arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Inspiratie » 5 tips voor het optimaal gebruiken van je radiator
5 tips voor het optimaal gebruiken van je radiator

5 tips voor het optimaal gebruiken van je radiator

Merk je dat je veel energie verbruikt? Zijn de rekeningen te hoog of lijkt je huis maar niet warm te worden hoe vaak je de verwarming ook aan zet? Met deze praktische tips leer je snel efficiënt om te gaan met je radiator en er optimaal gebruik van te maken!

1. Zorg dat radiatoren vrij staan

Hoewel je de radiator het liefste zou verbergen achter een bankstel of een hoge kast, zorgt dit er helaas ook voor dat de warmte niet makkelijk in de ruimte kan komen. Wanneer je de warmte blokkeert, wordt de ruimte minder snel warm en verspil je energie. Houd je radiatoren dus zoveel mogelijk vrij. Leg er niets op, zet er niets voor en dek ze niet af. Wil je ze er toch graag wat aantrekkelijker uit laten zien? Ga dan op zoek naar een speciale radiator cover. Deze designs zorgen er namelijk voor dat de radiator er minder lelijk uit ziet, maar dat de warmte niet geblokkeerd wordt.

2. In geval van slechte isolatie

Zijn je muren niet geweldig geïsoleerd? Plaats dan radiatorfolie achter de radiatoren. Dit folie zorgt ervoor dat de warmte van de radiator gereflecteerd wordt, en niet zomaar in de muur trekt. Kies daarnaast ook voor een radiator met hoog vermogen – de juiste cv radiator kopen helpt je al een heel eind op weg.

3. Zorg voor regelmatig onderhoud

Zorg voor regelmatig onderhoud

Hoe goed je radiator ook is: wanneer je deze niet onderhoudt gaat er op een gegeven moment gegarandeerd warmte verloren. Door ze jaarlijks te ontluchten en regelmatig het stof te verwijderen zorg je ervoor dat er minder energie verspild wordt. Verwijder het stof ook tussen de lamellen van de radiator en de achterkant – ook stof houdt warmte vast!

4. Een slimme thermostaat

Wil je echt optimaal gebruik maken van je radiatoren? Ga dan op zoek naar een slimme thermostaat. Hiermee zorg je ervoor dat je optimaal verwarmd en de radiatoren niet onnodig verwarmen. Je kunt per kamer kijken hoe warm je de ruimte wilt hebben, en hebt je woning bij opstaan al op de juiste temperatuur. 

5. Kijk naar de ruimte

Pas de radiator aan op de ruimte waarin deze zich bevindt. Hoewel een design radiator er leuk uit ziet in de badkamer, is een handdoek verwarmde variant waarschijnlijk beter geschikt. Deze heeft een hogere warmte uitstraling en verwarmd hierdoor niet alleen je handdoeken, maar zorgt er ook voor dat de ruimte op aangename temperatuur blijft.

Welke radiator heb jij in welke ruimte staan?


Reageer

Lees ook:

Zo vind je de mooiste eetkamertafel >
Wat te doen als een oudere valt? >
Zorg voor een mooi geheel met verlichting >
Zo koop je kinderbestendig servies >
Maak je droomhuis zelf waar >
De voordelen van kunststof gevelbekleding ten opzichte van hout >
Elektronisch materieel van goede kwaliteit >
Plat dak in de stad? Maak een tuindak! >
De voordelen van een inloopdouche >
5 tips voor het installeren van laminaat >
Ben jij op zoek naar een mooie woning in Enschede? >
6 stappen voor het schilderen van je trap >
Houten wandpaneel dat ook zorgt voor een unieke uitstraling >
Houten trapleuning kopen? Hier moet je rekening mee houden >
Houten schutting maken van rabat >

Terug naar overzicht >>