arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Inspiratie » 5 tips voor een fris huis
5 tips voor een fris huis

5 tips voor een fris huis

Heb je last van muffe geurtjes in huis, of ruikt het gewoon niet altijd even fris? Ga op zoek naar de oorzaak om vervolgens de geur te neutraliseren. Op welke manieren je jouw huis lekker lang fris kunt houden: lees je hier!

1. Geurkaarsen en wierook

Geurkaarsen en wierook zijn een makkelijke manier om je huis snel lekker te laten ruiken, en muffe geurtjes te maskeren. Je kunt ze in alle geuren, kleuren en formaten vinden, en er is dus altijd wel een geurkaarsje of wierook setje dat bij jouw smaak past. Lekker fris in de lente, of lekker warm en huiselijk in de winter. Ook niet onaangenaam: je vindt ze in allerlei winkels en verschillende prijsklassen. Zo heb je in no-time een lekkere geur in huis.

Let wel op: geurkaarsen en wierook maskeren de geur, maar lossen de oorzaak niet op! De geur neutraliseren kan dit wel doen.

2. Een interieurspray

Er zijn speciale interieursprays en parfums beschikbaar (je kunt ze vaak gewoon in de supermarkt vinden) die muffe geurtjes maskeren. Je hoeft maar een paar keer in een ruimte te sprayen en het ruikt in no-time weer lekker fris. Je kunt deze spray ook gebruiken voor items met stoffen bekleding zoals tapijten of banken. Ook handig: er zijn ook interieursprays beschikbaar die je in het stopcontact kunt pluggen en om de zoveel tijd even wat frisse geurtjes verspreiden. Heb je er zelf geen omkijken meer naar!

3. Neutraliseren met baking soda

Weet je wat de oorzaak is van de muffe geur in huis? Gebruik dan baking soda. Baking soda kan bijna iedere muffe en onaangename geur in huis verwijderen. Doe wat baking soda in een diep bord, en zet dit bord in de ruimte waar het niet langer fris ruikt. Binnen 24 uur zou je al verschil moeten merken. Is dit niet genoeg? Gebruik de baking soda dan direct op de oorzaak van de muffe geur – het tapijt bijvoorbeeld.

4. Waspoeder en stofzuigen

Fris huis stofzuigen

Het zijn vaak stoffen producten en artikelen die nare geurtjes makkelijk vasthouden. Gelukkig kun je deze oorzaak makkelijk aanpassen door wat waspoeder over het product of meubelstuk te verspreiden. Laat het even intrekken, en stofzuig het daarna goed. Je zult al snel merken dat de onaangename geur een stuk minder intens aanwezig is.

5. Regelmatig wassen

Stoffen bekleding, de hoezen van sierkussens en beddengoed kan snel nare geurtjes vasthouden. Door deze dingen regelmatig te wassen met een fris-ruikend wasmiddel zorg je ervoor dat nare geurtjes niet zomaar meer ontstaan!


Reageer

Lees ook:

Renovatieprojecten die je huis meer waarde geven >
De kleuren van kunststof kozijnen: Hoe kies je de perfecte tint voor je huis? >
Voorkom rugpijn met een ergonomische bureaustoel >
Zelf in je woning klussen? Het belang van de juiste werkuitrusting >
Duurzaam verwarmen met een Warmteterugwin unit >
Hoe houd je een woning koel? >
Waarom kiezen voor een geïsoleerde garagedeur? >
Seizoensgebonden verlichting in je huis en tuin >
Hoe je een gezond werkritme ontwikkelt >
Maak jouw kleine hal optisch groter en ruimtelijker >
Dit zijn de voordelen van camerabeveiliging thuis >
Dit wil je weten voor je een huis koopt >
Een introductie tot woningontruimingen >
Energie besparen doe je zo! >
Voorstrijken van stucwerk: belang, technieken en productadvies >

Terug naar overzicht >>