arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Inspiratie » 6 onmisbare items voor een Oosterse sfeer in huis

6 onmisbare items voor een Oosterse sfeer in huis

Wil je een keer een totaal andere look geven aan je interieur? Ga voor een Oosterse sfeer! Deze stijl is gezellig, warm en rijk. Je kunt zelf bepalen of je kiest voor een uitgesproken kleurrijk interieur of liever voor een luxe en licht resultaat. De 6 onderstaande items mogen in ieder geval niet ontbreken.

1. Mysterieuze lampen en lantaarns

Bij de Oosterse woonstijl denk je waarschijnlijk al snel aan een mysterieuze hanglamp. Vaak in de vorm van een lantaarn of een mooie bol. Dit soort lampen zijn het aller mooiste als er een patroon op de muren verschijnt zodra je het licht aan doet. Met deze verlichting heb je dus helemaal geen bijzonder behang meer nodig. Een simpele witte muur krijgt ’s avonds meteen een prachtig Oosters motief.

2. Oosters vloerkleed

Uiteraard mag ook een typisch Oosters vloerkleed niet ontbreken. Dit zijn echt de sfeermakers van een kamer! Leg er eentje onder de bank in de zithoek, naast je bed in de slaapkamer of gebruik het als extra decoratie in je thuiskantoor. Oosterse vloerkleden zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren, vormen en materialen. Zoek er vooral eentje die goed past bij de meubels. Kijk eens naar het aanbod van Merel in Wonderland voor vloerkleden en tapijten voor iedere woonstijl.

3. Kleurrijk wandkleed

Wist je dat vloerkleden in veel landen aan de muur worden opgehangen? Dit helpt heel goed tegen de kou. Tegenwoordig wordt het ook steeds vaker gedaan als stijlvol statement in het interieur. Je kunt een vloerkleed of wandkleed gebruiken, maar een kleurrijk doek is vaak ook prima. Hoe lichter het materiaal, hoe eenvoudiger het is om het op de wand te hangen.

4. Sierkussens met verschillende patronen

Met een paar Oosterse sierkussens kun je het interieur ook al een andere look geven. Wees niet bang om verschillende patronen en kleuren met elkaar te mixen. Dit zorgt juist voor een heel speels resultaat!

5. Mozaïek steentjes

Mozaïek zie je op allerlei manieren terug in een Oosters interieur. Denk aan tegels op de vloer of muur, maar ook aan kleine mozaïek steentjes op een hanglamp of op een dienblad. Er zijn daarnaast hele mooie borden en schalen te koop met dit soort kleine steentjes.

6. Glimmende accessoires

Tot slot kun je de woning een chique en luxe twist geven met glimmende accessoires. Ga jij liever voor goud, koper of zilver? Het maakt eigenlijk niet uit voor welke kleur je kiest. Zo lang het maar glinstert en glanst!


Reageer

Lees ook:

Een babykamer inrichten: deze 6 items mogen echt niet missen >
Maak van jouw tuin een extra woonkamer >
Bouwplannen maken: 5 tips om rekening mee te houden >
5 tips om de hal op te knappen >
Zo ga je voor een persoonlijke touch in een nieuwbouwwoning >
Een bohemian tuinhoek inrichten: 6x tips en inspiratie >
4 redenen waarom jij zo snel mogelijk zonnepanelen wilt >
Tips voor een licht thuiskantoor: verlichting en daglicht >
5 tips voor het bloemschikken van een mooie bos bloemen >
7x dit zijn de beste manieren om interieur inspiratie op te doen >
Zo krijg je het luxe hotelgevoel in je eigen slaapkamer >
De tuintrends van 2020 >
Dit zijn de mooiste kleuren voor een vintage kast in huis >
Wanddecoratie ideeën voor in de slaapkamer >
Een donkerblauwe keuken: voorbeelden en inspiratie >

Terug naar overzicht >>