arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Inspiratie » Decoratietips voor de winter
Decoratietips voor de winter

Decoratietips voor de winter

We trekken met zijn allen weer massaal naar binnen nu het weer buiten zo nat en guur is. Vele uren gaan we deze winter waarschijnlijk binnen doorbrengen. Zorg er dan ook voor dat je weer lekker van je huis gaat genieten! Met deze decoratie tips kun je het interieur weer een beetje opfrissen zodat je met plezier in een warme en sfeervolle omgeving kunt overnachten.

Warme sfeerverlichting om bij te ontspannen

In de avond wordt het alweer erg vroeg donker en al deze duisternis kan een flinke impact hebben op je humeur! Wij genieten er dan ook altijd van om al lekker vroeg de kaarsjes aan te steken en de sfeerverlichting aan te doen. Zo is het TV meubel bijvoorbeeld een mooie plek om een schaal met kaarsen te plaatsen, maar dit kan ook heel goed op de eettafel, bijzettafel en zelfs in de slaapkamer! Zorg er dan wel voor dat je bij de kaarsen blijft, want een ongeluk zit in een klein hoekje.

Naast kaarsjes is het tegenwoordig helemaal in om gebruik te maken van grote lampen met een (imitatie)gloeilamp erin. Dit zorgt voor een hele fijne warme lichtbron in de ruimte die vaak ook nog eens dimbaar is.

Extra aandacht voor de eettafel

Extra aandacht voor de eettafel

Met dit weer zullen we niet meer zo gauw buiten eten. Gelukkig zijn er talloze mogelijkheden om de eettafel te pimpen! Zo kun je decoratiestukken maken en deze tentoonstellen of je kunt gebruik maken van een chique tafelzeil. Zo verander je de sfeer van de tafel natuurlijk in een handomdraai. Deze tafelkleden zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, prints en stoffen. Zo kun je voor jouw interieur altijd wel een mooie match vinden.

Een voorbeeld van een plastic tafelzeil is dat deze onwijs makkelijk af te nemen zijn wanneer er gemorst is. En zeg nou zelf, dat gebeurt vaker dan je zou denken!

Zorg voor duurzame warmte

Decoratie winter

Ook gaat de temperatuur weer een flinke dip nemen en het kan natuurlijk erg makkelijk en verleidelijk zijn om flink aan de thermostaat te draaien, is dit niet de meest groene optie. Daarnaast kan dit ook flink oplopen in de kosten. Laat de centrale verwarming af en toe voor wat het is en duik eens een avond op de bank met een paar warme sloffen en een mooie plaid. Zelfs wanneer je een plaid niet gebruikt is het een mooi decoratie item voor op de bank, stoel of op het bed!


Reageer

Lees ook:

Infrarood verwarming: de nieuwe manier van verwarmen >
Het verschil tussen laminaat en parket >
Maak van jouw schuur de ideale werkplaats >
6 onmisbare items voor een Oosterse sfeer in huis >
Zo maak je verhuizen gemakkelijker >
Gezellige relaxhoek inrichten voor de knusse winterperiode >
Huis verkopen zonder makelaar? Lees deze tips >
Trend: een rond vloerkleed als sfeermaker >
Portugese tegels als blikvanger in je huis >
Hoe zorg jij voor romantiek in de slaapkamer? >
Industriele vitrinekasten: charmant en stoer tegelijk >
Ruimer wonen? Verhuizen of uitbouwen! >
Verschillen tussen professionele en bouwmarkt verhuisdozen >
Waarom de juiste bureaustoel zo belangrijk is >
Elektrisch gereedschap om klusjes nog eenvoudiger te maken >

Terug naar overzicht >>