arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Inspiratie » Comfortabel wonen zonder te verhuizen
Comfortabel wonen zonder te verhuizen

Comfortabel wonen zonder te verhuizen

Veel mensen kiezen ervoor om op latere leeftijd te verhuizen naar een woning die qua comfort beter bij hen past. Vaak vormen de trappen in een woning een steeds groter obstakel, en wordt er gekozen voor een gelijkvloerse woning. Wel zo comfortabel. Alhoewel dit een prima keuze kan zijn, is deze niet per se noodzakelijk. Er zijn namelijk ook genoeg mogelijkheden om in een woning met verdieping(en) comfortabel te blijven wonen.

Past de omgeving nog bij de wensen?

Er kunnen verschillende redenen zijn om een woning waar jarenlang met plezier gewoond is op latere leeftijd te verruilen voor een nieuw stekje. Het kan prima zo zijn dat de wijk waarin de woning staat niet meer helemaal bij de wensen past, bijvoorbeeld. Misschien zijn er te weinig voorzieningen dichtbij in de buurt, terwijl dat juist nu wel wenselijk is. Een winkelcentrum voor de dagelijkse boodschappen, een huisarts, dat soort zaken: veel mensen vinden het prettig om hiervoor dichtbij huis terecht te kunnen, zeker als ze wat ouder worden. Natuurlijk kan het tegenovergestelde ook het geval zijn. Misschien staat de woning wel in een hele drukke wijk, in of rond het centrum van een stad, en is het er veel te druk om rustig te kunnen wonen.

Ook andere wensen, bijvoorbeeld het in de buurt wonen van de kinderen en kleinkinderen kunnen meespelen in de wens om te verhuizen. Of misschien gaat de voorkeur wel uit naar een woning met een mooi uitzicht, of naar een plek buiten de stad? Een omgeving met meer mensen met dezelfde interesses? Als dit soort voorkeuren aanwezig zijn, is verhuizen een prima optie. Zoek een plek waar het prettig wonen is, waar alles is dat je zoekt en geniet ervan, dat is het belangrijkste.

De omgeving is prima, maar de woning niet

Traplift van handicare

Het kan natuurlijk ook goed zo zijn dat de omgeving aan alle wensen en eisen voldoet, maar dat het de woning is die niet meer past. Het comfort is ver te zoeken, doordat er bijvoorbeeld een trap in aanwezig is die een steeds lastiger obstakel vormt. Ook dan kan er worden gekozen voor een verhuizing naar een woning die beter past, maar de bestaande woning aanpassen is vaak stukken makkelijker en goedkoper.

Denk bijvoorbeeld eens aan een traplift van Handicare, zodat de trap helemaal geen lastige klus meer hoeft te zijn. Veel mensen ervaren dat ze zich weer veel gemakkelijker door de woning bewegen als zij niet steeds de trap meer op en af hoeven. Meer informatie over trapliften is te vinden op https://handicare-trapliften.nl/

Natuurlijk kan er gekozen worden voor meer aanpassingen, bijvoorbeeld aan de badkamer en de keuken, om ook deze weer beter te laten passen bij de mogelijkheden. Zo is verhuizen vaak helemaal niet nodig, en kan er nog volop worden genoten van de woning waarin jarenlang met plezier is gewoond.


Reageer

Lees ook:

Wat zijn de voordelen van een meegroeibed? >
Een sauna in huis: dit zijn de 5 voordelen >
Hoe bouw je je eigen thuisbioscoop? >
Een vintage kast opknappen: 6 handige tips >
Nieuwe lampenkap kopen: hier moet je op letten >
Deze prachtige barkrukken moet je zien! >
Met deze 7 tips richt je een comfortabele zithoek in >
Waarom iedereen zou moeten kiezen voor designlampen! >
Lichtblauw in het interieur: 7 prachtige voorbeelden >
Thuiswerken vanuit je bed? Dit is waarom je dat níét moet doen! >
Hoe creëer je meer privacy bij je woning? >
Een gezellige thuisbar inrichten: zo pak je het aan! >
Je tuin (her)inrichten: zo doe je dat en inspiratie >
4 tips voor een kleine badkamer >
5 tips voor het optimaal gebruiken van je radiator >

Terug naar overzicht >>