arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Inspiratie » Alle voordelen van vloerisolatie
Alle voordelen van vloerisolatie

Alle voordelen van vloerisolatie

Vooral nu de koudere dagen zijn aangebroken is het fijn om het thuis lekker warm te hebben. Ook is het wel zo prettig als je lekkere warme voeten hebt en je niet altijd met schoenen aan moet lopen in huis. Een super goed idee is om daarom te zorgen voor vloerisolatie! Hiermee zorg je namelijk dat de warmte in huis blijft en zodat de warmte niet naar de kruipruimte verdwijnt. In deze blog lees je alle voordelen hiervan. Laten we snel beginnen!

Warme vloer

Allereerst dus: de vloer! Wanneer de verwarming namelijk aanstaat betekent dat niet altijd dat de vloer ook warm is. Dit komt, doordat de warmte vaak naar de kruipruimte gaat en je op die manier veel warmte in huis verliest. Dat is enorm zonde! En ook voor de verwarming, want deze staat erg hoog en de vloer blijft alsnog koud. Daarom is vloerisolatie een goede keuze. Door middel van de vloerisolatie wordt de warmtestraling van het huis naar de kruipruimte namelijk tot 0 gebracht. Heel handig, want je merkt direct dat je de verwarming minder hoog hoeft te zetten en je ook nog eens warme voeten zal hebben. Win-win situatie ;-).

Vloerisolatie of bodemisolatie?

Misschien zou je denken dat vloerisolatie en bodemisolatie hetzelfde zijn, maar dat is niet zo! Vloerisolatie wordt namelijk tegen de bovenkant aangebracht en bodemisolatie en op de bodem van de kruipruimte. Dit kan zelfs ook wanneer je geen ingang naar de kruipruimte hebt. Er wordt dan tijdelijk een gat gemaakt om bolletjes of piepschuim naar binnen te spuiten. Wel is het goed om te weten dat het warmteverlies hierbij groter is dan met vloerisolatie. Het is dus maar net wat jij prettiger vindt.

Kan vloerisolatie bij mij thuis?

De allerbelangrijkste vraag is of jij thuis een kruipruimte hebt. Een kruipruimte is namelijk erg van belang voor het aanbrengen van de vloerisolatie. De vloerisolatie wordt namelijk geplaatst tegen de bovenkant van de kruipruimte. Het maakt daarom niets uit of jij een betonnen vloer, houten vloer of tapijt hebt liggen in jouw huis. Twijfel je of de kruipruimte wel ruim genoeg is of heb jij andere vragen hierover? Neem dan altijd even contact op voor een gratis advies. Zo weet je precies wat nodig is voor jouw huis.

Fijnere oplossing

Wat je erg veel ziet in interieurs zijn vloerkleden. Dit staat meestal heel leuk, maar gaat ook vaak gepaard met veel stof en natuurlijk huisstofmijt. Heel veel mensen zijn hiervoor allergisch en weten dit (nog) niet. Ook zijn allergenen, zoals huisstofmijt gek op vochtige en koude vloeren. Kies daarom voor de vloerisolatie. Op die manier maak je hier direct een einde aan, want de vloer wordt droger en warmer en hier houdt de huisstofmijt niet van gelukkig!

Minder energieverbruik

Minder energieverbruik

Heel onbewust zetten we al snel de verwarming wat hoger als we het koud hebben. Het gaat eigenlijk zo automatisch, maar het is natuurlijk niet goed voor het energieverbruik. Maak er daarom geen sauna van, maar zorg dat je vloer goed is geïsoleerd. Op die manier hoeft de verwarming minder hard te werken en heb je het wel warm in huis. Heel fijn voor de portemonnee, maar ook voor het milieu!

Wat kost het?

Na het lezen van alle voordelen ben je misschien wel heel benieuwd geworden naar de prijs van vloerisolatie. Belangrijk hierbij is dat woningen heel verschillend zijn en er daarom geen vaste prijs wordt gehanteerd. Het hangt erg af van de grootte van de kruipruimte, de toegankelijkheid en de nodige materialen. Het is daarom altijd goed om eens vrijblijvend contact op te nemen en te vragen hiernaar.

Hopelijk heb je wat meer inzicht gekregen over vloerisolatie na het lezen van deze blog. Succes!


Reageer

Lees ook:

Maak je balkon klaar voor de lente met deze 4 tips! >
Tips om toch aan een woning te komen >
Waar moet je exact naar kijken bij het uitzoeken van een traplift? >
De rol van de makelaar in de omgeving Culemborg >
Maak van je huis een smart home! >
Heb je altijd een woonverzekering nodig? >
Badkamer renovatie kosten >
Wel of geen lichtstraat plaatsen in je woning? >
Zo voorkom je problemen met de aannemer tijdens een verbouwing! >
Het belang van het opmeten van de juiste deurmaat >
Is een bouwkundige keuring verplicht tijdens het aankoop van een woning? >
Met een minimalistisch interieur leef je fijner en in dit artikel lees je waarom dit zo is >
Zwart in je interieur: stijlvol of somber? >
De keuzegids voor een plisséhordeur of een hordeur >
Garagedeur met loopdeur: Gemak en functionaliteit in één >

Terug naar overzicht >>