arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Inspiratie » Inspiratie voor accentverlichting in je interieur

Inspiratie voor accentverlichting in je interieur

Verlichting is een heel belangrijk onderdeel van je interieur. De basisverlichting zorgt voor goed zicht in huis, de sfeerverlichting brengt gezelligheid met zich mee en door middel van werkverlichting kun je ontspannen een boek of je werkpapieren lezen. Maar hoe zit het eigenlijk met de accentverlichting in jouw huis? Laten we hier vandaag eens wat meer aandacht aan besteden!

Wat is accentverlichting?

De naam zegt het al – accentverlichting legt door middel van licht het accent op een bepaald object of gebied. Het is een mix van functionele verlichting (beter zicht op een element) en sfeerverlichting (aangename toevoeging aan het interieur). Binnen deze categorie van verlichting zijn er ontzettend veel mogelijkheden. Hieronder delen we een paar leuke ideeën zodat je meteen inspiratie op kunt doen!

Spots gericht op wanddecoratie

De meest voorkomende variant van accentverlichting is waarschijnlijk wel de verstelbare spot. Hiermee kun je wanddecoratie zoals foto’s, schilderijen en posters er extra uit laten springen. Dit soort lampen worden op het plafond, boven of onder de wanddecoratie bevestigd. Met een dimbare lamp kun je zelf bepalen hoe fel en hard dat accent precies moet zijn. Probeer hier een mooie balans in te vinden zodat het een hele sfeervolle toevoeging is aan de ruimte.

LED strips achter de kast

LED strips zijn weer een andere vorm van accentverlichting. Deze strips zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren, lichtsterktes en maten. Omdat het eenvoudig is om een LED strip te bevestigen, kun je het op allerlei manieren gebruiken. Leg het accent bijvoorbeeld op je favoriete kast door hier een paar lichtlijnen achter te creëren. Vaak vinden tieners dit ook een heel tof idee! Je zou een LED strip ook op het plafond, op de muur of zelfs onder een bed kunnen bevestigen voor een verrassend resultaat. Probeer het maar eens uit!

Accentverlichting bij de trap

Accentverlichting bij de trap is niet alleen erg sfeervol, maar ook goed voor de veiligheid. Maak een moderne LED strip vast onder iedere trede of zorg voor een beter zicht door middel van spots in de muur.

Inbouwspot in vitrinekast

Inbouwspots kun je zelfs goed gebruiken in een vitrinekast. Zo komen jouw favoriete woonaccessoires, het mooie servies of je bijzondere verzameling pas echt goed tot zijn recht. Dit soort kasten met verlichting zijn kant-en-klaar te koop, maar je kunt het ook zelf in elkaar knutselen. Vind je het monteren van spots toch iets te ingewikkeld? Pak er dan gewoon een paar warm-witte LED strips bij.


Reageer

Lees ook:

De grootste dingen die je kunt doen om je woning een make-over te geven >
Veelgemaakte misvattingen over keukeninrichting en -gebruik >
Het inrichten van je tuin in de stijl van je woning >
Ontdek de wereld van marmeren keukens >
Neem deze trends mee in het ontwerp van je nieuwe badkamer >
De beste keukenindelingen voor elk type woning >
Vintage verlichting: breng sfeer en karakter in je interieur >
Hoe creëer je een sfeervolle entree in huis? >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Tijdloze elegantie voor jouw slaapdomein >
Hoe knap je een oude badkamer op? >
Tijd voor een nieuwe keuken? Dit zijn 4 tips voor een efficiënte keuken transformatie >
Zwart in je interieur: stijlvol of somber? >
Goedkoop en smaakvol: betaalbare keukentrends van 2023 >
De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >

Terug naar overzicht >>