arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Blog » Mariska van der Velde » Column 4: Oktober Woonmaand

Column 4: Oktober Woonmaand

De zon schijnt buiten heerlijk maar zonder jas de deur uit, dat wil al bijna niet meer. Je krijgt zin om jouw huis weer her in te richten met al dat moois maar let wel op je centen en wilt goed geïnformeerd zijn. Heerlijk om te beleven hoe deze werelden zo op elkaar afgestemd zijn in de jaarlijkse Oktober Woonmaand.

De afgelopen maanden ben ik, samen met mijn twee stagiaires Melvina en Iris, het hele land door geweest om een aantal van die woonwinkels weer helemaal up-to-date te maken. Door hun collecties van een optimale productpresentatie te voorzien door middel van styling, kunnen zij dit herfstseizoen, en langer uiteraard, er weer tegenaan.

Zo brengt Auping elk half jaar een nieuwe collectie bed textiel uit. Wij hebben drie weken lang bijna 30 bedden per dag gestyled. Een beetje gaar waren we wel, na die weken. Maar een prachtige collectie! en het geeft een lekkere sfeer in de Auping Plaza’s door de moderne en luxe allure die de textiele woonaccessoires geven. Bijvoorbeeld door de sobere stoere kleuren zoals nachtblauw of donker bruin gecombineerd met zwart met een biesafzet van licht roze. Veel uni kleuren en ook grafische patronen (ruiten, blokken en diagonalen) met diverse structuur motieven ( slangenprint, pied-de-poule, visgraat ) sierde de bedden. De uitstraling die het overtrek geeft is bepalend voor het type bed waar het op gestyled zal worden. Wat op een stoer ledikant in hoogglans rood past komt meestal niet goed over op een luxe gestoffeerde boxspring. De juiste combinatie zal de juiste klant voor het bed inspireren. Veelal wordt het dan ook als één geheel verkocht.

Zo zijn wij vervolgens met veel plezier van start gegaan bij Slaaphof te Harderwijk. Henk van ’t Hof heeft een nieuw pand laten bouwen om zo zijn uitgebreide slapencollectie beter tot zijn recht te kunnen laten komen. Persoonlijk advies staat bij hem hoog in het vaandel en dat beleef je dan ook direct wanneer je daar in de winkel bent. Van de zomer had ik samen met Melvina reeds een stylingplan gemaakt en nu zo vlak voor de start van de Oktober Woonmaand hebben wij de styling op de winkelvloer verzorgd. De natuurlijke materialen en kleuren geven rust en warmte in het winkelinterieur. De subtiele verlichting de intimiteit die het te verkopen product vraagt. Als je een matras wilt testen lig je toch niet graag in de spotlight? Dat is hier dus geen issue. De diverse stijlen en slaapsystemen zijn gescheiden gepresenteerd en hebben hun eigen uitstraling. Toch is er een goede eenheid ontstaan door de hele winkel.

Afgelopen week was het de beurt aan Piet Klerkx in Waalwijk. Een behoorlijk aantal vierkante meters van de gehele winkel stond voor de zomer in de planning om heringericht te worden. De Musterring meubelcollectie kreeg een ruimte van zo’n 350m2 toegewezen. Zoals ik reeds in mijn vorige blog schreef heb ik ook hier een compleet stylingplan voor gemaakt. Locatie van te plaatsen wanden, behang, verf, verlichting, vloer, karpetten, accessoires. Voor de hele mikmak is een plan voorgesteld. Heerlijk was het dan ook om na de afstyling de showroomruimte over te kunnen lopen met een trots gevoel. Ja, dit gaf de beleving en uitstraling die ik voor ogen had.

Een goed gevoel om deze projecten in zo een mooi jaargetijde af te kunnen ronden. Het voelt als een ontspannen herfstwandeling waarin de kleuren en geuren van de natuur de beleving compleet maken!

Kleur maakt het warm,

kleur maakt het koud,

maar het belangrijkste is,

dat je kiest waar je van houdt.

Mariska van der Velde Interieur- en winkelstyliste


Reageer

Lees ook:

Column 3: Interieurstylist aan het werk (2) >
Column 2: Interieurstylist aan het werk (1) >
Column 1: Op bezoek bij de Floriade 2012 >

Terug naar overzicht >>