arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Inspiratie » Je huis minimalistisch herinrichten met deze tips!
Je huis minimalistisch herinrichten met deze tips!

Je huis minimalistisch herinrichten met deze tips!

De term minimalisme is een term die steeds populairder wordt. Zo zien we het terug in twee dingen: minimalistisch leven en minimalistisch wonen. Deze twee lijken op elkaar en ergens overlappen ze elkaar ook, maar er zijn ook nog steeds een hoop verschillen tussen de twee termen. Wij gaan in dit artikel dieper in op het minimalistisch wonen. Hoe kun je met weinig spullen mooi en leuk wonen? Dit kan op veel verschillende manieren en wij laten zien hoe!

Investeer in goede en mooie dingen

Investeer in goede en mooie dingen

Je raam bedekken met mooie rolgordijnen of jaloezieën. Het kan allemaal! De kunst bij het aanschaffen van weinig spullen is dat je goede spullen aanschaft. Dus kijk op webshops als 123jaloezie wanneer je op zoek bent naar kwalitatief goede en mooie rolgordijnen. Waarom dit belangrijk is? Het is in sommige gevallen een dure investering, maar je doet er jaren mee. Dit past binnen de term minimalistisch wonen.

Kijk naar wat je nodig hebt

Bij minimalistisch wonen staan er eigenlijk alleen spullen in je huis die je ook daadwerkelijk gebruikt. Je kunt al gauw de eerste spullen uitkiezen die je sowieso gebruikt. Ga je verhuizen? Dan kun je hier makkelijk onderscheid in maken. De lastigste ruimtes die ingericht moeten worden is misschien de slaapkamer en de keuken. In de keuken wil je eigen van alles en nog wat hebben om zeker te weten dat je kunt koken en niks mist. Het wordt lastig om minimalistisch in te richten. Toch kun je kijken naar gerechten die je het meeste maakt en wat hiervan echt nodig is. Op basis van deze informatie kun je gaan inrichten.

Gooi weg wat niet nodig is

Ben je iemand die het lastig vindt om spullen weg te gooien? Niet getreurd. Dit kun je leren. Bij minimalistisch wonen gaan er namelijk ook een hoop spullen de deur uit. De eerste stap is kijken naar spullen die echt nooit meer worden gebruikt, maar die wel in de weg staan. Deze kun je direct verkopen of wegdoen. Zijn er ook spullen waar je over twijfelt? Dan hebben we nog een handige tip. Berg ze op in de berging of een schuur en kom er over een tijdje op terug. Heb je het niet meer nodig gehad en heb je er ook nauwelijks aan gedacht? Wat overigens een grote kans is. Dan kun je deze spullen ook weg doen.


Reageer

Lees ook:

Studentenkamer inrichten? 5x Praktische en handige tips! >
Op zoek naar een nieuwe tafel? Bekijk epoxy tafels! >
Welk type dakbedekking is het beste voor een plat dak? >
Nieuwe meubels en woonaccessoires >
Deze vloeren leg je gemakkelijk zelf >
De leukste fotowand ideeën >
Moderne kerstversiering? Hier kun je aan denken: van kerstbomen van hout tot Scandinavische kerstdecoraties >
Kerstverlichting voor buiten: welke opties heb je voor feestverlichting buitenshuis? >
Wat is de beste lamp voor boven een eettafel? >
Tafel mooi dekken voor een sushi avond >
Koud in huis? Dit kun je eraan doen >
Thuiswerkplek inrichten met ergonomische tips >
Must read: 8x dít kun je allemaal schoonmaken met babydoekjes! >
Laminaat of PVC – wat is de beste keuze? >
Hotel chique slaapkamer creëren in 5 stappen >

Terug naar overzicht >>