arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Inspiratie » Alles wat jij moet weten over een picture rail hanging system
Alles wat jij moet weten over een picture rail hanging system

Alles wat jij moet weten over een picture rail hanging system

Het gebruiken van een schilderijrails is een geweldige manier om je foto’s en kunstwerken op een stijlvolle en moderne manier weer te geven. Er zijn veel verschillende soorten picture rail hanging systems beschikbaar, dus je kunt er zeker één vinden die past bij de inrichting van je huis en persoonlijke stijl. Bovendien, zijn picture rail hanging system ook heel eenvoudig te installeren, hierdoor creëer je binnen in een mum van tijd een nieuw stuk interieur. In het volgende artikel kom jij alles te weten over een picture rail hanging system.

Wat is een picture rail hanging system?

Een picture rail hanging system is een frame dat je aan de muur bevestigt waar je dan je schilderijen of foto’s aan kunt hangen. Een fijne eigenschap van zo’n systeem is dat je schilderijen of foto’s makkelijk kunt ophangen en weer verwisselen zonder dat je gaatjes in de muur hoeft te maken

Wat zijn de voordelen van een picture rail hanging system?

Picture rail hanging systems zijn een eenvoudige en betaalbare manier om je foto’s, kunstwerken en andere decoratieve items aan de muur te hangen. Ze zijn eenvoudig te installeren en bieden een flexibel ophangsysteem dat je kunt aanpassen en uitbreiden naarmate je behoefte verandert. Picture rail hanging systems kunnen ook helpen bij het beschermen van je muren en je decoratieve items tegen schade. Verder:

  • Boor- of spijkergaten in de muur is verleden tijd
  • Het systeem is eenvoudig te installeren en te verwijderen
  • Het systeem biedt een flexibele ophangoplossing, waardoor het makkelijk is om foto’s op verschillende hoogtes op te hangen.
  • Naast foto’s kun je ook schilderijen, tekeningen en posters ophangen.

Hoe monteer je een picture rail hanging system?

Het installeren van een picture rail hanging system is heel eenvoudig. De meeste picture rail hanging systems worden geleverd met alle benodigde hardware en instructies. Volg gewoon de instructies die bij je picture rail hanging system worden geleverd. Voor vragen kun je altijd contact opnemen met de fabrikant van je picture rail hanging system.

Type picture rail hanging system

Op de markt zijn er twee type picture rail hanging systems verkrijgbaar. Het eerste type is het zogenaamde “klassieke picture rail system”. Deze is voorzien van een klassiek kunststof kader met daaraan twee kunststof scharnieren. Het tweede type is het zogenaamde “picture rail system met kunststof strip”. Dit systeem is voorzien van een kunststof strip in plaats van een klassiek kunststof kader.

Hoe kies je de juiste picture rail hanging system?

Als je een picture rail hanging system wilt kopen, is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren. Zoals bij elk ander type product, is het belangrijk om te weten wat je wilt voordat je een aankoop doet. Dit geldt ook voor picture rail hanging systemen De eerste stap is om te bepalen waar je het systeem wilt gebruiken. Als je het bijvoorbeeld wilt gebruiken om foto’s op te hangen in een slaapkamer, moet je kijken naar een systeem dat hier geschikt voor is. Als je het echter wilt gebruiken op kunst op te hangen in een woonkamer moet je kijken naar een systeem dat hier geschikt voor is. Een andere overweging is de grootte van de ruimte waarin je het systeem wilt gebruiken. Als je het in een kleine ruimte wilt gebruiken, moet je kijken naar een kleiner systeem. Als je het echter in een grotere ruimte wilt gebruiken, moet je kijken naar een groter systeem. Ten slotte, is het belangrijk om rekening te houden met de prijs van het systeem. Als je een bepaald budget hebt, moet je kijken naar een systeem dat binnen dit budget past.

Heb je interesse in het kopen van een picture rail hanging system? Check dan de website van STAS voor meer informatie.


Reageer

Lees ook:

Frisse Lucht, Fris Huis: Hoe Airco’s je Woonstijl Complementeren >
Zo laat je je huis achter na verhuizing! >
De verschillen tussen inductiekookplaten en koken op gas, een moderne keukenrevolutie >
Muurkleur kiezen: Wordt het Taupe of RAL? >
Verkopen van een huis >
Het belang van onderhoud na een eenmalige grondige schoonmaak >
Kies de perfecte voordeur voor je nieuwe huis >
Tips om meer opbergruimte te krijgen in huis >
Tips bij het kopen van een nieuwe bank >
Ontdek de voordelen van draadloze verlichting >
5 toekomstbestendige keuzes voor je woning >
Hoe technologie de wereld van interieurontwerp verandert >
Inspiratie voor een functioneel en stijlvol bureau >
Hoe creëer je een sfeervolle entree in huis? >
Maak je tuin compleet met een leuk tuinhuisje >

Terug naar overzicht >>