arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Inspiratie » Industriele vitrinekasten: charmant en stoer tegelijk
Industriele vitrinekasten

Industriele vitrinekasten: charmant en stoer tegelijk

Voor je één of meerdere industriele kasten zou aankopen, toch even een woordje uitleg waar je het beste op let. Niet elke kast kan zomaar industrieel genoemd worden en niet elke industriële vitrinekast past in elk industrieel interieur. Inderdaad, er bestaan verschillen. Wij willen dit graag met je delen. Welke verschillen er precies bestaan, lees je hieronder.

Industriële kasten met verschillende uitstraling

Als je verschillende buffetkasten in industriële stijl naast elkaar plaatst, zie je onmiddellijk wat we bedoelen. Bij Cavetown.nl vind je kasten van elk kaliber: stoer of minder stoer. Ook al zijn ze allemaal stoer of robuust, toch straalt de ene pure industrie uit, terwijl de andere eerder elegant of fijn is. De industriële stijl is zich de laatste jaren aan het vermengen met de Scandinavische, vintage, landelijke, bohemian, etc… stijlen. En misschien is dit wel een gelukkige evolutie. Zo komen al deze prachtige industriële kasten terecht bij een groter publiek. Wil jij een buffet- of vitrinekast kopen? Bepaal dan precies welke sfeer jij wilt creëren.

Geef je industriële kast de plek die ze verdient

Een kast stond vroeger in een werkplaats, ziekenhuis of fabriek. En daar stond ze enkel maar functioneel te wezen. Zonde eigenlijk voor een dergelijk kunstwerk. Geef jij je kast de plaats die ze verdient? Stop ze zeker niet weg in een hoekje waar je ze nauwelijks opmerkt. Een vitrinekast online kopen is makkelijk. Maar beeld je goed in hoe de kast er bij jou zal uitzien. Is ze niet te groot of te klein voor de ruimte? Denk er bijvoorbeeld aan dat een kast met een doorschijnende wand er tegen een witte muur heel anders zal uitzien dan tegen een donkere muur. En welke meubels heb je nu al staan in je woonkamer, slaapkamer of eethoek? Past de gekozen kast erbij? Misschien kun je bij je houten eetkamertafel een kast met metaal en hout kiezen. Of misschien kun je voor je vrij donkere kamer een witte kast kiezen als contrast.

Vitrinekasten industrieel

Creëer je eigen stijl

In het artikel over hoe een industrieel interieur creëren, vind je nog heel wat extra inspiratie om je industriële kast nog beter tot haar recht te laten komen. De kunst is om een evenwicht te vinden over heel je kamer en tegelijkertijd ook over heel je woning. ‘Niet te veel, niet te weinig’ is hier de boodschap. Teveel bruut metaal of te weinig geïntegreerd in de omgeving is echt niet mooi. Durf gerust maar durf in stijl!


Reageer

Lees ook:

De ideale werkplek; zo maak je die >
Dit wil je weten als je een nieuwe vloer gaat uitzoeken >
Kies voor een prefab kelder >
5 eenvoudige tips voor meer sfeer in huis >
Kinderkamer inrichten: wat zijn leuke accessoires? >
Perfecte spiegel voor de badkamer kiezen: waar let je allemaal op? >
Babykamer inrichten: hoe pak je dat goed aan? >
Dit zijn de voordelen van een PVC vloer in huis >
Wil je hebben! Dít zijn de mooiste voorbeelden van velvet meubels >
Nieuwe vloer kiezen: wat zijn de verschillen tussen een Hongaarse punt en een visgraat vloer? >
5 manieren om je haltafel te stylen >
Genieten van natuurlijk zonlicht met lichtkoepels >
Geef jouw eetkamer meer sfeer en karakter >
Kunststof in je interieur: onderhoudsvriendelijk én trendy >
Thuiskantoor inrichten: 5 handige tips en tricks >

Terug naar overzicht >>