arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Inspiratie » 6 onmisbare items voor een Oosterse sfeer in huis

6 onmisbare items voor een Oosterse sfeer in huis

Wil je een keer een totaal andere look geven aan je interieur? Ga voor een Oosterse sfeer! Deze stijl is gezellig, warm en rijk. Je kunt zelf bepalen of je kiest voor een uitgesproken kleurrijk interieur of liever voor een luxe en licht resultaat. De 6 onderstaande items mogen in ieder geval niet ontbreken.

1. Mysterieuze lampen en lantaarns

Bij de Oosterse woonstijl denk je waarschijnlijk al snel aan een mysterieuze hanglamp. Vaak in de vorm van een lantaarn of een mooie bol. Dit soort lampen zijn het aller mooiste als er een patroon op de muren verschijnt zodra je het licht aan doet. Met deze verlichting heb je dus helemaal geen bijzonder behang meer nodig. Een simpele witte muur krijgt ’s avonds meteen een prachtig Oosters motief.

2. Oosters vloerkleed

Uiteraard mag ook een typisch Oosters vloerkleed niet ontbreken. Dit zijn echt de sfeermakers van een kamer! Leg er eentje onder de bank in de zithoek, naast je bed in de slaapkamer of gebruik het als extra decoratie in je thuiskantoor. Oosterse vloerkleden zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren, vormen en materialen. Zoek er vooral eentje die goed past bij de meubels. Kijk eens naar het aanbod van Merel in Wonderland voor vloerkleden en tapijten voor iedere woonstijl.

3. Kleurrijk wandkleed

Wist je dat vloerkleden in veel landen aan de muur worden opgehangen? Dit helpt heel goed tegen de kou. Tegenwoordig wordt het ook steeds vaker gedaan als stijlvol statement in het interieur. Je kunt een vloerkleed of wandkleed gebruiken, maar een kleurrijk doek is vaak ook prima. Hoe lichter het materiaal, hoe eenvoudiger het is om het op de wand te hangen.

4. Sierkussens met verschillende patronen

Met een paar Oosterse sierkussens kun je het interieur ook al een andere look geven. Wees niet bang om verschillende patronen en kleuren met elkaar te mixen. Dit zorgt juist voor een heel speels resultaat!

5. Mozaïek steentjes

Mozaïek zie je op allerlei manieren terug in een Oosters interieur. Denk aan tegels op de vloer of muur, maar ook aan kleine mozaïek steentjes op een hanglamp of op een dienblad. Er zijn daarnaast hele mooie borden en schalen te koop met dit soort kleine steentjes.

6. Glimmende accessoires

Tot slot kun je de woning een chique en luxe twist geven met glimmende accessoires. Ga jij liever voor goud, koper of zilver? Het maakt eigenlijk niet uit voor welke kleur je kiest. Zo lang het maar glinstert en glanst!


Reageer

Lees ook:

De grootste dingen die je kunt doen om je woning een make-over te geven >
Veelgemaakte misvattingen over keukeninrichting en -gebruik >
Het inrichten van je tuin in de stijl van je woning >
Ontdek de wereld van marmeren keukens >
Neem deze trends mee in het ontwerp van je nieuwe badkamer >
De beste keukenindelingen voor elk type woning >
Vintage verlichting: breng sfeer en karakter in je interieur >
Hoe creëer je een sfeervolle entree in huis? >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Tijdloze elegantie voor jouw slaapdomein >
Hoe knap je een oude badkamer op? >
Tijd voor een nieuwe keuken? Dit zijn 4 tips voor een efficiënte keuken transformatie >
Zwart in je interieur: stijlvol of somber? >
Goedkoop en smaakvol: betaalbare keukentrends van 2023 >
De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >

Terug naar overzicht >>