arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Inspiratie » Industriele vitrinekasten: charmant en stoer tegelijk
Industriele vitrinekasten

Industriele vitrinekasten: charmant en stoer tegelijk

Voor je één of meerdere industriele kasten zou aankopen, toch even een woordje uitleg waar je het beste op let. Niet elke kast kan zomaar industrieel genoemd worden en niet elke industriële vitrinekast past in elk industrieel interieur. Inderdaad, er bestaan verschillen. Wij willen dit graag met je delen. Welke verschillen er precies bestaan, lees je hieronder.

Industriële kasten met verschillende uitstraling

Als je verschillende buffetkasten in industriële stijl naast elkaar plaatst, zie je onmiddellijk wat we bedoelen. Bij Cavetown.nl vind je kasten van elk kaliber: stoer of minder stoer. Ook al zijn ze allemaal stoer of robuust, toch straalt de ene pure industrie uit, terwijl de andere eerder elegant of fijn is. De industriële stijl is zich de laatste jaren aan het vermengen met de Scandinavische, vintage, landelijke, bohemian, etc… stijlen. En misschien is dit wel een gelukkige evolutie. Zo komen al deze prachtige industriële kasten terecht bij een groter publiek. Wil jij een buffet- of vitrinekast kopen? Bepaal dan precies welke sfeer jij wilt creëren.

Geef je industriële kast de plek die ze verdient

Een kast stond vroeger in een werkplaats, ziekenhuis of fabriek. En daar stond ze enkel maar functioneel te wezen. Zonde eigenlijk voor een dergelijk kunstwerk. Geef jij je kast de plaats die ze verdient? Stop ze zeker niet weg in een hoekje waar je ze nauwelijks opmerkt. Een vitrinekast online kopen is makkelijk. Maar beeld je goed in hoe de kast er bij jou zal uitzien. Is ze niet te groot of te klein voor de ruimte? Denk er bijvoorbeeld aan dat een kast met een doorschijnende wand er tegen een witte muur heel anders zal uitzien dan tegen een donkere muur. En welke meubels heb je nu al staan in je woonkamer, slaapkamer of eethoek? Past de gekozen kast erbij? Misschien kun je bij je houten eetkamertafel een kast met metaal en hout kiezen. Of misschien kun je voor je vrij donkere kamer een witte kast kiezen als contrast.

Vitrinekasten industrieel

Creëer je eigen stijl

In het artikel over hoe een industrieel interieur creëren, vind je nog heel wat extra inspiratie om je industriële kast nog beter tot haar recht te laten komen. De kunst is om een evenwicht te vinden over heel je kamer en tegelijkertijd ook over heel je woning. ‘Niet te veel, niet te weinig’ is hier de boodschap. Teveel bruut metaal of te weinig geïntegreerd in de omgeving is echt niet mooi. Durf gerust maar durf in stijl!


Reageer

Lees ook:

Wat zijn de voor- en nadelen van een zandcementvloer? >
Stoom jouw verlichting klaar voor de winter met deze tips! >
Zo gebruik je trendkleuren in jouw interieur >
Alles wat jij moet weten over een picture rail hanging system >
Je huis stijlvol inrichten met planten? Zo doe je het! >
Een gezellige leefkeuken creëren? Zo doe je het! >
5 tips voor je thuiskantoor >
Zo vind je de mooiste eetkamertafel >
Maak je droomhuis zelf waar >
Lees onderstaande tips om een modern interieur te creëren >
Maak je huis af met de mooiste woonaccessoires >
Heeft je kamer nog een goede eetkamerset nodig? >
Weet jij soms ook niet meer waar je al je kleding moet laten? >
Met deze 3 tips verander je jouw slaapkamer in een luxe hotelkamer >
Deze extraatjes maken van jouw woning een echte thuishaven >

Terug naar overzicht >>