arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Inspiratie » Agenda beurzen » Fries (meubel) Design

Fries (meubel) Design

Zij volgenden niet alleen, maar waren ook zelf trendsetter. Meubelfabriek Fristho in Franeker, Zijlstra in Joure en Rohé in Noordwolde experimenteerden met nieuwe materialen en productiemethoden en trokken zo bekende designers aan. Naast de hernieuwde belangstelling voor ‘retro design’ is ook hedendaags Fries Design in trek.

Denk aan de vilten tapijten van Claudy Jongstra, de Hindeloper meubels van Christien Meinderstma en de ontwerpen door onder meer Hella Jongerius en Marcel Wanders voor Koninklijke Tichelaar uit Makkum.

Van zaterdag 7 juni t/m 14 september worden op vier locaties verschillende exposities tentoon gesteld.

1. Het Nationaal Vlechtmuseum in Noordwolde toont ontwerpen van meubelfabriek Rohé en van het bedrijf Gebr. Jonkers met ontwerpen van Dirk van Sliedregt.

2. Museum Joure toont de topstukken van meubelfabriek Zijlstra die furore maakte met ontwerpen van A.A. Patijn.

3. In Museum Martene in Franeker kun je de modernistische meubelen zien van ontwerpers als Kho Liang Ie en Inger Klingenberg voor meubelfabriek Fristho.

4. In Leeuwarden legt Tresoar de link met hedendaags Fries Design en laat ontwerpen zien van onder meer Christien Starkenburg en Gjalt Pilat.

Kijk voor meer informatie op: www.friesdesign.com


Reageer

Lees ook:

Antiek – Brocante – en Kunst Fair Haaksbergen >
Festival der Zoete Verleidingen >
Tuinbeurs Bloem & Tuin >
Deventer op Stelten >
Vliegerfeest >
Zomerfair Sassenhein >
IJsselfestival Zutphen >

Terug naar overzicht >>