arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Inspiratie » 5 tips voor je thuiskantoor
5 tips voor je thuiskantoor

5 tips voor je thuiskantoor

Steeds vaker werken we niet alleen nog op kantoor, maar ook veel thuis. Dit betekent dat ons thuiskantoor optimaal moet worden ingericht om zo fijn en productief mogelijk te kunnen werken. Maar hoe doe je dat precies? Laten we snel beginnen met een aantal handige tips!

#1 Koffie

Ja, dit is toch wel prioriteit nummer één. Meestal is er op kantoor goede koffie, maar dit is thuis net zo belangrijk. De werkdag begint namelijk niet zonder een goede bak koffie, toch?! Haal daarom dat fijne apparaat in huis en verwen jezelf met een sterk kopje koffie voordat je de werkdag begint.

#2 Planning

Sommige mensen worden snel afgeleid als ze thuis aan het werken zijn. De was ligt er nog, de afwas staat er nog van gisteren en er kan altijd wel wat worden opgeruimd. Dit is helemaal niet erg om af en toe tussendoor te doen, maar als het je productiviteit in de weg zit is dat zonde. Maak daarom elke ochtend een planning waardoor je precies ziet welke taken je wanneer op de dag gaat doen. Hierdoor wordt het inzichtelijk en kun je gemakkelijker alle taken afronden zonder dat je van alles tegelijk gaat doen.

Planning

#3 Inrichting

De inrichting van je kantoor is verder ook bepalend voor je productiviteit. Kijk eens goed naar hoe jij je werkplek nu hebt ingericht. Zorg dat je een grote kalender hebt hangen, zodat je jouw doelen inzichtelijk hebt, hang goede verlichting op, houd alles georganiseerd en heel belangrijk… zorg dat je de juiste kantoormeubelen hebt. Ga voor producten van kwaliteit, want op die manier kun je er langer mee doen. Het is dus belangrijk bij je thuiskantoor inrichten dat je kijkt naar ergonomische producten van kwaliteit.

#4 bureau

Een fijn bureau is dus erg handig, maar wat staat mooi in jouw werkkamer en wat is praktisch? Wanneer je een bureau gaat uitkiezen is het belangrijk om te kijken naar de afmeting ervan. Heb jij een grote ruimte? Dan kan een lang bureau erg mooi staan. Maar als je een wat kleinere kamer hebt, dan kun je het beste kiezen voor een zo efficiënt mogelijke vorm. Een tip is om te gaan voor een hoekbureau. Deze kun je namelijk gemakkelijk in de hoek van de kamer zetten, zodat het niet te veel ruimte inneemt.

#5 Last but not least

Om het helemaal af te maken zijn persoonlijke items in je thuiskantoor een mooie toevoeging. Hierdoor creëer je gelijk meer sfeer en maak je het persoonlijk. Maak zelf een slinger van foto’s en hang deze aan de muur op en zet een aantal mooie grote planten neer. Binnen no-time kun jij heerlijk werken in een sfeervolle kamer.

Succes met het inrichten van jouw thuiskantoor!


Reageer

Lees ook:

Plekken in huis opleuken met fotolijsten >
Met deze tips verwerk je duurzaamheid in het interieur van jouw woning >
Veel inbraak in jouw buurt? Dit kun je doen! >
Is een waterbed geschikt voor mij? >
Hoe je je huis kunt personaliseren >
4 tips om een gezellige woonkamer te creëren >
Zo maak je sfeer in je huiskamer >
Wat zijn de voor- en nadelen van een zandcementvloer? >
Stoom jouw verlichting klaar voor de winter met deze tips! >
Zo gebruik je trendkleuren in jouw interieur >
Alles wat jij moet weten over een picture rail hanging system >
Je huis stijlvol inrichten met planten? Zo doe je het! >
Een gezellige leefkeuken creëren? Zo doe je het! >
Zo vind je de mooiste eetkamertafel >
Maak je droomhuis zelf waar >

Terug naar overzicht >>