arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Inspiratie » Dit zijn mooie alternatieven voor verse bloemen

Dit zijn mooie alternatieven voor verse bloemen

Vergeet jij altijd om de bloemen water te geven? Of vind je het maar zonde dat een bosje verse bloemen zo kort meegaat? Dan kun je eens kijken naar mooie alternatieven. De drie onderstaande opties staan prachtig in ieder interieur en gaan véél langer mee dan een vers boeket.

1. Zijden kunstbloemen

Kunstbloemen met zachte bladeren worden vaak zijden bloemen genoemd, ook wanneer er nauwelijks of helemaal geen echte zijde voor wordt gebruikt. De productie van zijde is erg kostbaar. Er wordt daarom steeds vaker gekozen voor een alternatief materiaal zoals polyester. Deze stof kan nog worden voorzien van een luxueuze zijdeglans en natuurgetrouwe details. Dit laat de kunstbloemen levensecht lijken!

2. Kunststof kunstbloemen

Er zijn ook kunstbloemen van hard kunststof verkrijgbaar. Dit materiaal is stevig, maar laat de bloemen minder echt ogen. Het plastic zorgt voor een goedkopere look, wat ten koste gaat van de sfeervolle uitstraling. Wanneer je op zoek bent naar een chic en stijlvol boeket in huis, is het beter om te investeren in hoogwaardige zijdebloemen.

3. Droogbloemen

In plaats van een kunstboeket kun je ook kiezen voor een boeket met gedroogde bloemen. Droogbloemen zijn super onderhoudsvriendelijk en gaan lang mee. Toch haal je op deze manier échte natuur in huis.

Kunstbloemen en droogbloemen combineren

Het is erg mooi om droogbloemen of gedroogde takken te combineren met zijden kunstbloemen. Op deze manier zorg je voor een speels effect en een levensechte look. Gedroogde pluimen gaan bijvoorbeeld goed samen met zijden rozen. Vind je het lastig om zelf een mooie bos samen te stellen? Koop dan een kant-en-klaar boeket die door specialisten is gebonden.

Kunstbloemen en droogbloemen onderhouden

Hoewel kunstbloemen en droogbloemen nauwelijks aandacht nodig hebben in vergelijking met echte bloemen, moet je toch het een en ander weten over het onderhoud. Op deze manier kun je namelijk nog maanden tot maar liefst meerdere jaren plezier hebben van een boeket. De belangrijkste onderhoudstips in het kort:

  • Zet kunst- en droogbloemen niet in direct zonlicht om verkleuring te voorkomen
  • Stof kunstbloemen voorzichtig af met een licht vochtig doekje, gebruik bij droogbloemen liever een droge stofdoek
  • Pak de bloemen voorzichtig op en zet ze zorgvuldig in een (nieuwe) vaas
  • Zet zijdebloemen en droogbloemen niet in het water! Mensen doen dit wel eens om de bloemen een ‘echte look’ te geven, maar dit gaat ten koste van de levensduur. Droogbloemen kunnen door water gaan schimmelen en het ijzerdraad in kunstbloemen kan door water gaan roesten.

Reageer

Lees ook:

Interieur veranderen? Lees nu de meubeltrends >
4 tips om een extra gezellige woning te krijgen >
De schoorsteen vegen: zelf doen of uitbesteden? >
Handig stappenplan voor het kopen van een wijnkoelkast >
Een knusse woning: vijf tips voor het inrichten van je woning >
Hoe zit het precies met de hypotheek als je gaat scheiden? >
Natuurlijke schoonheid: Houten loungeset voor buiten >
Welk type zonnepaneel is geschikt voor jou? >
Zwarte aluminium deuren >
Zo kan je jouw kunststof kozijn onderhouden >
3 tips om je dak goed, mooi en strak af te werken >
Maak van je woonhobby je beroep! >
5 tips hoe je jouw vloer weer als nieuw laat schijnen! >
Decluttering: wat is het en hoe pak je dat aan? >
Organiseer je garage optimaal met deze tips >

Terug naar overzicht >>