arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Inspiratie » Deze vloeren leg je gemakkelijk zelf
Deze vloeren leg je gemakkelijk zelf

Deze vloeren leg je gemakkelijk zelf

Als er ruimtes in je huis toe zijn aan een nieuwe vloer, wil je hier natuurlijk nooit te veel voor betalen. Afhankelijk van welke vloer je kiest, kun je een vloer gemakkelijk zelf leggen. Dit bespaart een hoop geld en je kunt hierdoor zelf bepalen wanneer je de vloer gaat leggen. Het belangrijkste is dat je dit overdag doet wanneer er veel daglicht is. Zo kun je kleine foutjes snel opsporen en corrigeren en daarnaast weet je dan zeker dat je correct werkt. Ook is het erg belangrijk om ervoor te zorgen dat je de juiste ondervloer gekocht, omdat de ondervloer soms nog belangrijker is dan de vloer zelf. Zorg dat je secuur werkt en dat je geduldig blijft, zodat je een mooie en strakke vloer kunt afleveren.

De laminaatvloer

Een laminaatvloer is een van de makkelijkste vloeren om zelf te leggen. Een laminaatvloer kopen met kliksysteem bespaart je een hoop gedoe, want deze kun je makkelijk in elkaar klikken en klaar is kees. Er zijn echter nog een paar stappen die je hiervoor moet doorlopen. Denk hierbij aan het egaliseren van de vloer en het leggen van een ondervloer. Als je begint met een vloer die niet egaal is, zal je laminaatvloer ook niet strak gelegd kunnen worden. Daarnaast is een ondervloer belangrijk voor de demping en de veerkracht van de vloer. Zo voorkom je dat deze snel breekt of andere schade vertoont. Begin niet in het midden van de kamer met het leggen van je vloer, maar kies de hoek in de kamer met de langste muur. Vanuit dit punt kun je de vloer op maat gaan maken.  

Vloerbedekking

Vloerbedekking

Ook vloerbedekking kun je heel gemakkelijk zelf leggen en is perfect voor bijvoorbeeld in de slaapkamer. Er zijn verschillende soorten vloerbedekking. Het makkelijkste is om tapijttegels te kopen. Deze kun je zo op de grond leggen en als puzzelstukjes in elkaar zetten. Je kunt met een scherp mes de hoekjes afsnijden om de tegels volledig op maat te snijden, waardoor er geen enkel hoekje van de kamer open blijft. Als je voor een roltapijt kiest, kun je deze op twee manieren vastlijmen. Je kunt ervoor kiezen om het volledige stuk tapijt vast te lijmen of om enkel de randen te doen. Dit ligt er volledig aan hoelang je van het tapijt wilt kunnen genieten en deze dus netjes op zijn plek wilt houden.

Vinylvloer 

Veel mensen denken dat je een vinylvloer echt door een vakman moet laten leggen. Dat kan natuurlijk, maar is geen vereiste voor een mooie vloer. Als je zelf vrij secuur en handig bent, kun je dit ook prima zelf. Zorg voor een sterke, egaliserende ondervloer die bijdraagt aan een strakke vinylvloer. Bij deze variant is de ondervloer echt het allerbelangrijkste, omdat je oneffenheden al heel snel ziet bij een vinylvloer. Ook gaatjes in een betonvloer moet je dus echt eerst opvullen voordat je het vinyl eroverheen plaatst. Gebruik een tapijtsnijder om de vloer af te snijden en doe dit in een vlotte beweging. Zo zorg je voor scherpe randen die perfect tegen de muur vallen. 


Reageer

Lees ook:

De voordelen van op maat gemaakte spiegels >
Interieur veranderen? Lees nu de meubeltrends >
4 tips om een extra gezellige woning te krijgen >
De schoorsteen vegen: zelf doen of uitbesteden? >
Handig stappenplan voor het kopen van een wijnkoelkast >
Een knusse woning: vijf tips voor het inrichten van je woning >
Hoe zit het precies met de hypotheek als je gaat scheiden? >
Natuurlijke schoonheid: Houten loungeset voor buiten >
Welk type zonnepaneel is geschikt voor jou? >
Zwarte aluminium deuren >
Zo kan je jouw kunststof kozijn onderhouden >
3 tips om je dak goed, mooi en strak af te werken >
Maak van je woonhobby je beroep! >
5 tips hoe je jouw vloer weer als nieuw laat schijnen! >
Decluttering: wat is het en hoe pak je dat aan? >

Terug naar overzicht >>