arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Inspiratie » 5 klussen voor in de zomer
Klussen - in de zomer

5 klussen voor in de zomer

Het is altijd fijn om een goed onderhouden huis te hebben, maar helaas heb je niet altijd de tijd voor alle belangrijke onderhoudsklussen. Gelukkig is daar de zomer: de tijd van het jaar waarin je genoeg tijd hebt om een aantal noodzakelijke klusjes uit te voeren. Hier vind je vijf belangrijke huishoudelijke klussen die je het beste in de zomer uitvoert.

Controleer je verwarming en ventilatie

Klussen in de zomer

Houd de lucht in je woning het hele jaar comfortabel door te zorgen voor goede verwarming en ventilatie. Ontlucht je verwarmingsbuizen en ga de druk van je cv ketel vergelijken met de voorgeschreven druk in de handleiding. Reinig vervolgens al je ventilatieroosters. Dit doe je door alle roosters vanbinnen en vanbuiten af te stoffen. Zo houd je het klimaat in huis optimaal, ook in de winter.

Maak je woning brandveilig

Zorg voor een veilige woonomgeving door je afzuigkap schoon te maken. Vervang de filters en maak de kap schoon, zodat je de kans op brand verkleint. Grijp de zomer meteen aan om je rook- en koolmonoxidemelders te controleren. Moeten ze vervangen worden? Geen probleem, want de gemiddelde alarminstallatie kosten zijn niet erg hoog.

Maak de dakgoot schoon

Tijdens de herfst en winter vult je dakgoot zich langzaam maar zeker met bladeren, takjes en meer vuil. Om lekkages te voorkomen, is het belangrijk dat je de dakgoot op tijd reinigt. Profiteer van het warme zomerweer, klim op het dak en zorg ervoor dat je al het vuil verwijdert.

Reinig je apparaten

Ook je wasmachine, droger, afwasmachine en koelkast hebben af en toe een grote schoonmaak nodig. Je maakt je wasmachine schoon door een kookwas te draaien, eventueel met een beetje soda in de trommel. Zorg ervoor dat je droger stofvrij is en laat de vaatwasser draaien met een speciaal ontkalkingsmiddel. Je koelkast reinig je door de rubbers schoon te maken, de binnenkant te poetsen en door het eventuele vriesvak te ontdooien.

Was je ramen en kozijnen

In de zomer klussen

Frisse ramen zorgen voor een uitnodigend huis. Een zonnige dag is het ideale moment om je ramen grondig te wassen. Verwijder al het vuil dat zich in de wintermaanden heeft opgehoopt. Het is belangrijk om je kozijnen niet over te slaan tijdens dit klusje. Gebruik gewoon een natte doek en een sopje om je kozijnen weer mooi te laten glanzen.


Reageer

Lees ook:

Decoratietips voor de winter >
6 onmisbare items voor een Oosterse sfeer in huis >
Zo maak je verhuizen gemakkelijker >
Gezellige relaxhoek inrichten voor de knusse winterperiode >
Huis verkopen zonder makelaar? Lees deze tips >
Trend: een rond vloerkleed als sfeermaker >
Portugese tegels als blikvanger in je huis >
Hoe zorg jij voor romantiek in de slaapkamer? >
Industriele vitrinekasten: charmant en stoer tegelijk >
Ruimer wonen? Verhuizen of uitbouwen! >
Verschillen tussen professionele en bouwmarkt verhuisdozen >
Waarom de juiste bureaustoel zo belangrijk is >
Elektrisch gereedschap om klusjes nog eenvoudiger te maken >
Zelf een golfplaten dak maken: handig stappenplan >
Vind de perfecte bank voor jouw interieur: van hoekbank tot eetkamerbank >

Terug naar overzicht >>