arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Inspiratie » Hoe zorg je dat je veilig bent op de trap?
Hoe zorg je dat je veilig bent op de trap?

Hoe zorg je dat je veilig bent op de trap?

Heb jij een trap in huis? Dan weet je inmiddels vast en zeker uit ervaring dat je deze iedere dag meerdere keren op en weer af loopt. En misschien heb je ook al eens gemerkt dat een ongelukje daarbij in een klein hoekje kan zitten. Een simpele misstap, en je kunt opeens onderaan de trap liggen, met alle gevolgen van dien. Hoe zorg je ervoor dat je het risico op ongelukjes op de trap zo klein mogelijk kunt houden?

Zorg dat je trap in orde is

Het is een beetje een inkoppertje, maar allereerst zorg je ervoor dat de trap zelf in orde is. Dat er een goede leuning aanwezig is, die stevig vast zit. Maar ook dat de treden niet te glad zijn, wat zeker bij houten treden vaker het geval is dan je zou denken. Een goede antislip trap kan dat voorkomen, zonder dat je van die zichtbare strips op je treden ziet. Een antislip trappen zijn ruw van oppervlakte, zonder dat je dit ziet. De kans op uitglijden wordt daardoor een stuk kleiner. Is je trap oud, versleten en voel je je er niet meer zo veilig op? Overweeg dan een traprenovatie. Dan wordt je bestaande trap zodanig aangepakt dat hij weer als nieuw is, en weer helemaal veilig. Je kunt dan vaak ook lampjes onder de treden laten plaatsen, wat ook meteen weer voor extra veiligheid zorgt.

Een goede verlichting

Zoals hierboven al benoemd, is een verlichte trap ook meteen een veiligere trap. Dat kan met lichtjes onder de treden, maar ook een lamp in het trapgat kan de klus klaren. Het belangrijkste is dat je ook in het donker goed kan zien waar je loopt.

Pas op met spullen

Pas op met spullen

Zet jij vaak spullen op je trap, om ze mee naar boven te nemen? Pas daarmee op. Het zijn van dit soort losse dingen waar je zomaar over kunt struikelen, met alle gevolgen van dien. Ook je handen vol met spullen hebben is geen aanrader. Daardoor kun je de leuning niet meer gebruiken, en heb je je handen erg vol dan kun je ook je voeten niet meer goed zien, zodat je niet ziet waar je loopt. Moeten er veel dingen mee naar boven of beneden? Gebruik dan een tas die je om je schouder of op je rug kunt dragen, zodat je je handen vrij hebt.

Een beetje opletten kan geen kwaad

Tenslotte kan het ook geen kwaad om zelf een beetje op te letten. Geen gladde schoenen of sokken te dragen op de trap, of er te snel op of af te lopen. Wees een beetje voorzichtig en verstandig, ook dat kan veel ongelukjes schelen.


Reageer

Lees ook:

Voorkom rugpijn met een ergonomische bureaustoel >
Duurzaam verwarmen met een Warmteterugwin unit >
Maak jouw kleine hal optisch groter en ruimtelijker >
De grootste dingen die je kunt doen om je woning een make-over te geven >
Het inrichten van je tuin in de stijl van je woning >
Hoe creëer je een sfeervolle entree in huis? >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Zwart in je interieur: stijlvol of somber? >
De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >
3 tips om je eetkamer om te toveren >
Van leeg naar gezellig: Zo richt jij je nieuwbouwhuis sfeervol in >
Vloerkleed trends voor 2023: Welke stijlen en patronen zijn nu in? >
Interieur veranderen? Lees nu de meubeltrends >
4 tips om een extra gezellige woning te krijgen >
Zo creëer je een gezellige sfeer met accentverlichting >

Terug naar overzicht >>