arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Blog » Nathalie Geerts » Column 2: Haal het beste uit je woning

Column 2: Haal het beste uit je woning

“Ik ben gewoon me eige zelluf, ik kannut zelluf!” Zegt ze krachtig en overtuigend. Tegenover me staat een 7 jarige dame die weet wat ze wil. Je moet met goede argumenten komen om haar te overtuigen. Inmiddels is ze 10 en nog steeds zo stellig en vol zelfvertrouwen. “Heel goed!” denk ik dan en ik kan een glimlach niet onderdrukken. “Vooral je hele leven volhouden alstublieft” want er zullen ongetwijfeld momenten zijn die je uit evenwicht brengen en je zullen doen twijfelen aan je eigen kunnen.

Hoewel ze werkelijk een kopietje van haar vader is lijkt ze wat dat betreft erg op mij. Ik wilde ook graag altijd alles zelf doen. Zelf ervaren, zelf benoemen, zelf proberen, zelf regelen, zelf oplossen. Zo snel mogelijk zelf-standig. Impulsief als ik soms ben stort ik mij enthousiast op verschillende uitdagingen. Dat gaat weleens faliekant mis. Zoals die ene keer dat ik dolenthousiast met een halfbakken ondernemersplan de bank binnen rende voor een som geld want het pand van mijn dromen waarin ik de winkel van mijn dromen ging beginnen stond nú te huur dus haast was geboden!!! Het behoeft verder geen uitleg dat ik uiterst vriendelijk te woord werd gestaan maar subiet zonder lening en met het dwingende advies om wat beter voor te bereiden weer buiten stond…..

Vaak gaat het ook goed gelukkig. Zoals die keer dat ik tegelijkertijd apetrots, dolgelukkig en doodsbenauwd buiten stond met mijn eerste en meteen giga opdracht als zelfstandige interieurstylist in de pocket. Yessss! Maar hoe ging het in hemelsnaam voor elkaar krijgen vroeg ik mij met een trillipje af. Ik begon, vol enthousiasme en vertrouwen en het resultaat werd om door een ringetje te halen! Ik heb het geluk dat ik de vrijheid kreeg en krijg om naar hartenlust alles uit te proberen en zo te ontdekken waar mijn hart en kracht ligt en waar je anderen bij nodig hebt.

Zo weet ik nu, door vallen en opstaan, dat ik heel goed ben in het bedenken, visualiseren, combineren, vernieuwen, inrichten, regelen en stylen. Maar dat het daadwerkelijke hangen, klussen, timmeren en karweien niet mijn sterkste kant is. Ieder zijn vak en expertise.

Die helderheid is prettig nu we ons eigen droomhuis vorm aan het geven zijn. Als ik mezelf eens overschat en uit kostenoverweging zelf die muren wil gaan schilderen of de vloer wil gaan leggen dan weet ik dat professionele hulp slechts “one phonecall away” is. Experimenteren met vangnet is een stuk geruststellender! Gaat het mis en stikt het van de druipers in de kozijnen of trekken alle vloerdelen krom? Met de juiste mensen op de juiste plekken komt het uiteindelijk altijd goed!

Inspirerende groet,

Nathalie Geerts- Schalke

Stylingconcepten.nl

Passie voor creatie!


Reageer

Lees ook:

Column 1: Verbouwen en verhuizen >

Terug naar overzicht >>