arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Inspiratie » Inspiratie voor accentverlichting in je interieur

Inspiratie voor accentverlichting in je interieur

Verlichting is een heel belangrijk onderdeel van je interieur. De basisverlichting zorgt voor goed zicht in huis, de sfeerverlichting brengt gezelligheid met zich mee en door middel van werkverlichting kun je ontspannen een boek of je werkpapieren lezen. Maar hoe zit het eigenlijk met de accentverlichting in jouw huis? Laten we hier vandaag eens wat meer aandacht aan besteden!

Wat is accentverlichting?

De naam zegt het al – accentverlichting legt door middel van licht het accent op een bepaald object of gebied. Het is een mix van functionele verlichting (beter zicht op een element) en sfeerverlichting (aangename toevoeging aan het interieur). Binnen deze categorie van verlichting zijn er ontzettend veel mogelijkheden. Hieronder delen we een paar leuke ideeën zodat je meteen inspiratie op kunt doen!

Spots gericht op wanddecoratie

De meest voorkomende variant van accentverlichting is waarschijnlijk wel de verstelbare spot. Hiermee kun je wanddecoratie zoals foto’s, schilderijen en posters er extra uit laten springen. Dit soort lampen worden op het plafond, boven of onder de wanddecoratie bevestigd. Met een dimbare lamp kun je zelf bepalen hoe fel en hard dat accent precies moet zijn. Probeer hier een mooie balans in te vinden zodat het een hele sfeervolle toevoeging is aan de ruimte.

LED strips achter de kast

LED strips zijn weer een andere vorm van accentverlichting. Deze strips zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren, lichtsterktes en maten. Omdat het eenvoudig is om een LED strip te bevestigen, kun je het op allerlei manieren gebruiken. Leg het accent bijvoorbeeld op je favoriete kast door hier een paar lichtlijnen achter te creëren. Vaak vinden tieners dit ook een heel tof idee! Je zou een LED strip ook op het plafond, op de muur of zelfs onder een bed kunnen bevestigen voor een verrassend resultaat. Probeer het maar eens uit!

Accentverlichting bij de trap

Accentverlichting bij de trap is niet alleen erg sfeervol, maar ook goed voor de veiligheid. Maak een moderne LED strip vast onder iedere trede of zorg voor een beter zicht door middel van spots in de muur.

Inbouwspot in vitrinekast

Inbouwspots kun je zelfs goed gebruiken in een vitrinekast. Zo komen jouw favoriete woonaccessoires, het mooie servies of je bijzondere verzameling pas echt goed tot zijn recht. Dit soort kasten met verlichting zijn kant-en-klaar te koop, maar je kunt het ook zelf in elkaar knutselen. Vind je het monteren van spots toch iets te ingewikkeld? Pak er dan gewoon een paar warm-witte LED strips bij.


Reageer

Lees ook:

Donkergroen in huis: voorbeelden en inspiratie >
Roze in de badkamer: uniek en opvallend >
Accessoires in goud in huis: voorbeelden en inspiratie >
Tips voor het inrichten van een kleine slaapkamer >
Zo ga je voor een unieke aankleding in de hal >
In deze items kun je maar beter investeren in huis >
Kamer over in huis? Maak er een leeskamer van! >
Schilderijen in de kinderkamer: zelf maken! >
Zo ga je voor een mooie look bij de voordeur >
Nieuwe loungeset kopen voor in de tuin: 6 tips >
Goedkope DIYs: 5 tips om te besparen op doe-het-zelf-projecten >
Met deze makkelijke aanpassingen voelt jouw woning weer als nieuw >
Zo ga je voor een gevoel van luxe in de tuin >
Met deze tips kun je ultiem ontspannen in huis >
Haal de natuur naar de slaapkamer toe >

Terug naar overzicht >>