arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Inspiratie » Feestje thuis? Dat kan leuk, eenvoudig én goedkoop!
Feestje thuis geven

Feestje thuis? Dat kan leuk, eenvoudig én goedkoop!

Altijd valt er wel iets te vieren. Zomaar, of voor een verjaardag, een housewarming of wanneer je geslaagd bent voor een opleiding of cursus, bijvoorbeeld. Hou jij een feestje bij jou thuis, dan wil je natuurlijk alles behalve dat mensen met een slechte indruk weer weggaan. En moet je dan je hele hebben en houwen eraan spenderen? Niet als je het slim aanpakt! Sterker nog, als je het slim aanpakt, verzorg je een feest dat jou bijna niets kost. En dat terwijl niemand merkt dat je geld bespaard hebt. Het toverwoord, of beter de tovervraag, is: “wat heb ik al en hoe haal ik dat boven water?”

Zet je connecties aan het werk

Wat heb je nodig? Glazen, versiering, bordjes voor wanneer je ook een voedselbuffetje wilt verzorgen… en van die spullen heb je meer al in huis dan je wellicht denkt. Hoe dan? Bedrijven houden van reclame maken! Huh? Dat klinkt niet heel samenhangend. Wel als je bedenkt dat bedrijven graag producten met hun logo weggeven voor allerlei gelegenheden. Of misschien wil iemand met een eigen bedrijf die je kent jou wel sponsoren. Hij kan bijvoorbeeld bierviltjes bedrukken met zijn logo. Het bedrijf betaalt ze, in ruil voor blootstelling van het logo aan jouw gasten. Het kan ook zijn dat je wel eens iets hebt gekregen, zoals glazen of misschien wel versiering. Je kunt overigens ook zelf ballonnen bedrukken met leuke uitspraken of plaatjes. Dat maakt je feestje net wat levendiger en het brengt gesprekken op gang!

Weg met het plastic

Nog geen taartschoteltjes of kleine bordjes voor de hapjes? Je doet er goed aan om deze wel aan te schaffen. “Plastic bordjes zijn net zo handig, dan hoef ik ook niet af te wassen”. Ja, maar je moet wel altijd weer nieuwe kopen. Plus je produceert een hoop plastic afval, alleen al op die ene avond. Geldt ook voor de bekers. Je kunt simpele plastic bekertjes aanschaffen, maar dat is hetzelfde verhaal. Er komt overigens ook nog bij dat plastic bordjes en bekertjes heel goedkoop overkomen. En dat wilde je juist niet, toch?

You’ve got the music in you

Bekijk wat voor muziek je gaat afspelen en hoe je dat doet. Een grote versterker is leuk, maar voor wie in een rijtjeshuis woont niet zo handig. Tenzij je natuurlijk je buren ook allemaal uitnodigt. Hoe dan ook, licht je buren in dat je een feestje geeft en muziek afspeelt. Bijna iedereen maakt tegenwoordig wel gebruik van Spotify. Daarmee maak je eenvoudig een toffe afspeellijst met allerlei leuke muziek. Maar het moet natuurlijk ook leuk zijn voor de gasten. Wat vinden zij leuk? Geef je een feest voor vriendinnen, maak er dan samen een. Dat is ook nog eens een leuke bezigheid samen! Kom je er echt niet uit, dan zijn er altijd standaard afspeellijsten die altijd wel goed zijn. Zoek op termen zoals ‘party’, ‘feest’ of bijvoorbeeld ‘happy’ en voilà!

Good food, good meat, thank God, let’s eat!

Feestje thuis geven - eten

We hadden het over bordjes, maar dan is er natuurlijk ook eten. Natuurlijk hoef je geen hele buffetten te verzorgen, dat wordt echt niet van je verwacht. Maar een feestje zonder lekkere hapjes is geen feestje. Doe je overigens wel een buffet, of misschien steek je de barbecue wel aan, geef dat dan aan in de uitnodiging. Doe je dat niet, dan eten mensen zich thuis met het avondeten vol en hoeft niemand meer wat te eten. Zonde toch? Om in te schatten hoeveel hapjes je moet halen, is het handig om te bekijken wat voor mensen er komen. Zijn ze aan de lijn? Gaan ze drinken of veilig aan de fris? Maakt dat uit dan? Jazeker! Mensen die alcohol drinken zullen op een gegeven moment meer behoefte hebben aan voedsel dan mensen die helemaal nuchter blijven.


Reageer

Lees ook:

Interieur veranderen? Lees nu de meubeltrends >
4 tips om een extra gezellige woning te krijgen >
Zo creëer je een gezellige sfeer met accentverlichting >
Tips voor een handige indeling in huis >
3 simpele tips om jouw woonkamer een kleine make-over te geven >
DIY met led strips: creatieve ideeën voor het gebruik van led strips in je interieur >
Zo zorg je voor een landelijk interieur >
Interieur inspiratie: dít zijn de banken trends van 2023 >
Alles wat je moet weten over het stylen van je huis >
Dit zijn mooie alternatieven voor verse bloemen >
Inspiratie voor een luxe badkamer >
Tips voor het maken van een plantenwand >
9 redenen waarom een PVC vloer in de badkamer een goed idee is >
Plekken in huis opleuken met fotolijsten >
Met deze tips verwerk je duurzaamheid in het interieur van jouw woning >

Terug naar overzicht >>