoegde waarde bij de verkoop van je woning. Door de vele toepasmogelijkheden van een betonnen prefab kelder wordt vaak de keuze gemaakt om een prefab kelder aan te schaffen. Het voordeel van prefab is daarnaast dat er maatwerk geleverd kan worden.  Je kan kiezen voor een standaard maat maar daarnaast is maatwerk ook mogelijk.  Je kan dus zelf helemaal bepalen hoe groot je de kelder wilt hebben.

Waarvoor kun je een prefab kelder gebruiken?

Prefab kelders bieden ontzettend veel toepasmogelijkheden. In de coronatijd kan een kelder bijvoorbeeld erg handig zijn als werkplek aan huis. Je kan de kelder ook gebruiken als opslag, sanitaire unit, hobbyruimte, fitnessruimte, sauna, bar of loungeruimte. Je hoort het al, het is vooral aan jou wat je met de extra ruimte wilt doen. Wellicht wil je er een gave mancave van maken, voor jezelf, je partner of de kinderen. Of ben jij een echte wijnliefhebber? Wat dacht je van de kelder als wijnkelder. Het is ook mogelijk om de kelder in meerdere kamers op te delen en dan meerdere toepassingen in de kelder te maken. Zo kan je sporten in je eigen sportruimte en vervolgens in de andere kamer in de kelder douchen. De mogelijkheden zijn echt eindeloos met een prefab kelder, het is aan jou wat je ermee doet en hoe je het inricht.

Prefab kelders kunnen jouw ruimtetekort oplossen. Door alle mogelijkheden van de prefab kelder is deze voor elk doeleinde geschikt. Door de voordelen van een prefab kelder is het aantrekkelijk om te kijken of zo’n kelder ook voor jou te realiseren is en wellicht geniet jij ook over een tijdje van extra veel leefruimte!


Reageer

Lees ook:

Weet jij soms ook niet meer waar je al je kleding moet laten? >
Met deze 3 tips verander je jouw slaapkamer in een luxe hotelkamer >
Deze extraatjes maken van jouw woning een echte thuishaven >
Hoe kun je zorgen dat je dit jaar minder geld uitgeeft? >
Decoreren met een persoonlijke twist: 3 tips >
Vier simpele trucjes voor een luxe badkamer >
Waarom woonaccessoires in huis onmisbaar zijn >
Eetkamer inrichten Vergeet deze meubelen niet! >
Zo creëer je de perfecte sfeer in een kleine woning >
Zo richt jij een sfeervolle eetkamer in >
Hoe verander ik mijn woonkamer in een indoor jungle? >
5 voordelen van een halfslag trap >
Hoe zorg je dat je veilig bent op de trap? >
De ideale werkplek; zo maak je die >
Dit wil je weten als je een nieuwe vloer gaat uitzoeken >

Terug naar overzicht >>