arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Inspiratie » 5 voordelen van een halfslag trap
5 voordelen van een halfslag trap

5 voordelen van een halfslag trap

Wil je jouw trap vervangen? Dan ontdek je waarschijnlijk al snel dat dit geen gemakkelijker opgave is. Kies nooit lukraak een trap uit, maar zoek eerst uit welke trappen geschikt zijn voor de betreffende ruimte. Je kunt namelijk niet maar zo iedere trap in elke ruimte plaatsen. Kun je en halfslag trap kwijt? Dan is dit zeker een goede keuze. In deze tekst zetten we 5 voordelen van een halfslag trap op een rijtje.

1. Ideaal voor kleinere ruimtes

Bij veel mensen bevindt de trap zich in de gang. Omdat dit vaak geen al te grote ruimte is, kun je er niet iedere trap kwijt. Staat de trap bij jou thuis in de woonkamer? Dan wil je waarschijnlijk niet dat hij veel ruimte inneemt. In beide gevallen is de kans groot dat je bij een halfslag trap uitkomt. Je kunt met deze trap makkelijk een grote hoogte overbruggen, waardoor we hem in veel woningen terugzien. Toch is de trap niet zo steil als bijvoorbeeld een steektrap, waardoor de kans op valpartijen kleiner is.

2. Ruimtebesparend

Een tweede voordeel van een halfslag trap is dat hij ruimtebesparend is. Dit komt vooral doordat zo’n trap een draaiing van 180 graden heeft. Hierdoor ontstaat er ruimte onder de trap. Deze ruimte wordt door veel mensen gebruikt om bijvoorbeeld een kapstok op te hangen of een schoenenrek neer te zetten. Daarnaast kun je onder de trap nog allerlei andere kleine spullen kwijt.

3. Kan zowel links als rechts draaien

Kan zowel links als rechts draaien

Trappen met een draaiing kunnen vaak zowel naar links als rechts draaien. Als je jouw trap gaat vervangen, heb je mogelijk al een idee over de ideale draairichting. Bij een halfslag trap maakt het overigens niet uit of links of rechts jouw voorkeur heeft als draairichting. Deze trap kan namelijk zowel 180 graden naar links als 180 graden naar rechts draaien. Hierdoor biedt zo’n trap in veel situaties uitkomst.

4. Met of zonder stootborden

Sommige mensen denken dat een halfslag trap standaard open is, maar dit is niet het geval. Je kiest namelijk zelf of je wel of geen stootborden wilt. Kies je voor een open halfslag trap? Dan oogt de ruimte waarin hij staat een stuk groter. Logisch, want je kunt immers tussen de treden door kijken. Een dichte halfslag trap valt juist meer op in het interieur. Als je voor een trap met stootborden kiest, kun je een trapkast overwegen.

5. Je bepaalt zelf de uitstraling

Wie voor een halfslag trap kiest, bepaalt zelf hoe deze eruit komt te zien. Hierboven las je al dat je kunt kiezen voor een trap met of zonder stootborden, maar hier houdt het niet op. Je bepaalt namelijk ook zelf de kleur van jouw trap. Zo kun je voor een witte trap kiezen, maar ook voor een halfslag trap met houtlook.


Reageer

Lees ook:

De voordelen van een inloopdouche >
5 tips voor het installeren van laminaat >
Ben jij op zoek naar een mooie woning in Enschede? >
6 stappen voor het schilderen van je trap >
Houten wandpaneel dat ook zorgt voor een unieke uitstraling >
Houten trapleuning kopen? Hier moet je rekening mee houden >
Houten schutting maken van rabat >
Lees onderstaande tips om een modern interieur te creëren >
Zo maak je het huis levensloopbestendig >
Een polypropyleen zwembad: wat is dat? >
Voordelen van een mooie laminaat vloer >
Wat zijn de meest voorkomende oorzaken van brand in een woning? >
Maak je huis af met de mooiste woonaccessoires >
Heeft je kamer nog een goede eetkamerset nodig? >
Welke soorten kunststof gevelbekleding zijn er? >

Terug naar overzicht >>