arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Inspiratie » 5 manieren om je haltafel te stylen
5 manieren om je haltafel te stylen

5 manieren om je haltafel te stylen

Een haltafel (ook wel sidetable of wandtafel genoemd) is een smalle, vaak relatief hoge tafel voor in je interieur. Haltafels zijn heel populair en zijn verkrijgbaar in allerlei vormen en maten.

Vaak worden ze langs de muur gezet of bijvoorbeeld aan de achterkant van een bank. Toch vinden mensen het soms lastig om te bepalen hoe ze de haltafel kunnen stylen. Dit is jammer want een haltafel kan een ruimte ontzettend opfleuren. Daarom geven wij in dit artikel wat inspiratie.  

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

Wanneer je een haltafel langs de muur zet is dit een mooie plek om hier één of meerdere spiegels op te hangen. Hang bijvoorbeeld meerdere spiegels op van verschillende formaten, op verschillende hoogtes of spiegels met verschillende vormen. Door dit af te wisselen, creëer je een speels effect.

Daarnaast heeft het ophangen van een spiegel het voordeel dat het de ruimte groter doet lijken. Tot slot is het in bijvoorbeeld een hal ook altijd prettig om één of meerdere spiegels te hebben. Zo kun je voor je de deur uit gaat of voordat je ergens naar binnen gaat, nog snel even kijken hoe je eruit ziet! 

Ga erbij zitten

Een leuke twist voor een sidetafel in de hal is het toevoegen van een klein stoeltje, krukje of bankje. Vooral in een hal kan het handig zijn om iets te hebben om op te zitten. Voor bijvoorbeeld wanneer je je schoenen wil aantrekken. Door een krukje of bankje onder de haltafel te schuiven krijgt de tafel een andere look en een praktische functie.

Ga bijvoorbeeld voor een industrieel bankje of een fluwelen krukje. Kijk hierbij goed naar de diepte van de sidetable. Wij raden aan om te zorgen dat de sidetable dieper of even diep is als het krukje of bankje wat je eronder schuift.

Ga voor groen

Ga voor groen

Een haltafel heeft vaak geen praktische maar decoratieve functie. Planten en bloemen zijn een hartstikke leuke toevoeging voor op je haltafel! Ga bijvoorbeeld voor één of twee decoratieve vazen met droogbloemen of een grote vaas met verse plukbloemen. Droogbloemen kunnen lang blijven staan en heb je geen omkijken naar qua onderhoud.

Maar ook een mooie kamerplant kan voor veel levendigheid zorgen. De vaas of pot kan direct een decoratieve functie hebben, dus pas dit ook aan naar de stijl van je interieur.

Extra sfeervol licht

Ben je op zoek naar wat meer warmte en sfeer voor de ruimte waar de sidetable staat? Het plaatsen van een tafellamp op de tafel kan een oplossing bieden. Ga voor een warme kleur licht en eventueel een lamp die je kan dimmen. Door het plaatsen van een tafellamp ontstaat er een al snel een gezellig hoekje rondom je haltafel.

Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten tafellampen te vinden, de één nog decoratiever dan de ander. Wij zijn erg fan van het stylen van een sidetable met een fraaie industriële tafellamp. Ga voor een lamp die past bij je interieur en qua afmetingen goed op de haltafel past. 

Lekker pronken

Omdat een sidetable een decoratieve functie heeft, is dit dé plek om accessoires zoals beeldjes, figuren, ornamenten neer te zetten. Ga bijvoorbeeld voor een aantal statement pieces die lekker opvallen in combinatie met wat kleinere exemplaren. Ben je niet zo’n fan van dit soort accessoires? Denk dan eens aan het neerzetten van een lijst met een leuke poster of een stapel tijdschriften. Ook is het leuk (én praktisch) om een schaal of mandje neer te zetten waar je je sleutels en dergelijke in kan leggen bij binnenkomst. De accessoires die je op de sidetable zet, zijn ook goed te combineren met bovenstaande stylingtips. 

We zijn heel benieuwd welke stijl haltafel jij in je huis hebt staan! En wat is jouw favoriete manier om een haltafel te stylen? Laat jouw favoriete stylingtip hieronder achter!


Reageer

Lees ook:

De grootste dingen die je kunt doen om je woning een make-over te geven >
Het inrichten van je tuin in de stijl van je woning >
Hoe creëer je een sfeervolle entree in huis? >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Zwart in je interieur: stijlvol of somber? >
De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >
3 tips om je eetkamer om te toveren >
Van leeg naar gezellig: Zo richt jij je nieuwbouwhuis sfeervol in >
Vloerkleed trends voor 2023: Welke stijlen en patronen zijn nu in? >
Interieur veranderen? Lees nu de meubeltrends >
4 tips om een extra gezellige woning te krijgen >
Zo creëer je een gezellige sfeer met accentverlichting >
Tips voor een handige indeling in huis >
3 simpele tips om jouw woonkamer een kleine make-over te geven >
DIY met led strips: creatieve ideeën voor het gebruik van led strips in je interieur >

Terug naar overzicht >>