arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Blog » Waarom de juiste bureaustoel zo belangrijk is
Goede bureaustoel

Waarom de juiste bureaustoel zo belangrijk is

Een goede bureaustoel is een absolute must als je zittend werk doet. Heb je de verkeerde stoel, dan kun je daar al snel last van krijgen. Klachten zoals RSI, heupproblemen of rugproblemen kunnen voortkomen uit het gebruik van de verkeerde stoel. Ben jij op zoek naar een bureaustoel? Dit zijn dingen waar je op moet letten bij het uitkiezen van de juiste bureaustoel.

De stoel verplaatsen is belangrijker dan je denkt

Heb je een bureau dat breder is dan 110 cm? Dan heb je een bureaustoel nodig met goede bureaustoelwielen. De wielen moeten soepel rijden, zodat je je gemakkelijk kunt verplaatsen. Doordat je de stoel kunt verrijden kun je hem altijd precies goed in jouw perfecte werkpositie zetten. Wil je graag flexibel zijn, dan kies je een stoel met zwenkwielen. Dan kun je echt alle kanten op met je bureaustoel. Het probleem met een stoel zonder wielen is heel eenvoudig: je zit nooit precies goed voor je bureau. Daardoor heb je ook sneller een verkeerde zithouding. Heb je al een mooie stoel, maar heeft die geen wielen? Dan kun je losse wielen kopen en ze eronder monteren.

Goede zit voor billen, heupen en benen

Een goede zit is belangrijk voor de billen, heupen en benen. Kies voor een stoel waarbij je knieën een hoek van 90 graden maken, als je voeten plat op de grond staan. Is de stoel lager, dan zit je te ‘opgevouwen’ om lang comfortabel te zitten. En is de stoel hoger, dan merk je al snel dat je niet echt comfortabel en rustig kunt zitten. Een verkeerde zit kan zorgen dat je last krijgen van je heupen of je benen. Verder moet de zitting van de stoel veerkrachtig en stevig zijn, maar niet te hard. Anders kun je al snel last krijgen van je billen.

Ergonomie voor je rug

Veel bureaustoelen zijn niet goed ergonomisch gevormd. De rugleuning is meestal te recht of juist te bol. Daardoor zit je niet in een goede houding. Het gevolg is dat je last kunt krijgen van je nek of van je rug door een verkeerde zithouding. Kijk dus voordat je een stoel koopt altijd of de rugleuning wel goed gevormd is naar je rug. Zo niet, ga dan liever nog even verder met zoeken.

Waarom je RSI kunt voorkomen met een goede bureaustoel

Misschien denk je dat je nu alle aandachtspunten wel hebt gehad. Maar de belangrijkste komt nog! Een goede bureaustoel kan RSI klachten verminderen of voorkomen. Veel mensen die RSI krijgen, maken heel vaak dezelfde beweging. Bijvoorbeeld doordat ze constant zitten te typen of omdat ze met de muis bezig zijn (muisarm). Dat kun je voorkomen met de juiste bureaustoel. De stoel moet je arm een klein beetje steunen, maar moet niet te hoog zijn. Je moet een hoek van ongeveer 90 graden maken met je elleboog en dan comfortabel je toetsenbord of muis kunnen bedienen.

De combinatie met andere bureau artikelen

Wil je klachten voorkomen? Dan kijk je niet alleen naar je bureaustoel. Je kijkt bijvoorbeeld ook naar de juiste verlichting. Is er genoeg daglicht in je kantoor? En hoe fel is het licht van je beeldscherm eigenlijk? De hoogte van veel bureaus is ook niet goed. Hoe korter je bent, hoe lager het bureau moet zijn. Het kan dus raadzaam zijn om ook je bureau te vervangen. Of in ieder geval de poten van het bureau aan te passen. Alleen met de juiste bureau artikelen om je heen kun je op een goede manier je werk doen.

Een goede bureaustoel is veel belangrijker dan je denkt. Je verwacht het misschien niet direct, maar met de juiste bureaustoel kun je veel klachten voorkomen. Het is even een investering om een goede bureaustoel te kopen, maar in ruil heb je er wel veel profijt van. Zo kun je goed, comfortabel en verantwoord werken in je thuiskantoor.


Reageer

Lees ook:

Zo krijg je het luxe hotelgevoel in je eigen slaapkamer >
De tuintrends van 2020 >
Wanddecoratie ideeën voor in de slaapkamer >
Tips voor een duurzaam én stijlvol interieur >
De leukste tuinset voor in jouw achtertuin: 6x inspiratie >
Tips voor een nette en overzichtelijke werkplek >
Zo creëer je een stijlvol terras: van lounge stoel tot parasol >
De garage inrichten: zo pak je het aan >
Tips voor het inrichten van de babykamer >
Buiten zijn en toch binnen zitten met een tuinkamer >
Paneelgordijnen: alle mogelijkheden en voordelen op een rij >
Waarom het handig is om je woning te verzekeren >
Weinig budget? Zo richt je je tuin in! >
Is de winter of zomer voorbij? Check je dak! >
5 compacte bankstellen voor een kleine woonkamer >

Terug naar overzicht >>